خانه / اخبار مهم روز / غریب‌آبادی با رد قطعنامه سازمان ملل: هر کس ادعای شکنجه شدن دارد به ما مراجعه کنند

غریب‌آبادی با رد قطعنامه سازمان ملل: هر کس ادعای شکنجه شدن دارد به ما مراجعه کنند

رییس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه شکنجه در جمهوری اسلامی را «دروغ» خواند و گفت هرکس چنین ادعایی دارد به ما مراجعه کند؛ همزمان، واکنش‌ها به فیلم‌سازی صداوسیما درباره مادر ستار بهشتی ادامه دارد و یک سازمان حقوق بشری گزارشی مفصل از موارد نقض حقوق بشر در یک سال گذشته در ایران منتشر کرد.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، روز جمعه درباره قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «این قطعنامه سراسر از ادعا‌هایی است که عموما مبنایی ندارند و به دور از واقعیت‌ها است.»

او شکنجه زندانیان در ایران را « کلی گویی» و «ادعای دروغ» خواند و گفت هرکس ادعای شکنجه شدن دارد به نظام قضایی و ستاد حقوق بشر مراجعه کند و هیچ کس، حتی گزارشگر ویژه حقوق بشر، «تاکنون مستنداتی را در اختیار ما برای اثبات ادعاهای خود ارائه نکرده است».

پیش از این نهادهای مختلف مدافع حقوق بشر جزییات و مستندات متعددی از شکنجه زندانیان در ایران را منتشر کرده‌اند.

در همین حال سازمان حقوق بشر ایران تازه‌ترین گزارش سالانه خود را درباره سرکوب‌های جمهوری اسلامی علیه مدافعان حقوق بشر منتشر کرد.

بنابر این گزارش، بیش از ۱۰۰ نفر از مدافعان حقوق بشر در طول یک سال گذشته در مجموع به ۴۷۹ سال زندان محکوم شده و مورد شکنجه نیز قرار گرفته‌اند.

به نوشته این گزارش، در یک سال گذشته برای بیش از ۱۰۰ نفر از مدافعان حقوق بشر دست‌کم حکم ۹۰۷ ضربه شلاق نیز صادر شده است.

نهادهای حقوق بشری علاوه بر شکنجه‌های دوره بازداشت زندانیان، از شلاق نیز به عنوان یکی دیگر از مجازات های غیرانسانی در ایران نام می‌برند.

مجمع عمومی سازمان ملل روز پنجشنبه با ۷۸ رای موافق، ۳۱ رای مخالف و ۶۹ رای ممتنع «قطعنامه محکومیت نقض حقوق بشر در ایران» را تصویب کرد.

با تصویب این قطعنامه پرونده حقوق بشری جمهوری اسلامی برای یک سال دیگر باز می‌ماند.

میزان بالای مجازات اعدام از جمله کودکان، آزار و اذیت اقلیت‌های مذهبی، سرکوب دستگیری‌ و بازداشت‌های خودسرانه و همچنین شکنجه و مجازات‌های بی‌رحمانه از جمله دیگر بندهای این قطعنامه است.

همزمان با تصویب این قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل، شامگاه پنجشنبه تلویزیون جمهوری اسلامی با پخش ویدیویی سخنان گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، را تکذیب کرد.

گوهر عشقی در واکنش به این گزارش تلویزیون گفت: «چرا از روز اول که این اتفاق افتاد چنین فیلمی را منتشر نکردند؟ چرا وقتی این همه جوان مردم را در خیابان‌ها کشتند دوربین نداشتند؟»

برخی از کارشناسان و همچنین کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز به مشکلات فنی تصاویر پخش‌شده از سیمای جمهوری اسلامی اشاره کردند و با ارائه توضیحاتی، از جمله نوشتند که این تصاویر نمی‌تواند مربوط به دوربین‌های مداربسته باشد و فیلم‌سازی و صحنه‌پردازی است.

مادر پژمان قلی‌پور،از کشته شدگان اعتراضات آبان ۹۸، نیز نوشت که مقامات قضایی در دو سال گذشته در پاسخ به درخواست او برای نشان دادن تصویر دوربین مداربسته محل کشته شدن پسرش گفته‌اند «دوربین سوخته بود».

او از مقامات جمهوری اسلامی خواست که تصاویر دوربین‌های مداربسته در ۲۶ آبان۹۸ نمایش داده شود.

برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز خواستار نمایش تصاویر دوربین‌های مداربسته درباره اسیدپاشی‌های اصفهان شده‌اند.