صدراعظم آلمان قتلعام غیرنظامیان در بوچا توسط سربازان روس را محکوم کرد. زلنسکی از کشورهای اروپایی خواست که صادرات انرژی از روسیه را قطع کنند. ترکیه خواستار تحقیقات مستقل در مورد قتلعام در بوچا و ایرپین اوکراین شد.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز چهارشنبه ۱۷ فروردین (۶ آوریل) در سخنرانی خود در بوندستاگ، پارلمان این کشور گفت سربازان روس غیرنظامیان را قتلعام کردند.
شولتس اطمینان داد آلمان خود را از سوختهای فسیلی رها خواهد کرد. صدراعظم در بخش دیگری از صحبتهای خود قول داد تا زمانی که روسیه نیروهایش را خارج نکند، به حمایت از اوکراین به هر طریق ممکن ادامه خواهد داد.
زلنسکی در پارلمان ایرلند: صادرات انرژی از روسیه را قطع کنید
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از تردید اروپاییها در اعمال تحریمهای انرژی علیه روسیه انتقاد کرد. زلنسکی در یک سخنرانی ویدئویی در پارلمان ایرلند گفت: «نمیتوانم بلاتکلیفی را پس از آنچه که ما پشت سر گذاشتهایم و روسیه با ما انجام داده است، تحمل کنم. ماشین جنگی روسیه دیگر نباید با پول حاصل از صادرات انرژی تامین شود.»
زلنسکی “نگرش برخی از سیاستمداران برجسته” را محکوم کرد و گفت ظاهرا این افراد “جنایات جنگی” را کمتر از خسارات مالی میدانستند. زلنسکی علاوه بر تحریمهای انرژی، خواستار حذف کامل بانکهای روسیه از منابع مالی غرب شد.
سفیر اوکراین: اعتراف رئیس جمهور آلمان اولین گام است
آندری ملنیک، سفیر اوکراین در آلمان اعتراف فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور آلمان به اشتباهات در روابط با روسیه را تنها “گام اول” دانست. ملنیک در مصاحبه با “دویچلند فونک”، رادیو آلمان گفت برای اوکراین مهم است که این اظهارات با اقداماتی همراه شود. به گفته سفیر اوکراین ولی اقدامی برای تحریم انرژی روسیه و یا تحریمات سختتر انجام نمیشود.
رئیس جمهور آلمان به دنبال انتقادهای سفیر اوکراین به اشتباهات سیاستهای خود در قبال روسیه اعتراف کرده بود.
انتقاد از سفر مرکل به فلورانس ایتالیا
پیش از این ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در بازدید از شهر بوچا از آنگلا مرکل صدراعظم سابق آلمان خواسته بود به بوچا سفر کند؛ محلی که به دنبال خروج نظامیان روسی جسد بیش از ۳۰۰ قربانی غیرنظامی در آن یافت شد.
زلنسکی گفته بود این “جنایات جنگی” ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، نتیجه سالها مماشات آنگلا مرکل و نیکولا سرکوزی، رئیسجمهوری پیشین فرانسه با پوتین و امتیازدهی به او بوده است.
سفیر اوکراین در برلین حال در توییتر از سفر مرکل به فلورانس ایتالیا به شدت انتقاد کرده و نوشت: «مطمئناً در فلورانس هیچ زن و کودکی که در خیابانها به قتل رسیدهاند وجود ندارد اما فرهنگ و هنر بسیار است.»
پاپ کشتار بوچا را محکوم کرد
انتقادها از جنایاتی که در بوچا علیه غیرنظامیان انجام گرفته ادامه دارد.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان نیز کشتار در بوچا را به شدت محکوم کرد. پاپ گفت: «جنایتهای وحشتناکی در اوکراین علیه غیرنظامیان بیدفاع، زنان و کودکان انجام میشود».
پاپ در ادامه سخنانش از جای خود برخاست و پرچم آبی و زردی را که به گفته خودش از “شهر رنجکشیده بوچا” دریافت کرده به اهتزاز درآورد و سپس پرچم را دوباره تا کرد و بوسید.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان قتل عام در بوچا را محکوم کرد
ترکیه قتلعام غیرنظامیان در بوچا و ایرپین را محکوم کرد
وزارت امور خارجه ترکیه نیز با انتشار بیانیهای در واکنش به انتشار تصاویر کشتار غیرنظامیان در مناطق بوچا و ایرپین در نزدیکی کییف پایتخت اوکراین اعلام کرد: «تصاویری که از قتلعام در بوچا و ایرپین در رسانهها منتشر شده وحشتناک و غمانگیز است.»
در این بیانیه گفته شده است هدف قرار دادن غیرنظامیان بیگناه غیر قابل قبول است و این موضوع باید تحت یک بررسی مستقل قرار گرفته و مسئولین آن شناسایی شده و پاسخگو شوند. وزارت خارجه ترکیه همچنین گفته است آنکارا در عین حال برای تامین صلح میان روسیه و اوکراین به تلاش خود ادامه خواهد داد.
اوربان از پوتین دعوت کرد
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان در گفتگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، خواستار آتشبس فوری در اوکراین و مذاکرات در قالب توافق نرماندی شد.
اوربان روز چهارشنبه ۱۷ فروردین (۶ آوریل) بدون اشاره به جزئیات پیشنهادش گفت پاسخ پوتین مثبت بوده اما او شرط گذاشته است.
اوربان ولادیمیر پوتین را برای گفتگو با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، اولاف شولتس صدراعظم آلمان و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین به بوداپست دعوت کرد.
رئیس جمهور مجارستان مدتهاست نزدیکترین شریک پوتین در میان رهبران اتحادیه اروپا محسوب میشود و خود را بیطرف توصیف میکند. با این حال بوداپست از زمان شروع جنگ تجاوزکارانه روسیه در اوکراین، با حمایت اتحادیه اروپا از اوکراین موافقت کرده است.