محمود صادقی، نماینده تهران و بشیر خالقی، نماینده خلخال و کوثر در مجلس در افشاگریهای جداگانهای از جذب دانشجویان با سهمیههای رانتی و نیز صندلی فروشی در دانشگاههای پزشکی کشور خبر دادند.
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمود صادقی به عنوان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، روز شنبه ۶ مهر ماه با اشاره به فرستادن «یک سری دانشجویان قلابی به برخی دانشگاههای علوم پزشکی»، گفت که این موضوع را از حدود یک سال قبل از مراجع ذیربط اطلاعاتی و حراستی دنبال کرده و پیگیر ماجرا بوده است.
به گفته او جریانی فاسد عامل جذب دانشجویان در برخی دانشگاههای علوم پزشکی کشور بوده است.
صادقی در ادامه گفت:
«در مورد دانشجوی قلابی در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی و به دنبال آن طرح موضوع فروش صندلی در برخی دانشگاهها، موضوع را پیگیری کردم و پس از بررسیها اطمینان پیدا کردم که وزارت بهداشت در حال برخورد با عوامل این قضیه است.»
او با اشاره به موضوع فروش صندلی در برخی دانشگاهها نیز گفت:
«یک جریان فاسد یک سری دانشجوی قلابی را به برخی دانشگاههای مرتبط با حوزه پزشکی میفرستاده که این همان فروش صندلی است اما وزارت بهداشت جدی جلوی این قضیه را گرفته است. ما در حال حاضر میخواهیم جلوی این فساد گرفته شود.»
همزمان با این افشاگری، بشیر خالقی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم روز شنبه ۶ مهر ماه در گفتوگویی با خبرگزاری فارس از جذب ۷۰ درصدی دانشجویان دندانپزشکی از طریق سهمیه در سال گذشته خبر داده و گفته است:
«بررسیهای ما نشان میدهد برخی از این افراد فرزندان اعضای هیأت علمی دانشگاهها هستند.»
خالقی در ادامه این مساله را ظلمی در حق دانشجویان مستعد دانسته و خواستار انجام اقدامات موثر از سوی وزارت علوم و وزارت بهداشت اقدامات شده است.
او همچنین خواهان بازنگری قانون جذب دانشجویان در دانشگاهها شده است.
خالقی با یادآوری ماجرای انتقال غیرقانونی دانشجویان علوم پزشکی از خارج کشور به دانشگاههای کشور نیز گفته است:
«متأسفانه در مواقعی مشاهده میکنیم افرادی برای ادامه تحصیل به دانشگاههای نامعتبر برخی از کشورهای خارجی مراجعه میکنند و با دور زدن قانون و طی کردن دوره کوتاهی از تحصیل، برای ادامه دادن تحصیلشان به داخل کشور منتقل میشوند.»
به گفته این نماینده مجلس سال گذشته حدود هزار و ۶۰۰ نفر از دانشجویان ایرانی در کشور اوکراین در حال تحصیل بودهاند که همین افراد نیز ممکن است با دور زدن قانون برای ادامه تحصیل به کشور مراجعه کنند.
۳۰ شهریور ماه امسال اما منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وجود ضمن انکار موضوع «صندلیهای فروشی» در دانشگاههای دولتی ایران اعلام کرد پدیدهای با عنوان فروش صندلی در دانشگاههای زیر مجموعه وزارت علوم وجود ندارد چرا که این موضوع جرم و تخلف محسوب میشود:
«وقوع چنین پدیدهای در زیرمجموعه ما امکان ندارد. کسی صاحب امضای طلایی نیست که بخواهد تخلفی با عنوان فروش صندلی انجام دهد.»
بیشتر بخوانید: وزیر علوم: پدیدهای با عنوان فروش صندلی در دانشگاهها نداریم
این در حالی است که مریم مقتدری که با عنوان «دانشجوی قلابی دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی» شناخته میشود، در افشاگریهای اخیرش در اینستاگرام از وجود صندلی فروشی در دانشگاههای کشور خبر داده و در همین راستا گفته است یکی از اساتید دانشگاه شهید بهشتی با تایید رزومه علمیاش، او را در دانشگاه پذیرفته است.
در همین زمینه، روز ۳۱ شهریور ماه کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، از شناسایی ۲۱۱ دانشجو که با تقلب در روند انتقال دانشجو از خارج به داخل پذیرفته شده یا در حال انتقال بودهاند، خبر داد.
طبق اعلام جهانپور این پرونده حداقل پنج مدرسه و دبیرستان، یک آژانس مسافرتی و چندین واسط را نیز در بر میگیرد که تحویل مراجع قضایی شدهاند.
به گفته کیانوش جهانپور روند پذیرش یا ادامه تحصیل این افراد متوقف شده است.
جهانپور همچنین با اشاره به پرونده مریم مقتدری از او به عنوان حلقهای از یک زنجیره کلاهبرداری یاد کرده که سالانه صدها میلیون تومان درآمد دارد اما برخورد با آن در حوزه اختیارات وزارت بهداشت نیست.
به گفته او موضوع مریم مقتدری از جنس تخلفات انتقال به داخل نیست:
«فرد مذکور عملا یک دانشجوی قلابی است که از سال گذشته به این دانشگاه رفت و آمد داشته و با برخی موسسات کنکور هم ارتباط داشته است. این فرد و امثالهم در این تخلفات قطعا تنها نیستند. متاسفانه فرد مذکور و امثال او تحت عناوین مجعول رتبه برتر کنکور و نخبه و نابغه و … وارد برنامههای تلویزیونی شده و حلقهای از یک زنجیره کلاهبرداری هستند که در سالهای اخیر در حوزه کنکور به سوء استفاده از تمایل دانشآموزان و خانوادهها به موفقیت در این آزمون مشغولند و سالانه صدها میلیارد تومان از این راه کسب میکنند.»