در چارچوب دور جدید برخوردها با مسئله حجاب در ایران، دبیر شورای هماهنگی انصار حزبالله نیز گفته است که حجاب از نمادهای نظام اسلامی است و الزام قانونی دارد بنابراین باید با متخلفان بهطور قانونی برخورد شود. او میگوید «امر به معروف و نهی از منکر» در مورد حفظ حجاب اگر منکر به شکل زدودن اندیشه و حکومت دینی باشد، حزبالله با آن بهشکل سازماندهیشده برخورد خواهد کرد.
حسین اللهکرم، دبیر شورای هماهنگی حزبالله در یک برنامه تلویزیونی درباره چگونگی مقابله این گروه با «بدحجابی» و بیحجابی حرف زد و گفت: «حجاب از نمادهای نظام اسلامی و یک امر واجب عمومی و اجتماعی است که اجرای آن الزام قانونی دارد بنابراین باید با متخلفان بهطور قانونی برخورد شود و اگر مجریان قانون برخورد نکنند، شورای هماهنگی حزبالله در چارچوب تذکر لسانی (کلامی) همچون گذشته اقدام میکند. »
اللهکرم با بیان اینکه نوع برخورد کلامی «نتیجهگرا نیست»، افزود: «هر کسی معتقد به امر به معروف و نهی از منکر لسانی در قالب “تذکر، عبور و ترک کردن سریع منطقه، پرهیز از هرگونه درگیری و تماس غیرلسانی و منتظر نتیجه نماندن” باشد؛ همان نیروی حزبالله خواهد بود. منتها در مواقعی که منکر شکل حکومتی به خود بگیرد، بهعنوان مثال منکر به شکل زدودن اندیشه و حکومت دینی باشد، در این حالت آن ساختار و سازمان هم وارد میشود و به دادن یک بیانیه اکتفا نخواهد کرد. (…) این نامحرم و نااهل اگر بخواهند حاکم شوند، جریانهای حزباللهی بهشکل سازماندهیشده با مسئله برخورد میکنند.»
هفته گذشته، هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به اینکه رئیس قوه قضائیه ایران به سازمان بازرسی کشور دستور داده تا وظایف همه دستگاهها را در زمینه عفاف و حجاب بررسی و پیگیری کند، گفته بود که در صورت محرز شدن تخلفات در دستگاهها و عمد و کوتاهیهای انجام شده در این زمینه توسط مسئولان، پروندههایی قضائی برای رسیدگی به آنها تشکیل خواهد شد.
غلامحسین محسنی اژهای، معاون اول قوه قضائیه نیز روز یکشنبه ۲۰ مرداد ضمن تکرار همین سخنان، درباره ورود قوه قضائیه به کمکاری دستگاههای مجری طرح موسوم به حجاب و عفاف، گفت مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بهمنزله قانون است و دستگاههایی که مخاطب این قانون هستند و وظایفی برای آنها تعیین شده است، ملزم به اجرای آن هستند.
گسترش فعالیت گشتهای ارشاد در متروها، کنترل حجاب در خودروها و فرودگاهها، برخورد با اصنافی که زنان بدحجاب را میپذیرند، ممنوع کردن فروش مانتوهای جلوباز و صدور احکام سنگین برای فعالان معترض به حجاب اجباری از جمله روشهای مقابله با «بدحجابی» و بیحجابی در روزهای اخیر است.
۱۰ مردادماه جاری اعلام شد که یاسمن آریانی، مژگان کشاورز و منیره عربشاهی فعالان مدنی معترض به حجاب اجباری که با برداشتن روسری در مترو و دادن گل به زنان دیگر از حق آزادی پوشش حمایت کرده بودند، در مجموع به ۵۵ سال زندان در دادگاه بدوی محکوم شدهاند.
در روزهای گذشته همچنین اعلام شد کسانی که برای مسیح علینژاد، فیلم و عکس بفرستند، به اتهام همکاری با دول متخاصم به حبس تا ۱۰ سال محکوم خواهند شد.