خانه / اخبار مهم روز / فائزه هاشمی: رئیسی کاره‌ای نیست، او را اداره می‌کنند؛ در کشته شدن ۵۰۰ هزار سوری نقش داشتیم

فائزه هاشمی: رئیسی کاره‌ای نیست، او را اداره می‌کنند؛ در کشته شدن ۵۰۰ هزار سوری نقش داشتیم

فائزه هاشمی رفسنجانی، فعال سیاسی و دختر اکبر هاشمی رفسنجانی، در مصاحبه‌ای از سیاست‌های علی خامنه‌ای و دولت ابراهیم رئیسی در داخل و خارج از مرزهای کشور انتقاد کرد و در مواردی آن را «بی‌عقلی»، «طالبانی» و «تبلیغاتی» خواند.

هاشمی در گفت‌وگویی ویدیویی با وبسایت دیده‌بان ایران که روز دوشنبه ۲۰ دی منتشر شده، با اشاره به امنیتی بودن اکثریت مدیران دولت کنونی گفت ابراهیم رئیسی «کاره‌ای نیست» و عده‌ای در پشت‌پرده او را «اداره می‌کنند و بر تصمیم‌گیری او تاثیر می‌گذارند.»

این فعال سیاسی، با اشاره به استانداران سپاهی در دولت رئیسی اضافه کرد که آنها نمی‌توانند به داد رئیسی برسند و مشکلات را حل کنند.

او با تاکید بر این که در وزارتخانه‌های دولت ابراهیم رئیسی، شخص وزیر تصمیم نمی‌گیرد، به اسماعیل احمدی رئیس دفتر حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان اشاره کرد و گفت احمدی برای کنترل وزیر گماشته شده است.

اسماعیل احمدی پیشتر مشاور فرمانده کل بسیج، معاون سازمان بسیج مستضعفین، مؤسس و مسئول سازمان بسیج رسانه و عضو شورای مرکزی سازمان بسیج دانشجویی، عضو شورای مرکزی قرارگاه راهیان نور و دبیر شورای انتخاب شهدای شاخص سال بوده و همچنین «مداح مراسم اهل بیت» است.

هاشمی گفت احمدی «آن‌جا نشسته و دارد کنترل می‌کند و اجازه نمی‌دهد آقای سجادی بخواهد کاری کند.»

او چنین پدیده‌ای را «پوست خربزه» زیر پای ابراهیم رئیسی دانست و گفت او با این وضعیت نمی‌تواند موفق شود و مشکلاتش روز به روز بیشتر خواهد شد.

مخبر دنبال مصادره اموال مردم بوده و خصوصی‌سازی را نمی‌فهمد

فائزه هاشمی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و زیاد نشدن بودجه جاری دولت استقبال کرد و آن را «تصمیمات خوب» و «اصلاحات ساختاری» بودجه خواند، اما گفت که اگر ملزومات چنین اصلاحاتی در نظر گرفته نشود، نتیجه‌بخش نیست.

او از دادن یارانه‌ها به مردم، به جای ارائه یارانه به مولدها و تولیدکنندگان انتقاد کرد و گفت که یارانه‌ها در دولت ابراهیم رئیسی نیز به سرنوشت یارانه‌ها در دولت محمود احمدی‌نژاد دچار می‌شود و پس از چند سال مبلغ این یارانه‌ها بی‌ارزش خواهد شد.

فائزه هاشمی گفت در کل با توجه به سیاست‌ها و اظهارات مقام‌های اقتصادی دولت رئیسی، «چشم‌انداز مثبتی» برای اقتصاد ایران نمی‌بیند.

او تاکید کرد نه تنها هماهنگی اجرایی میان مقام‌های اقتصادی دولت رئیسی وجود ندارد، بلکه انتخاب‌های خوبی در تیم اقتصادی دولت رئیسی نشده است.

هاشمی با اشاره به نقش محمد مخبر به عنوان معاون اول رییس جمهوری در «فرماندهی اقتصادی» دولت گفت اگر دولت می‌خواهد موفق شود باید مخبر را کنترل کنند.

هاشمی گفت مخبر در سال‌های گذشته فقط سابقه فعالیت در ستاد اجرایی امام را داشته که املاک مردم را مصادره می‌کرده است؛ اکنون کسی که دنبال مصادره اموال مردم بوده، چگونه می‌تواند معنای خصوصی‌سازی را درک و آن را تقویت کند.

او تفکرات اقتصادی کسانی مثل مخبر را زیر سوال برد و گفت آنان نمی‌توانند بفهمند که چگونه اموال مردم بیشتر و اموال حکومت کمتر شود.

هاشمی همچنین عملگرا بودن کسانی مثل احمدی‌نژاد را زیر سوال برد و گفت کسی که اهل شو و نمایش است، نمی‌تواند عملگرا باشد، زیرا کسی که عملگراست نیاز به تبلیغات ندارد.

او همچنین سفرهای استانی رئیسی را «تبلیغاتی» و «غیرواقعی» توصیف کرد و گفت گزارشی درباره به نتیجه رسیدن این سفرها منتشر نشده است.

فائزه هاشمی جوان‌گرایی در دولت رئیسی را نیز غیراصولی خواند و گفت انتصاب افراد جوان به مقام‌های دولتی که با اهداف خاصی صورت گرفت، بدون رعایت سلسله مراتب بوده است. او انتصاب افراد بدون سابقه مدیریت را «فسادزا» توصیف کرد و گفت: «فساد فقط فساد مالی اختلاس و حقوق‌های نجومی نیست، انتصاب یک مدیرناقابل هم موجب فساد می‌شود.»

او اغلب مدیران مهم دولت رئیسی را بدون سابقه و تحصیلات لازم برای مقام‌های خود معرفی کرد و گفت انتصابات فامیلی که به «دامادسالاری» معروف شده، واقعیت دارد.

سختی تحمل کنیم تا به ظلم و کشتار بیشتر برسیم؟

فائزه هاشمی اعمال تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی را نیز نتیجه سوءمدیریت‌ها در این نظام دانست و گفت: «اگر مدیریت درست داشتیم، کار به تحریم نمی‌کشید. دشمن ما، خود ماست.»

او عناوینی چون «مدیریت جهادی» و «مدیریت ولایت‌مدار» را رد کرد و گفت چنین مدیریتی، مدیریت نیست. فائزه هاشمی گفت یکی دیگر از آفت‌های مدیریت در ایران را «نگاه امنیتی» دانست که به گفته او بر همه چیز حاکم شده است.

او با وجود دفاع از حذف یارانه از سوخت، سیاست‌های دولت رئیسی در زمینه بنزین و سوخت را نیز «پوپولیستی» خواند.

فائزه هاشمی همچنین اظهارات اخیر برخی از مقام‌های حکومتی مبنی بر ضرورت تحمل کردن سختی‌ها از سوی مردم، گفت: «یک جمله‌ای شنیدیم از همین مسئولان که باید سختی را تحمل کرد. بله، ما هم قبول داریم، سختی‌ها را باید تحمل کرد، ولی به شرط این‌که بدانیم قرار است به چی برسیم، ‌یعنی قرار است سختی تحمل کنیم که به آزادی برسیم؟ به اقتصاد درست برسیم؟ به عدالت برسیم؟ به توسعه‌یافتگی برسیم؟ به چه برسیم؟»

او ادامه داد: «متاسفانه چشم‌اندازی برای این که قرار است به چیزی برسیم وجود ندارد، زیرا ما از هر کشوری که می‌گوییم بدند، آمریکا، اسرائیل و حتی رژیم پهلوی خطاکارتر شدیم. با آمار می‌توانم به شما بگویم که از همه اینها خطاکارتر شدیم. وقتی ما این قدر خطاکاریم، سختی تحمل کنیم که به چه برسیم؟»

فائزه هاشمی همچنین به نقش جمهوری اسلامی در جنگ سوریه اشاره کرد و گفت اگر فقط بخواهیم به کشته‌شده‌های جنگ سوریه اشاره کنیم، ما در کشته شدن ۵۰۰ هزار نفر در سوریه نقش داشته‌ایم.

او همچنین به نقش جمهوری اسلامی در جنگ جاری در یمن اشاره کرد و گفت که این جنگ هفت سال طول کشیده و «ما مسلمان‌کشی راه انداخته‌ایم.

هاشمی اضافه کرد آمار مجموع فلسطینی‌هایی که از سوی اسرائیل کشته شده‌اند، کمتر از آمار مسلمانانی است که در جنگ‌های گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی کشته شده‌اند.

او گفت: «بنابراین برای چه سختی تحمل کنیم؟ برای این که به ظلم و کشتار بیشتر برسیم؟»

انتقاد از سیاست علی خامنه‌ای برای افزایش جمعیت

هاشمی درباره سیاست فرزندآوری جمهوری اسلامی نیز گفت که اگر جای علی خامنه‌ای بود، برای فرزندآوری اول برای دلایل کاهش رشد جمعیت، آسیب‌شناسی می‌کرد که مهم‌ترین آن مشکلات معیشتی است.

او علاوه بر مسائل معیشتی، همچنین قوانین تبعیض‌آمیز و زن‌ستیز در جمهوری اسلامی و حتی قوانینی مثل مهریه را یکی دیگر از دلایل عدم میل دختران و پسران برای تشکیل خانواده و ازدواج دانست.

هاشمی درباره ازدواج‌های غیررسمی و ثبت‌نشده که به «ازدواج سفید» معروف شده، نیز گفت با ازدواج سفید مخالف نیست. این فعال سیاسی در مقابل از ازدواج مجدد مردان انتقاد کرد و آن را مانع ازدواج جوانان دانست.

او قانون اخیر مجلس برای افزایش جمعیت را که در آن محدودیت‌هایی برای غربالگری جنین و فروش کاندوم و دیگر تجهیزات بهداشتی گذاشته شده، نیز موجب «وحشت و فرار مردم» دانست و گفت این قوانین نتایج عکس دارد.

فائزه هاشمی کسانی که این قوانین را گذاشته‌اند «یک مشت بی‌عقل» خواند و گفت ایران، کره شمالی نیست و مردم نیازهای خود را در سفر به دیگر کشورها یا به صورت قاچاق تامین خواهند کرد.

این فعال سیاسی سیاست‌هایی چون حفظ پزشکان مرد برای بیماران زن را نیز «سیاست‌های طالبانی» توصیف کرد.

او همچنین «انقلابی‌گری» را یک «شو» دانست و گفت از وقتی که «انقلابی‌گری» در ایران تشویق شد، سیاست‌های جمهوری «غلط پشت غلط» است.

هاشمی همچنین از انتشار نامه شورای نگهبان به علی لاریجانی دفاع کرد و گفت مهر «محرمانه» زدن برای چنین نامه‌هایی، در واقع شگردی برای پنهان کردن خطاهاست.