خانه / اخبار مهم روز / وزارت بهداشت: چینی‌های ساکن قم، کرونا را به ایران آورده‌اند

وزارت بهداشت: چینی‌های ساکن قم، کرونا را به ایران آورده‌اند


معاون وزارت بهداشت طلاب چینی که عامل ورود کرونا بوده‌اند را «دانشجو» اعلام کرد

با توجه به تلاش مقام‌های سیاسی و مذهبی برای دفاع از حضور طلاب چینی در ایران، این مقام وزارت بهداشت ترجیح داده آن‌ها را «دانشجو» بنامد-ایرنا

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت می‌گوید «بیمار صفر» یا عامل ورود کرونا به ایران کارگران و «دانشجویان» چینی مقیم شهر قم بوده‌اند: «بر اساس مطالعات انجام شده، این بیماری در قم واضحا و مشخصا در ارتباط با چینی‌هایی بود که در این استان بودند؛ تعدادی کارگر چینی که در بهمن ماه رفت و آمد داشتند و همچنین یک سری دانشجو که در قم بودند.»

به نظر می‌رسد با توجه به تلاش مقام‌های سیاسی و مذهبی برای دفاع از حضور طلاب چینی در ایران، این مقام وزارت بهداشت ترجیح داده آن‌ها را «دانشجو» بنامد.

در هفته نخست شیوع کرونا در ایران، محمد‌حسین بحرینی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفته بود که ۷۰۰ طلبه چینی ساکن قم عامل شیوع کرونا و مرگ‌ومیر ناشی از آن هستند.

مولوی عبدالحمید، امام‌جمعه اهل سنت زاهدان نیز در هفته پایانی اسفند با انتشار ویدیویی همین سخنان را تکرار کرد و گفت که «ویروس کرونا به‌وسیله رفت و آمد طلاب چینی که در جامعه المصطفی تحصیل می کنند، به قم منتقل شده است».

جامعه‌المصطفی یکی از نهادهایی است که به ترویج قرائت جمهوری اسلامی از اسلام در سطح جهان می‌پردازد. این نهاد علاوه بر دفاتر و شعبی که در سراسر جهان دارد، هر سال چندین هزار نفر از طلاب خارجی و خانواده‌هایشان را برای تحصیل در قم و مشهد بورسیه می‌کند.

این روحانی اهل سنت گفته بود که «بالاترین بودجه طی ده‌ها سال گذشته در جامعه المصطفی صرف شده و هزاران نفر از طلاب که اطلاعی از دین و مذهب خود ندارند در آن‌جا مورد شستشوی مغزی قرار می گیرند.»

جامعه‌المصطفی که از نهادهای زیرنظر علی خامنه‌ای است در واکنش به این اظهارات، شیوع ویروس کرونا از طریق طلاب چینی تحت حمایتش را رد و با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «آیا تاکنون هیچ مقام رسمی چنین ادعایی را تأیید کرده و آیا مدرک و مستندی در این زمینه ارائه‌ شده؟ انتظار می‌رود یک عالم دینی در بیان مطالب خود دقت بیشتری داشته باشد.»

حال یکی از بالاترین مقام‌های رسمی وزارت بهداشت ایران، این خبر را با تغییر عنوان «طلبه» به «دانشجو» تایید کرده است. جامعه‌المصطفی هم‌اکنون بیش از ۵۲ هزار طلبه خارجی را تحت پوشش خود دارد.

منابع مورد نیاز برای تامین هزینه زندگی و تحصیل این افراد، ردیفی مستقل در بودجه سالانه کشور دارد.

مقام‌های رسمی جمهوری اسلامی در روزهای نخست شیوع کرونا گفته بودند که این ویروس از طریق یک تاجر ایرانی که به صورت «غیرمستقیم» به چین سفر کرده بود به قم و سپس سراسر ایران تسری یافته است.

علیرضا رییسی در مصاحبه ویدیویی امروز خود، گیلان را نیز کانون دوم کرونا در ایران خوانده و گفته است که احتمال می‌دهد دانشجویانی که قبل از قرنطینه ووهان به گیلان آمده‌اند کرونا را در این استان شایع کرده باشند: « تاکید می‌کنم که در ارتباط با گیلان هنوز اطلاعات‌مان کامل نیست و در این زمینه به سر نخ‌هایی رسیده‌ایم که تعدادی از دانشجویان ساکن ووهان، قبل از قرنطینه ووهان به استان گیلان بازگشته‌اند و این احتمال در این مورد وجود دارد.»