پس از انتقاد آمریکا و آلمان از پرتاب ماهوارهبر سیمرغ در ایران، فرانسه نیز پرتاب این موشک را همزمان با مذاکرات اتمی وین محکوم کرد و «تاسفآور» خواند.
وزارت خارجه فرانسه روز جمعه دهم دی ماه در بیانیهای اعلام کرد که این اقدام از آن جهت تاسفآورتر است که همزمان با پیشرفت در مذاکرات احیای برجام انجام میشود.
پاریس پرتاب ماهوارهبر را نقض قطعنامههای شورای امنیت دانست و از تهران خواست که دیگر موشکهای بالستیک که برای حمل سلاح هستهای طراحی شدهاند، از جمله ماهوارهبر به فضا پرتاب نکند.
آمریکا و شماری از کشورها برنامه ماهوارهای ایران را پوششی برای آزمایشهای موشکی و در تعارض با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل دانستهاند که در حمایت از برجام صادر شده و از ایران خواسته که برای هشت سال از کار و آزمایش بر روی موشکیهای بالستیک که توان حمل کلاهکهای اتمی دارند، خودداری کند.
با این حال همزمان با مذاکرات وین و پس از چهار بار شکست ایران در پرتاب ماهوارهبر در سالهای گذشته، وزارت دفاع ایران روز پنجشنبه نهم دی از پرتاب موشک ماهوارهبر سیمرغ خبر داد.
یک دیپلمات آلمانی در واکنش به این اقدام گفت که این کشور از جمهوری اسلامی میخواهد از پرتابهای بیشتر موشکهای بالستیک، از جمله موشکهای ماهوارهبر خودداری و به تعهداتش بر اساس قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل عمل کند.
نشریه هیل هم به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نوشت که ایالات متحده با استفاده از همه ابزارهای منع اشاعه سلاحهای هستهای به جلوگیری از توسعه بیشتر برنامه موشکی ایران ادامه میدهد و از دیگر کشورها نیز میخواهد تا در این زمینه اقدام کنند.
تیرماه امسال شبکه سیانان از چهارمین شکست پیاپی در پرتاب موشک سیمرغ خبر داد، اما محمدجواد آذری جهرمی، وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات، این خبر را تکذیب کرد.
پس از انتشار گزارشها درباره دو پرتاب ناموفق ماهوارهبر توسط ایران، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه وقت، بهمنماه ۹۷ از احتمال خرابکاری آمریکا در پرتاب این ماهوارهها سخن گفت.
محمود احمدینژاد، رییس جمهور پیشین ایران، نیز در خرداد ماه گفته بود که برخی سقف سازمان فضایی ایران را سوراخ کرده و اسناد کشور را بردهاند.