اسدی، دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در وین، به اتهام طرحریزی برای انفجار مقر برگزاری همایش سالانه «سازمان مجاهدین»، به 20 سال حبس محکوم شده که تاکنون 4 سال آن را گذرانده است
شصت و هشت مقام متخصص از جمله قضات فعلی و سابق اتحادیه اروپا و سازمانهای بینالمللی حقوق بشر با ارسال نامهای سرگشاده به الکساندر دیکرو، نخستوزیر بلژیک، خواستار عدم آزادی اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی محبوس در بلژیک شدند.
تهیهکنندگان این نامه علاوه بر ابراز نگرانی عمیق خود درباره احتمال آزادی این دیپلمات که قصد بمبگذاری در یک نشست بینالمللی داشت، تصریح کردند، چنین اقدامی «باعث مصونیت بیشتر برای دولت ایران و مقامات آن که درگیر تروریسم و جنایت علیه بشریت هستند، میشود.»
اسدی، دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در وین، به اتهام طرحریزی برای انفجار مقر برگزاری همایش سالانه «سازمان مجاهدین»، به 20 سال حبس محکوم شده که تاکنون 4 سال آن را گذرانده است.
پارلمان بلژیک بعدها معاهده جنجالبرانگیز تبادل زندانیان با ایران، برای گذراندن دوران حبسشان در کشورهای مبدا خود را تصویب کرد. این توافقنامه پس از دو روز بحث، با 78 رای موافق و 41 رای مخالف تصویب شد و امکان استرداد اسدالله اسدی به ایران را فراهم کرد.
نامه سرگشاده کارشناسان حوزه حقوق بشر، عدالت کیفری و حقوق بینالمللی، چهارشنبه 16 شهریور منتشر شد و در آن خاطرنشان شده است، اگر اسدی از زندان بلژیک رها شود، «این امر تروریسم ایران را در خاک اتحادیه اروپا بیشتر تشویق میکند.»
تهیهکنندگان این نامه با یادآوری «مسئولیت سنگین» دولت بلژیک در این زمینه، از این کشور خواستهاند تا «در برابر تاکتیک های دیپلماسی گروگان گیری ایران مقاومت» کرده و اجازه دهند تا اسدی تمام دوران محکومیت خود را در بلژیک بگذارند.