دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۵ متهم پرونده موسوم به «هلدینگ آفتاب»، روز دوشنبه ۶ مرداد، در شعبه رسیدگی به پرونده مفسدان و اخلالگران در نظام اقتصادی کشور مستقر در مشهد برگزار شد. پرونده موسوم به هلدینگ آفتاب، دارای ۱۵ متهم و بیش از ۶ هزار برگ و اسناد مربوط به اتهامات در قالب بیش از ۴۰ جلد است. امیررضا ثابت، متهم ردیف اول این پرونده است. دادگاه متهمان پرونده موسوم به هلدینگ آفتاب از روز یکشنبه پنجم مرداد آغاز شده است.
پرونده موسوم به «هلدینگ آفتاب» که ۱۵ متهم و در حال حاضر بیش از ۸۰ شاکی دارد، دارای اتهاماتی از جمله مشارکت در کلاهبرداری شبکهای، اخلال در نظام اقتصادی از طریق فرار مالیاتی، پولشویی، مشارکت در جعل مدارک تحصیلی دانشگاههای خارجی و موسسات آموزش عالی، جعل مهر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مهر تایید مدارک این وزارتخانه، نشر اکاذیب رایانهای ۹۹ سایت، جعل امضا افراد مسئول، جعل گواهی صلاحیت شغلی و جعل دکترای افتخاری است.
امیررضا ثابت، متهم اول پرونده موسوم به «هلدینگ آفتاب»، به گفته نماینده دادستان مرکز خراسان رضوی، دستور انجام تمام امور را صادر میکرده است. وی همچنین بنا بر اعلام نماینده دادستان به فرار مالیاتی متهم است.
در دادگاه رسیدگی به اتهامات پرونده موسوم به «هلدینگ آفتاب»، به ریاست قاضی هادی منصوری، نماینده دادستان با بیان اینکه تعداد شاکیان بیشتر از تعدادی است که عنوان میشود، گفت: افراد به دلایل مختلف از جمله حفظ آبرو یا الزامات بهداشتی مربوط به دستورالعملهای موجود (به دلیل همهگیری ویروس کرونا) در دادگاه حضور ندارند.
از جمله اتهامات موسسه هلدینگ آفتاب، «اعطا دکترای افتخاری» بوده است که به گفته نماینده وزارت علوم که در جلسه دادگاه حاضر بود، «اعطا این مدارک دارای فرآیند پیچیده و دقیقی است و در ایران تاکنون به تعداد محدودی از افراد اینگونه مدارک اعطا شده است».
«امیررضا ثابت، متهم به تشکیل شبکه جعل مدارک و اسناد»
آنگونه که نماینده دادستان مرکز خراسان رضوی، به هنگام قرائت کیفرخواست متهمین عنوان نمود، «متهم ردیف اول پرونده، امیررضا ثابت، با تشکیل یک شبکه بزرگ اقدام به انجام اقدامات غیرقانونی نموده و از اوایل سال ۱۳۸۰ شمسی در موسسهای تحت عنوان پیک آفتاب فعالیت خود را در زمینه تبلیغات آغاز کرده و در سال ۱۳۸۸ اقدام به تاسیس موسسهای تحت عنوان فرهنگ و هنر آفتاب در حوزه برگزاری همایشها و نمایشگاهها» نموده است.
«شیوه ارتکاب بزه جعل در شبکه کلاهبرداری توسط متهم ردیف اول»، بنا بر اعلام نماینده دادستان، از طریق «جعل مدارک موسسات علمی آموزشی داخلی، ارائه مدرک از سوی موسسات جعلی و کاغذی، ارائه مدرک از سوی موسسات و دانشگاههای جعلی خارجی و جعل مدارک صلاحیت شغلی» بوده است.
«انعقاد قرارداد با موسسات و مراکز آموزش عالی» از جمله شیوههای بکارگرفته شده توسط متهم برای «دستیابی به آخرین نمونه گواهینامهها، مهرها و نمونه امضاها» بوده است.
نماینده سازمان امور مالیاتی نیز در جلسه دادگاه با اشاره به «فرار مالیاتی» متهم، گفت: اقدامات متهم حدود ۹۰ میلیارد تومان خسارت به بیتالمال وارد کرده است.
در جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان «هلدینگ آفتاب» کلیپی از نحوه فعالیت این موسسه و اقدامات متهم ردیف اول به نمایش درآمد.
همچنین تعدادی از شاکیان هم بدلیل مشکلات ناشی از رعایت موازین بهداشتی به صورت غیرحضوری و با پخش ویدیویی در جلسه دادگاه حضور یافتند.
در گزارشی که از تلویزیون دولتی ایران، که درباره دادگاه و اتهامات پرونده موسوم به هلدینگ آفتاب پخش شد، عنوان شد: بخش بزرگی از افرادی که از این موسسه مدرک جعلی دریافت کردند هم اکنون در سطوح بالای مدیریت دولتی و خصوصی در کشور مشغول به کار هستند.