“
فرودگاه هنگکنگ کار خود را از سر گرفته است. ناآرامیهای هنگکنگ باعث نگرانی دولتمردان چین شده است. دونالد ترامپ با انتشار یک پست توییتری از احتمال دخالت ارتش چین برای مقابله با معترضان سخن گفته است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با انتشار یک پست توییتری اعلام کرده است که بر اساس اطلاعات منابع امنیتی این کشور، چین واحدهای نظامی خود را در مناطق مرزی با هنگکنگ مستقر کرده است.
این در حالی است که بر اساس اخبار منتشر شده، وضعیت حاکم بر فرودگاه هنگکنگ به حالت عادی باز میگردد.
ترامپ پیش از انتشار این پست توییتری، در گفتوگو با خبرنگاران نسبت به ناآرامیهای حاکم بر هنگکنگ واکنش نشان داده و گفته است: «من امیدوارم که کسی مجروح نشود. امیدوارم کسی کشته نشود.»
خبرگزاری آلمان (dpa) در گزارشی که روز چهارشنبه ۲۳ مرداد (۱۴ اوت) از هنگکنگ منتشر کرده از بازگشت تدریجی آرامش به فرودگاه هنگکنگ خبر داده است.
شماری از رسانههای آمریکا از افزایش حضور نظامی ارتش چین در مرزهای هنگکنگ خبر دادهاند.
تلویزیون دولتی چین روز دوشنبه اقدام به پخش گزارشهایی پیرامون استقرار واحدهای نظامی چین در شهر مرزی شنژن نموده بود. مقامات ارتش چین، استقرار واحدهای ارتش در شنژن را بخشی از تمرینهای نظامی اعلام کرده بودند.
China, Hong Kong
اکنون گفته میشود که ارتش چین روز سهشنبه ۱۳ اوت با پهلو گرفتن دو ناو جنگی آمریکا در بنادر هنگکنگ مخالفت کرده است. این خبر از سوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام شده است.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده است که درخواست پهلو گرفتن این دو کشتی جنگی با مخالفت دولت چین روبهرو شده است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی مقامات آمریکا قرار بر این بوده است که این دو کشتی ظرف هفتههای آینده در بنادر هنگکنگ پهلو بگیرند.
لازم به یادآوری است که چین رسما دخالت کشورهای دیگر در هنگکنگ را دخالت در امور داخلی خود اعلام کرده است.
نگرانی هایکو ماس از اوضاع حاکم بر هنگکنگ
مناسبات آمریکا و چین در سایه جنگ تجاری بین دو کشور به طور جدی آسیب دیده است. حال ناآرامیهای حاکم بر هنگکنگ نیز باعث تیرگی بیشتر مناسبات آمریکا و چین شده است.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آمریکا، جلسه شورای امنیت سازمان ملل،۱۳ اوت ۲۰۱۹
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آمریکا، جلسه شورای امنیت سازمان ملل،۱۳ اوت ۲۰۱۹
یکی از دلایل تیرگی بیشتر مناسبات دیپلماتیک چین و آمریکا، دیدار یکی از سیاستمداران آمریکا با معترضان در هنگکنگ بوده است. چین این دیدار را بهمثابه دخالت در امور داخلی کشور خود تلقی کرده است.
از سوی دیگر، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان نیز درباره اوضاع حاکم بر هنگکنگ ابراز نگرانی کرده است. هایکو ماس گفته است: «اوضاع حاکم بر هنگکنگ لحظه به لحظه رو به وخامت میرود. از این رو، باید از طرفین خواسته شود، خویشتنداری پیشه کنند.»
هایکو ماس که برای انجام یک دیدار رسمی به نیویورک سفر کرده است در عین حال به اولویت سیاست خارجی آلمان درباره ناآرامیهای هنگکنگ اشاره کرده و گفته است: «موضوع مهم برای ما این است که حق آزادی بیان در اثر این حوادث حفظ شود.»