خانه / اخبار مهم روز / وزیر اطلاعات ایران اقلیم کُردستان عراق را تهدید کرد

وزیر اطلاعات ایران اقلیم کُردستان عراق را تهدید کرد

عبدالله مهتدی ادعاهای اخیر نهادهای امنیتی و اطلاعاتی ایران را ناشی ناتوانی‌‌های آنها دانست و گفت که حکومت ایران در چنین مواقعی برای اتهام‌زنی «دیواری کوتاه‌تر از دیوار کُردها» نمی‌یابد.تنها یک روز پس از حضور ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران در استان همدان و تهدید او مبنی بر این‌که هر گونه اقدام علیه کشورش پاسخ محکمی به‌دنبال خواهد داشت، حال وزیر اطلاعات ایران نیز در غرب این کشور حضور یافته و طی هشدارهایی به‌طور ضمنی کشورهای همسایه به‌ویژه اقلیم کُردستان عراق را تهدید کرد.

اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، عصر پنج شنبه 6 مرداد در جلسه شورای تامین استان کُردستان حضور یافته و خطاب به کشورهایی که به ادعای او، زمینه و بستر اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران را فراهم می‌کنند، هشدار داد.

خطیب با تکرار ادعاهای مطرح شده در آخرین اطلاعیه وزارت اطلاعات، حزب کومه‌له کُردستان ایران را ابزار دست اسرائیل برای ضربه زدن به ایران معرفی کرد و گفت:کشورهایی که به دشمنان ملت ایران کمک کنند، «منتظر تلافی باشند».از چند روز گذشته وزارت اطلاعات ایران و سازمان جدیدالتاسیس اطلاعات نیروی انتظامی در بیانیه‌های ضدونقیضی از کشف و خنثی‌سازی یک طرح بمب‌گذاری در مکانی حساس در استان اصفهان خبر می‌دهند که گمان می‌رود به تاسیسات اتمی مرتبط باشد.

این بیانیه‌ها در حالی منتشر می‌شود که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایران بر خلاف ادعاهای خود مبنی بر داشتن اشراف اطلاعاتی به‌خاطر ناکامی توطئه‌های آنها در کشورهای همسایه از جمله خنثی شدن طرح تروریستی آنها علیه گردشگران اسرائیلی در ترکیه در معرض انتقاد بوده و شماری از مقامات رده بالای این نهادهای امنیتی از جمله حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران برکنار شدند.

انتقادهای پی در پی از عملکرد دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی ایران و سرزنش آنها از سوی مقامات و رسانه‌های این کشور زمانی شدت یافت که نفوذپذیری و ناتوانی این نهادها در مقابله با عملیات متعدد و موفقیت‌آمیز علیه تاسیسات هسته‌ای، نظامی و منابع انسانی آن به‌ویژه به‌دنبال بازجویی‌های مکرر از برخی مسئولان نیروی قدس سپاه در خاک ایران که اغلب به اسرائیل نسبت داده می‌شود بیش از پیش نمایان شد.

رسانه‌های ایران پیشتر درباره رقابت‌های درونی‌ میان نهادهای امنیتی و حتی دستگیری اعضای یک‌دیگر خبر داده بودند. در آخرین خبر جنجال‌برانگیز در روز نخست تیرماه، حسین طائب رئیس سازمان اطلاعات سپاه بطور غیرمنتظره از ریاست این سازمان برکنار شد.

سازمان اطلاعات نیروی انتظامی نیز جدیدترین نهاد امنیتی جمهوری اسلامی است که کمتر از سه ماه پیش تشکیل شد. اکنون این سازمان تلاش می‌کند تا با ادعای کشف و پیشگیری یک عملیات حساس در خاک ایران، ضمن همکاری با وزارت اطلاعات، کارنامه‌ای موفق از خود نشان دهد.

در اطلاعیه اول وزارت اطلاعات آمده بود این وزارتخانه شبکه‌ای از عوامل سازمان جاسوسی اسرائیل «موساد» را دستگیر کرده که از «اقلیم کُردستان» وارد ایران شده بودند و در مکانی نامعلوم در استان اصفهان قصد بمب‌گذاری داشتند.

در اطلاعیه‌های بعدی وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات ناجا انگشت اتهام به سمت حزب کومه‌له کُردستان ایران نشانه رفت و عبدالله مهتدی، دبیر باسابقه این حزب کُردی را وابسته به موساد معرفی کردند.

حزب کومه‌له در اطلاعیه‌ای از بازداشت چند عضو خود خبر داد اما اتهامات این دو نهاد امنیتی حکومت ایران را جعلی و توهم‌آمیز خواند.

عبدالله مهتدی نیز ضمن اشاره به ناتوانی‌های امنیتی و اطلاعاتی ایران گفت که حکومت در این مواقع برای اتهام‌زنی «دیواری کوتاه‌تر از دیوار کُردها» نمی‌یابد.

احزاب کُرد ایرانی مخالف حکومت تهران به علت عدم امکان فعالیت در داخل ایران، دفاتر خود را در اقلیم کُردستان عراق دایر کرده، و به‌جز امور سیاسی، دارای پایگاه‌های آموزش نظامی نیز می‌باشند. حکومت تهران همواره تلاش کرده تا با تهدید مقامات اقلیم کُردستان و اقدام به موشک‌پرانی، حملات پهپادی و گلوله‌باران توپخانه‌ای، این اقلیم کُردی در شمال عراق را از میزبانی احزاب کُرد ایرانی منصرف کند.

از سوی دیگر، اعتراضات مردمی علیه حکومت ایران در بغداد که این روزها افزایش یافته و گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به جمهوری اسلامی را در موضع ضعف قرار داده،‌ می‌تواند انگیزه‌ای برای تهران باشد تا بر تهدیدات خود نسبت به این کشور بیفزاید.

ایران کارنامه سیاهی در تهدید علیه افراد، گروه‌ها و احزاب مخالف خود در دیگر کشورها دارد و برای نمونه در جدیدترین مورد از این قبیل اقدامات و تهدیدها خبرگزاری «فارس» چهارشنبه 5 مرداد در تیتر خبر خود خواستار موشک‌پرانی ایران به سوی مقر سازمان مجاهدین خلق در کشور آلبانی و در عمق اروپا شده بود.

تداوم تهدیدهای ایران علیه همسایگان آن که از جمهوری آذربایجان در شمال و ترکیه و اقلیم کردستان عراق در غرب و تا دیگر کشورها در جنوب به دلیل برقراری روابط آنها با اسرائیل در حالی است که این کشورها همواره تهران را به ضرورت عدم دخالت در امور داخلی خود و احترام به حاکمیت این کشورها و اصول حسن همجواری دعوت می‌کنند.