ساعاتی پس از برقراری آتشبس بین ارمنستان و آذربایجان، خبرگزاریها از حملات جدید خبر داده و دو طرف نیز یکدیگر را به نقض شدید آتشبس متهم کردهاند.
آتشبس بین دو طرف با میانجیگری روسیه و فشار بینالمللی از ظهر شنبه ۱۹ مهر برقرار شد.
مقامهای آذربایجان روز یکشنبه اعلام کردند گنجه، دومین شهر بزرگ این کشور، هدف توپخانه ارمنستان قرار گرفته و به دنبال تخریب یک ساختمانی مسکونی در این شهر چند نفر کشته و زخمی شدهاند.
به گفته دادستان عمومی آذربایجان، در این حمله ۵ نفر کشته و ۲۸ تن زخمی شدند.
وزیر دفاع ارمنستان اظهارات مقامهای آذربایجان را «دروغ مطلق» خواند و به نوبه خود، طرف مقابل را متهم کرد که به بمباران مناطق مسکونی در قرهباغ ادامه میدهد.
با این حال خبرگزاری رویترز گزارش داده یکی از خبرنگارانش دیده است که امدادگران در حال بیرون بردن دستکم یک جسد از ساختمان تخریبشده هستند.
آتشبس بین ارمنستان و آذربایجان پس از حدود دو هفته درگیری نظامی بین دو کشور بر سر ناگورنوقرهباغ روز شنبه به دست آمد.
این آتشبس با نقشآفرینی ولادیمیر پوتین در مسکو و در پی مذاکراتی برای صلح حاصل شد و قرار بود دو طرف درگیریها را متوقف کرده و به تبادل اجساد و زندانیان بپردازند.
روسیه به همراه آمریکا و فرانسه سه کشوری هستند که مشترکا ریاست گروه مینسک را برعهده دارند. این سه کشور پیشتر خواستار «آتشبس فوری» شده بودند.
آذربایجان و ارمنستان روز شنبه، تقریبا بلافاصله پس از زمان آتشبس، یکدیگر را به نقض آن متهم کردند.
مذاکرات مسکو نخستین ارتباط دیپلماتیک بین آذربایجان و ارمنستان از آغاز درگیریهای جدید در ششم مهرماه بود.
در جریان این دور از درگیریها صدها نفر کشته شدند و دو کشور همدیگر را به خشونت شدید و جرائم علیه غیرنظامیان متهم کردهاند.
آراییک هاروتونیان، مسئول منطقه ناگورنو قرهباغ که به ارمنستان وابسته است شرایط روز یکشنبه را آرام توصیف کرد اما گفت نمیداند تا چه زمانی این شرایط ادامه خواهد داشت.
به گفته او، خط مقدم جنگ همچنان پرتنش است.
ادامه جنگ میان دو کشور در روزهای اخیر موجب نگرانی مقامهای کشورهای همسایه از جمله ایران درباره گسترش آن در منطقه شده بود.
از سوی دیگر، نگرانیها درباره امکان صدمه به خطوط لوله آذربایجان که نفت و گاز این کشور را به اروپا منتقل میکند نیز افزایش یافت.
با وجود فشارهای بینالمللی برای آتشبس میان دو کشور، ترکیه ضمن حمایت کامل از آذربایجان تلاشهای گروه مینسک برای توقف درگیری را «غیرقابل قبول» خوانده بود.