با ادامه همکاری صدراعظم پیشین آلمان با شرکت نورد استریم روسیه، فشارها برای کنارهگیری گرهارد شرودراز این پست و یا خروج از حزب سوسیال دموکرات بیشتر شده است.
ساسکیا اسکن یکی از دو رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان از گرهارد شرودر صدراعظم پیشین این کشور درخواست کرد تا از این حزب خارج شود.
خانم اسکن به رادیو “دویچلند فونک” گفته شرودر مدتهاست تنها به عنوان یک تاجر فعالیت دارد. او ادامه داده است: «ما دیگر نباید او را به عنوان صدراعظم پیشین آلمان بنامیم.»
اسکن تصریح کرده که رهبری این حزب بارها از شرودر خواسته تا همکاریاش را با کنسرن روسی نورد استریم دو متوقف کند و تا کنون نیز چند درخواست پیرامون خروج شرودر از حزب بررسی شدهاند.
گرهارد شرودر که در فاصله سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ صدراعظم آلمان بود، در حال حاضر رییس هیأت مدیره شرکت انرژی روسنف روسیه و نیز رییس کمیته سهامداران نورداستریم است. همچنین نام او در ثبت تجاری کنونی شرکت نورد استریم ۲ به عنوان رئیس هیئت مدیره همچنان وجود دارد.
مصاحبه با نیویوک تایمز
گرهارد شرودر اخیرا در مصاحبه با روزنامه امریکایی نیویورک تایمز گفته است، در صورتی که روسیه ارسال گاز به اتحادیه اروپا را متوقف کند، او از پستهایش کنارهگیری میکند. شرودر اما چنین توقفی را منتفی دانسته است.
او مشخص نکرده که منظورش چه پستهایی است.
پس از این مصاحبه، فشارها بر شرودر افزایش یافت. هندریک ووست، وزیر اعظم ایالت نوردراین وستفالن از حزب دموکرات مسیحی در مصاحبه با روزنامه “بیلد آم زونتاگ” گفت: «مصاحبه نیویورک تایمز بسیار ناراحت کننده است و باید پیامد داشته باشد.»
او ادامه داده است: «کادر رهبری حزب سوسیال دموکرات گفته مادامی که گرهارد شرودر به همکاریهای پردرآمدش با پوتین چسبیده است نمیتواند عضو حزب سوسیال دموکرات باشد. الان وقت عمل کردن این حزب به حرفش است.»
پس از حمله روسیه به اوکراین، شرودر نه تنها این حمله را محکوم نکرد بلکه حاضر نشد از پستهایش در شرکتهای روسی کنارهگیری کند. حزب سوسیال دموکرات به همین دلیل از او فاصله گرفته است.
دو رهبر این حزب ساسکیا اسکن و لارس کلینگبایل، اواخر ماه فوریه از شرودر خواستند تا از پستهایش در شرکتهای دولتی روسیه کنارهگیری کند.
ویتالی کلیچکو، شهردار کییف نیز به روزنامه “بیلد” آلمان گفته اگر شرودر از پستهایش در شرکتهای روسی کنارهگیری نکند باید حسابهای بانکی او مسدود شود.
کلیچکو همچنین سخنان شرودر در مصاحبه با نیویورک تایمز را نقد کرده و گفته است: «با توجه به پروپاگاندای او برای کرملین، آدم از خودش میپرسد چرا شرودر در هانوفر زندگی میکند و نه در مسکو.»