دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز جمعه ۲۷ دیماه به اظهارات علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در خصوص رویکرد ایالات متحده و اروپا در قبال ایران واکنش نشان داده و گفته است، او باید مراقب حرفهایش باشد.
دونالد ترامپ در حساب کاربری توییتر خود نوشته است: «رهبر به اصطلاح معظم ایران که این اواخر چندان عظمتی برایش باقی نمانده، حرفهای بدی درباره آمریکا و اروپا زده است. اقتصاد آنها رو به نابودی است و مردمشان در عذاب. او باید خیلی مواظب حرف زدنش باشد.»
علی خامنهای در خطبههای نماز جمعه تهران در واکنش به اقدام بریتانیا، فرانسه و آلمان برای فعال کردن مکانیسم حل اختلاف در توافق هستهای با ایران موسوم به برجام گفت: «بعد از خروج آمریکا از برجام، من گفتم که به این کشورها اعتماد ندارم و آنها در خدمت آمریکا خواهند بود.»
او این کشورها را «پادوی آمریکا» و «حقیر» خواند و گفت: «آمریکا که ارباب شما بود، نتوانست ملت ایران را به زانو درآورد، شما کوچکتر از آن هستید که بتوانید.»
هشدار پرزیدنت ترامپ به خامنهای: او باید خیلی مراقب حرفهایش باشد! | تجلیل از «مردم نجیب» ایران
چند ساعت بعد از اظهارات رهبر جمهوری اسلامی درباره آمریکا، رئیس جمهوری ایالات متحده در توئیتی نوشت که رهبر جمهوری اسلامی باید خیلی مراقب حرفهایش باشد.
پرزیدنت دونالد ترامپ جمعه شب ۲۷ دیماه در توئیتر خود نوشت: آن به اصطلاح «رهبر معظم» ایران – که این اواخر چندان هم معظم نبوده است – حرفهای زشت و زنندهای را درباره ایالات متحده و اروپا گفته است. اقتصادشان در حال فروپاشی است و مردمشان رنج میبرند. او باید خیلی مراقب حرفهایش باشد!
رئیس جمهوری آمریکا سپس یک توئیت خامنهای را ریتوئیت کرد و به فارسی نوشت: مردم نجیب ایران، که آمریکا را دوست می دارند، سزاوار دولتی هستند که بیش از تمرکز بر کشتن آنها به جرم احترام خواهی، به آنها کمک کند تا به رؤیاهایشان دست یابند. رهبران ایران به جای آن که ایران را به سمت ویرانی بکشانند، باید هراس افکنی را کنار بنهند و ایران را دوباره باعظمت کنند!
این واکنشهای پرزیدنت ترامپ به رهبر جمهوری اسلامی است. علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی روز جمعه بعد از ۹ سال در نماز جمعه تهران شرکت کرد. او در بخشی از سخنانش مدعی شد آمریکا درباره همراهی با مردم ایران دروغ میگوید.
همچنین ببینید:
واکنش کاربران به سخنرانی خامنهای در نماز جمعه: سخنان کلیشهای همیشگی را تکرار کرد
در یک ماه اخیر تنش بین ایران آمریکا افزایش یافته است. بعد از کشتن قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس و تلاش سپاه پاسداران برای آنچه انتقام از آمریکا نامیدند، منجر به سرنگونی یک هواپیمای مسافربری شد که ۱۷۶ نفر در آن کشته شدند. تاخیر جمهوری اسلامی در اعلام نقش سپاه در سرنگونی این هواپیما موجب خشم مردم شد و این هفته مردم در شهرهای ایران علیه حکومت راهپیمایی کردند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ۲۳ دیماه به مقامات ایران هشدار داد که آنها حق داشتن سلاح هستهای را ندارند و نباید معترضان را بکشند.
همچنین مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا ۲۶ دیماه گفت که رژیم ایران هر روز بیش از روز پیش به خاطر دروغ و تحقیر مردم خود، مشروعیتش را بیشتر از دست میدهد.
دستکم هفت سناتور در سنای آمریکا در پیشنویسی خواستار همراهی سنای آمریکا با معترضان ایرانی شدند.
وزیر خزانهداری ایالات متحده نیز ۲۵ دیماه گفت که تحریمهای بینالمللی علیه ایران باز خواهد گشت.
او این کشورها را «پادوی آمریکا» و «حقیر» خواند و گفت: «آمریکا که ارباب شما بود، نتوانست ملت ایران را به زانو درآورد، شما کوچکتر از آن هستید که بتوانید.»
سه کشور اروپایی شریک برجام روز سهشنبه، ۲۴ دیماه، خبر دادند که مکانیسم حل اختلاف را علیه تهران فعال میکنند، مکانیسمی که میتواند در نهایت باعث اعمال دوباره تحریمهای سازمان ملل علیه ایران بشود.
بریتانیا و فرانسه و آلمان در بیانیهای با اشاره به عدول مرحله به مرحله ایران از تعهدات برجامی خود نوشتند که «به دلیل اقدامهای ایران چارهای نمانده» جز این که مکانیسم حل اختلاف را فعال کنیم.
فرانسه و بریتانیا همچنین حل بحران هستهای ایران را در گرو مذاکرات فراگیر با آمریکا برای امضای قرارداد جدید هستهای که موضوع موشکی ایران و نقش این کشور در خاورمیانه را شامل شود، پیش کشیدهاند.
دونالد ترامپ در اردیبهشت سال گذشته آمریکا را از برجام خارج کرد. او می گوید این توافق نگرانیها در مورد حمایت ایران از گروههای مسلح در سطح منطقه و برنامههای موشکی ایران را حل نمیکند.
بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران باعث شده است که این کشور برای فروش نفت خود دچار مشکل شود.
در همین زمینه، آژانس بینالمللی انرژی روز گذشته گزارش ماهانه خود را منتشر کرده که میگوید در ماه دسامبر صادرات نفت ایران به ۳۰۰ هزار بشکه در روز سقوط کرده است. این رقم در دوران پیش از تحریمها ۲.۵ میلیون بشکه بود.