خانه / اخبار مهم روز / نامه ده‌ها کارشناس حقوقی به نخست‌وزیر بلژیک: اسدالله اسدی را آزاد نکنید

نامه ده‌ها کارشناس حقوقی به نخست‌وزیر بلژیک: اسدالله اسدی را آزاد نکنید

اسدی، دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در وین، به اتهام طرح‌ریزی برای انفجار مقر برگزاری همایش سالانه «سازمان مجاهدین»، به 20 سال حبس محکوم شده‌ که تاکنون 4 سال آن را گذرانده است.شصت و هشت مقام متخصص از جمله قضات فعلی و سابق اتحادیه اروپا و سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر با ارسال نامه‌ای سرگشاده به الکساندر دی‌کرو، نخست‌وزیر بلژیک، خواستار عدم آزادی اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی محبوس در بلژیک شدند.

تهیه‌کنندگان این نامه علاوه بر ابراز نگرانی عمیق خود درباره احتمال آزادی این دیپلمات که قصد بمب‌گذاری در یک نشست بین‌المللی داشت، تصریح کردند، چنین اقدامی «باعث مصونیت بیشتر برای دولت ایران و مقامات آن که درگیر تروریسم و جنایت علیه بشریت هستند، می‌شود.»

امضا کنندگان این بیانیه آزادی دیپلمات تروریست رژیم را به سخره گرفتن حاکمیت قانون دانستند و تأکید کردند که این کار مصونیت بیشتری را برای رژیم ایران و مقامات آن‌که درگیر تروریسم و جنایت علیه بشریت هستند به‌ارمغان می‌آورد.آنها همچنین تاکید کرده اند که رژیم ایران در حال حاضر در دیپلماسی گروگان‌گیری دست دارد. در دوره‌های اخیر تعدادی از شهروندان اروپایی یا اتباع دو ملیتی را به اتهام های دروغین دستگیر کرده است. بر این اساس رسانه‌های دولتی آشکارا اعلام کرده‌اند که این افراد تنها در صورتی آزاد خواهند شد که اسدی آزاد شود. رویکرد ملایم در این زمینه حاکمیت قانون در اروپا را تضعیف خواهد کرد و هم‌چنین می‌تواند به اعمال تروریستی بیشتری منجر شود.

ما قویاً از دولت بلژیک می‌خواهیم که در برابر تاکتیکهای دیپلماسی گروگان‌گیری رژیم ایران مقاومت کند. دولت بلژیک به جای کمک به ایجاد مصونیت در ایران با آزاد کردن یک تروریست محکوم شده، باید بی‌پرده اعلام کند که اسدالله اسدی به ایران بازگردانده نخواهد شد و باید مدت محکومیت خود را در بلژیک بگذراند.

اسدی، دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در وین، به اتهام طرح‌ریزی برای انفجار مقر برگزاری همایش سالانه «سازمان مجاهدین»، به 20 سال حبس محکوم شده‌ که تاکنون 4 سال آن را گذرانده است.

پارلمان‌ بلژیک بعدها معاهده جنجال‌برانگیز تبادل زندانیان با ایران، برای گذراندن دوران حبسشان در کشورهای مبدا خود را تصویب کرد. این‌‌ توافق‌نامه پس از دو‌ روز بحث، با 78 رای موافق و 41 رای مخالف تصویب شد و امکان استرداد اسدالله اسدی به ایران را فراهم کرد.

نامه سرگشاده کارشناسان حوزه حقوق بشر، عدالت کیفری و حقوق بین‌المللی، چهارشنبه 16 شهریور منتشر شد و در آن خاطرنشان شده است، اگر اسدی از زندان بلژیک رها شود، «این امر تروریسم ایران را در خاک اتحادیه اروپا بیشتر تشویق می‌کند.»

تهیه‌کنندگان این نامه با یادآوری «مسئولیت سنگین» دولت بلژیک در این زمینه، از این کشور خواسته‌اند تا «در برابر تاکتیک های دیپلماسی گروگان گیری ایران مقاومت» کرده و اجازه دهند تا اسدی تمام دوران محکومیت خود را در بلژیک بگذارند.۱۸مقام ارشد سابق سازمان ملل از جمله معاون سابق دبیرکل در امور حقوقی و مشاور حقوقی سازمان ملل، رئیس سابق کمیسیون حقوق بین‌الملل سازمان ملل متحد، رئیس سابق دادگاه ویژه سازمان ملل در سیرالئون و چهار گزارشگر ویژه سابق سازمان ملل در بین امضا کنندگان بیانیه هستند

در میان امضا کنندگان جان برد وزیر خارجه سابق کانادا، جفری رابرتسون، پروفسور اریک داوید، لرد آلتون و اد ملکرت به چشم می‌خورد