خانه / اخبار مهم روز / تجمع سراسری بازنشستگان؛ برخورد انتظامی و بازداشت معترضان در تهران

تجمع سراسری بازنشستگان؛ برخورد انتظامی و بازداشت معترضان در تهران

تجمع سراسری بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای مختلف ایران در حالی روز یکشنبه دوباره شکل گرفت که در تهران گزارش‌ها از برخورد ماموران انتظامی با تجمع‌کنندگان و بازداشت دست‌کم سه نفر از آن‌ها حکایت دارد.

گزارش‌های رسیده به ایران اینترنشنال حاکی است در تهران با شکل‌گیری تجمع بازنشستگان معترض به وضعیت معیشتی در مقابل ساختمان وزارت کار نیروهای امنیتی و انتظامی به برخورد با اعتراضات آن‌ها پرداخته و تعدادی را نیز بازداشت کرده‌اند.

پایگاه خبری هرانا شمار بازداشت‌شدگان را سه نفر و هویت آن‌ها را کامیار فکور، فعال کارگری، اسعد مفتاحی، کارگر اسنپ‌فود، و اسماعیل گرامی،‌ معلم، عنوان کرده است. هرانا نوشته در برخی موارد بازداشت‌ها همراه با ضرب و شتم بوده است.

هنوز مقام‌های رسمی دولتی یا امنیتی آمار دقیقی از بازداشت‌ها منتشر نکرده‌اند.

خبرگزاری ایلنا گزارش داده که تجمع‌های روز یکشنبه علاوه بر تهران در کرمانشاه،‌ تبریز و مشهد نیز شکل گرفته است. تصاویری از این تجمع‌ها در بهشهر، اردبیل، اصفهان، کرمان، شوش و سایر شهرها نیز در رسانه‌های اجتماعی در حال انتشار است.

معترضان در تجمع‌های خود شعارهایی از جمله «حاصل کار دولت، غارت پول ملت»و «فریاد فریاد، از این همه بیداد» سر دادند.

تجمع‌کنندگان همچنین با حمل پلاکاردهایی خواستار ابطال ماده ۶۹ تامین اجتماعی،‌ افزایش حقوق سالانه، درمان رایگان و همسان‌سازی پرداخت‌های خود با سایر بازنشستگان کشوری و لشکری شدند.

آن‌ها همچنین می‌خواهند ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی به صورت دقیق اجرا شده و مشکلات مربوط به پاداش آخر سال و بیمه‌ تکمیلی رفع شود.

پیش از این و در جریان تجمع‌های قبلی بازنشستگان در شعارهای خود بر ادامه تجمع‌ها تا زمان محقق شدن مطالباتشان تاکید کرده بودند.

به تازگی محمدباقر نوبخت،‌ رییس سازمان برنامه و بودجه،‌ در صفحه توییترش نوشته بود «روشی مناسب برای کامل کردن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی پیشنهاد شد.» او اشاره کرد که در اسفندماه احکام جدید بازنشستگان اصلاح و صادر می‌شود.

بازنشستگان تامین اجتماعی در حالی به حقوق پایین خود اعتراض می‌کنند که بر اساس قیمت‌گیری استانی و کشوری از ۳۳ قلم کالای موجود در سبد معیشت خانوار ایرانی، خط فقر در کشور ۹ میلیون‌ و ۲۰۰ هزار تومان ارزیابی می‌شود.