دریادار حبیب الله سیّاری، معاون هماهنگ کنندۀ ارتش و فرماندۀ پیشین نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گفته است که رسانه های رسمی ایران به ویژه صدا و سیمای جمهوری اسلامی که وی با صفت “بی وجدان” از آن یاد کرده هرگز به مقام و موقعیت ارتش بهاء ندادند. سرلشگر سیّاری گفته است که برخلاف سپاه و بسیج، ارتش هرگز در پی بهره برداری تبلیغاتی از وظایف خود نبوده است و برخلاف سپاه و بسیج ارتش هیچگاه مایل نبوده که اقدام های آن جنبه تبلیغاتی پیدا کند و به ویژه اینکه هیچ ارتش جدّی در جهان هرگز چنین کاری نمی کند.
تبلیغ بازرگانی
معاون هماهنگ کنندۀ ارتش در جای دیگری از سخنانش افزوده است که ارتش یا نیروی نظامی یک کشور شرکت تجاری یا تولیدی نیست. ارتش، به گفتۀ سرلشگر سیّاری، وظایفی در تأمین امنیت کشور دارد که باید بی سر و صدا انجام بدهد. سیّاری رسانه ای و تبلیغاتی کردن وظایف نظامی را عملی غیرحرفه ای دانسته که تنها به آگاهی دشمن از آنچه که نباید بداند منجر می شود. به گفتۀ او دشمن از طریق رزمایش به توان نظامی یک کشور پی می برد نه با تبلیغات و رسانه ای کردن فعالیت های خود.
فرماندۀ پیشین نیروی دریایی ارتش در جای دیگری از اظهارات اش تلویحاً دخالت سپاه و بسیج در سیاست و فعالیت های اقتصادی را مورد انتقاد قرار داده و گفته است که این دو کار دو آسیب بزرگ نیروهای نظامی یک کشور است و اگر ارتش در سیاست دخالت نمی کند علتش بی اطلاعی از سیاست و امور سیاسی نیست. علتش به گفتۀ دریادار سیّاری این است که ارتش مایل نیست به آسیب سیاست زدگی و تبعات آن مبتلاء شود.
سرلشگر سیّاری سپس افزوده است : اما، اگر قرار است رویه همان چیزی باشد که تاکنون در کشور ساری و جاری بوده، ارتش نیز از لوازم و امکانات ضروری برای رسانه ای یا تبلیغ کردن فعالیت های خود برخوردار است و این کار را انجام خواهد داد. او رسانه های کشور به ویژه سیمای جمهوری اسلامی را به تبعیض در قبال ارتش متهم کرده و گفته است که اگر قرار است فعالیت ها و موفقیت های نظامی کشور رسانه ای و تبلیغ شود چرا این تبلیغ و پوشش رسانه ای اینقدر یکجانبه است و شامل ارتش نمی شود.
دریادار سیّاری در ادامه افزوده است که کم ارزش یا بی ارزش جلوه دادن خدمات ارتش بعد از انقلاب اسلامی دلایل گوناگون دارد و یکی از آنها این است که چهار دهه پس از تأسیس حکومت اسلامی هنوز عده ای با ارتش به تعبیر دریادار سیّاری “زاویه” یا در اصل مخالفت دارند.
حبیب الله سیّاری نقش تبلیغات، تولید انبوه مستندها و فیلم های تبلیغاتی را در جا انداختن چنین تصویر یکجانبه ای علیه ارتش طی سال های اخیر بسیار مهم دانسته و در این بین به فیلم “چ” ساختۀ ابراهیم حاتمی کیا اشاره کرده که در آن فرماندۀ پیشین ارتش سرلشگر ولی الله فلاحی فردی جبون نشان داده شده در حالی که به گفتۀ حبیب الله سیّاری همۀ ارکان ارتش از جمله خود او به عنوان شاگرد سرلشگر فلاحی می دانند که رئیس پیشین ستاد ارتش سربازی شجاع و میهن دوست بود. سرلشگر سیّاری سپس به یک نمونه دیگر از این فیلم های تبلیغاتی علیه ارتش تحت عنوان “کیمیا” اشاره کرده و افزوده است که در نقد این فیلم بیش از یک ساعت با صدا و سیمای جمهوری اسلامی مصاحبه کرده، اما این گفتگو هرگز از رسانۀ دولتی ایران پخش نشد.
سرلشگر سیّاری برخی تلاش های صدا و سیما را برای ضعیف نشان دادن نیروی دریایی ارتش در مقابل آمریکا در خلیج فارس معنا دار خواند و گفت کلیه تلاش های او و ارتش برای تسلیم کردن شکایتی علیه صدا و سیما به نتیجه نرسید و خود این گویای این است “که یک چیزی پشت پرده است.” فرماندۀ پیشین نیروی دریایی ارتش در ادامه گفت که چنین تبلیغاتی از سوی صدا و سیما پیامی جز این نمی تواند داشته باشد که گویا همگی ارکان ارتش را افرادی “بی غیرت و بی احساس” تشکیل می دهند که انگار نه مرزهای کشور را می شناسند نه منافع ملی را و ظاهراً با “مرده” فرقی ندارند. سرلشگر سیّاری سپس از خبرنگاران ایرنا خواسته است که از سیمای جمهوری اسلامی ایران، بالاخص رئیس فعلی آن، علی عسگری، بخواهند که نمایندگان ارتش بتوانند در سیمای جمهوری اسلامی نظرات خود را بگویند و با دلیل و مدرک بی اساس بودن ادعاهای سیمای جمهوری اسلامی را که سرلشگر سیّاری از آن با صفت “بی وجدان” یاد کرد توضیح بدهند.
گفتنی است که مصاحبۀ تصویری معاون هماهنگ کنندۀ ارتش اندکی بعد از انتشار بدون هیچ توضیحی از خروجی ایرنا حذف شد.