وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیهای از تحریم چهار شرکت و یک فرد را به دلیل مشارکت آنها در صنایع پهپادی ایران خبر داد.
طبق این بیانیه، شرکت خدمات فرودگاهی «سفیران ایران» که در انتقال پهپادهای ایرانی و پرسنل و تجهیزات مربوط به آنها به روسیه مشارکت داشته یکی از این شرکتهای مورد تحریم است.
آمریکا همچنین سه شرکت ایرانی پرآورپارس، شرکت طراحی و تولید موتورهای هواپیما و شرکت بهارستان کیش و مدیرعامل آن، رحمتالله حیدری، را در ارتباط با توسعه و تحقیق در صنایع پهپادی ایران تحریم کرد.
طبق اعلام وزارت خزانهداری ایالاتمتحده، شرکت پرآور پارس در مهندسی معکوس پهپادهای آمریکایی و اسرائیلی فعالیت داشته است.
رویترز پیشتر گزارش داده بود که برخی از پهپادهای ایران بر اساس پهپادهای کشورهای دیگر، از جمله پهپاد لاکهید مارتین آرکیو-۱۷۰ سِنتینل که ایران آن را در سال ۲۰۱۱ تحت اختیار درآورده بود، طراحی شدهاند.
برایان نسلون، معاون وزیر خزانهداری، در بیانیهای گفت: «آمریکا به اعمال سختگیرانه تحریمهای خود علیه ایران و روسیه و پاسخگو کردن ایران و همه حامیان جنگ روسیه علیه اوکراین متعهد است.»
با این حال، واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت از آمریکا و روسیه خواست درباره ادعای خود مبنی بر اینکه مسکو به دنبال خرید پهپاد از ایران و خرید راکت و تجهیزات توپخانهای از کره شمالی است، شواهد ارائه کنند.
روزنامه واشینگتنپست و شبکه خبری سیانان در اوایل شهریور گزارش دادند روسیه نخستین محموله پهپادهای رزمی ایران را در ۲۸ مرداد دریافت کرده، اما مشکلات و نقایص فنی این پهپادها نارضایتی روسیه را در پی داشته است.
به نوشته سیانان، استفاده از پهپادهای ایران میتواند «تاثیری چشمگیر» در جنگ اوکراین داشته باشد؛ با این حال به نوشته واشینگتنپست، موثر بودن استفاده از پهپادهای ایران در جنگ اوکراین با تردیدهایی روبهرو شده است.
نخستین بار جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، بود که بیستم تیرماه در کاخ سفید گفت ایران صدها پهپاد رزمی در اختیار روسیه قرار میدهد و نیروهای روسیه را برای به کارگیری این پهپادها در جنگ اوکراین آموزش خواهد داد.