حمله مرگبار به بازاری در عفرین، شمال سوریه را بار دیگر لرزاند. ۴۶ نفر در اثر این حمله کشته و بیش از ۵۰ نفر مجروح شدهاند. هیچ جریانی مسئولیت این حمله را نپذیرفته است. ترکیه یگانهای مدافع خلق را مسئول این حمله میداند.
خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی از بیروت، از حمله مرگبار به بازاری پرازدحام در شهر عفرین خبر داده است. این خبرگزاری از کشته شدن دستکم ۴۰ نفر خبر داده است. این در حالی است که دفتر دیدهبان حقوق بشر سوریه در لندن، تعداد قربانیان این حمله را دستکم ۴۶ نفر اعلام کرده است.
گفته میشود که مهاجم با انفجار یک تانکر در بازار عفرین باعث کشته شدن شماری از مردم شده است. افزون بر آن، تعداد مجروحان این حمله مرگبار نیز دستکم ۵۰ نفر اعلام شده است.
بر اساس خبر منتشر شده از سوی خبرگزاری فرانسه شش نفر از شورشیان سوری تحت حمایت ترکیه نیز در اثر این حمله جان باختهاند.
یگانهای مدافع خلق و مسئولیت حمله عفرین
از حمله به بازار عفرین بهمثابه خونبارترین حمله در این شهر پس از حضور نظامی ترکیه یاد میشود. عفرین تحت کنترل نیروهای نظامی ترکیه و شورشیان سوری تحت حمایت آن کشور است.
خبرگزاری فرانسه در ادامه گزارش خود اعلام کرده است که تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است. این در حالی است که ترکیه اعلام کرده است که یک گروه نزدیک به حزب کارگران کردستان ترکیه (پکاکا) مسئول این حمله بوده است.
وزارت دفاع ترکیه با انتشار یک پست توییتری مشخصا یگانهای مدافع خلق (YPG) را مسئول این حمله معرفی کرده است.
از زمان کنترل عفرین توسط نیروهای نظامی ترکیه و متحدانش، شمال سوریه بارها شاهد حملات نیروهای کرد بوده است. ترکیه از ماه مارس سال ۲۰۱۸ این منطقه را به تصرف خود درآورده است. عفرین پیش از حضور نیروهای نظامی ترکیه در تصرف یگانهای مدافع خلق و متحدان این گروه بود.
سوریه و بازگشت تدریجی آرامش
بر اساس خبر منتشر شده از سوی خبرگزاری فرانسه، اوضاع بحرانی در کشور جنگزده سوریه به تدریج آرام میشود. به عنوان نمونه، در ماه مارس سال جاری، دفتر دیدهبان حقوق بشر سوریه، شمار قربانیان غیرنظامی این کشور را ۱۰۳ نفر اعلام کرد. این نازلترین سطح قربانیان غیرنظامی در سوریه از زمان شروع جنگ داخلی است.
بر اساس آمار و اطلاعات منتشر شده از سوی دفتر دیدهبان حقوق بشر سوریه، شمار قربانیان غیرنظامی در سوریه در ماه فوریه سال جاری ۲۷۵ نفر بوده است. رویارویی نظامی دولت سوریه با شورشیان و معترضان این کشور نه سال پیش آغاز شد.
پس از توافق بین ترکیه و روسیه بر سر برقراری آتشبس در شمال سوریه، ارتش دولت بشار اسد حمله به شورشیان و جهادگرایان در منطقه ادلب را عمدتا متوقف کرده است.
سازمان ملل متحد با توجه به شیوع بیماری کرونا در سوریه خواستار استقرار آتشبس سراسری در این کشور شده است. بر اساس گزارش سازمان ملل، بیماری کرونا جان حدود شش و نیم میلیون نفر از آوارگان سوری را تهدید میکند.
این تهدید در مورد صدها هزار آواره سوری در منطقه ادلب و در نزدیکی مرز ترکیه جدیتر از سایر نقاط ارزیابی شده است. این در حالی است که اوضاع در زندانهای سوریه نیز بسیار وخیم گزارش شده است.