علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت/ ۷ مه در دیدار با جمعی از فرهنگیان به مناسبت هفته معلم در ایران، با اظهار گلایه از امضای سند آموزش و پرورش ۲۰۳۰ یونسکو با “غیرمجاز” خواندن آن گفت که جمهوری اسلامی “تسلیم” چنین سندهایی نخواهد شد.
به گزارش “ایسنا” (خبرگزاری دانشجویان ایران)، علی خامنهای در سخنان خود تأکید کرد: «امضای این سند و اجرای بیسروصدای آن قطعاً مجاز نیست و به دستگاههای مسئول نیز اعلام شده است».
وی افزود: «به چه مناسبت یک مجموعه به اصطلاح بینالمللی که تحت نفوذ قدرتهای بزرگ نیز قرار دارد، به خود حق میدهد برای ملتهایی با تاریخ و فرهنگ و تمدن گوناگون، تکلیف معین کند؟»
رهبر جمهوری اسلامی همچنین با تأکید بر اینکه اصل این کار «غلط» است در ادامه گفت: «اگر با اصل کار نمیتوانید مخالفت کنید، صراحتاً اعلام کنید که جمهوری اسلامی ایران در زمینه آموزش و پرورش، دارای اسناد بالادستی است و احتیاجی به این سند ندارد».
وی با گلایه از شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: «آین شورای باید مراقب میکرد و نباید اجازه میداد که کار تا جایی پیش برود که اکنون ما مجبور به جلوگیری از آن شویم».
وی افزود: «اینجا جمهوری اسلامی ایران است و در این کشور، مبنا اسلام و قرآن است. اینجا جایی نیست که سبک زندگی معیوب و ویرانگر و فاسد غربی بتواند اعمال نفوذ کند. در نظام جمهوری اسلامی پذیرش چنین سندی، معنا ندارد».
علی خامنهای همچنین در ادامه سخنان خود با اشاره به موضوع سند تحول آموزش و پرورش و اجرایی نشدن آن گفت: «تا چه زمانی باید منتظر آماده شدن نظامنامههای سند تحول بود؟»
رهبر جمهوری اسلامی، در حالی به امضای سند آموزش یونسکو اعتراض کرده که هیئت دولت ایران در مرداد ماه گذشته تصویب کرد که “سند آموزش ۲۰۳۰” در ایران با مدیریت وزارت آموزش و پرورش تدوین شود.
در اجلاس سال ۲۰۱۵ میلادی سازمان ملل متحد، “طرح ۲۰۳۰ ” به تصویب رسید که شامل ۱۷ هدف توسعه پایدار کشورهای عضو است. یکی از این اهداف، آموزش است که اجرای آن به سازمان یونسکو سپرده شد.
پیش از این در دیماه گذشته، سهراب صلاحی، رئیس سازمان بسیج اساتید، در نامهای به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و نمایندگان مجلس نوشته بود که «جاسوسان آمریکایی» در قالب پروژه آموزش یونسکو، مسئولان «سادهلوح» را فریب دادهاند تا در قالب این پروژه «ظرفیت عظیم فرهنگی» ایران در اختیار آمریکا قرار گیرد.
وی همچنین این پروژه آموزشی را مانند منشور حقوق شهروندی «از شوخیهای ایام انتخابات» خواند.
منشور حقوق شهروندی، در آذر ماه ۱۳۹۴ توسط حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران امضاء و ابلاغ شد.
در اسفند ماه گذشته نیزحسن رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته بود که در “سند ۲۰۳۰”، نگاه لیبرال و نئولیبرال به حقوق کودک، آموزش و پرورش و زن و خانواده وجود دارد، اگرچه اشتراکاتی با مفاهیم اسلامی در آن دیده میشود؛ اما تناقضهای بنیادی هم وجود دارد.»