وزارت خزانهداری آمریکا، مقامات حکومت جمهوری اسلامی که در قطع اینترنت و سرکوب خشونتآمیز اعتراضات مسالمتآمیز در ایران نقش دارند را تحریم کرد.
بنا بر بیانیهای که وزارت خزانهداری آمریکا پنج شنبه 14 مهر منتشر کرده، 7 مقام ایرانی دیگر نیز به فهرست افراد ایرانی تحت تحریم از سوی آمریکا اضافه شدهاند. نام این افراد، به این شرح اعلام شده است:
احمد وحیدی، وزیر کشور ایران
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات
حسین ساجدینیا، معاون عملیات فراجا
یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه پاسداران ایران
وحید مجید، رئیس پلیس سایبری
حسین نجات، فرمانده قرارگاه ثارالله
حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران
همزمان با اعلام تحریمهای جدید از سوی وزارت خرانهداری ایالات متحده، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا گفت واشینگتن از پاسخگو کردن کسانی که مردم ایران را از حق داشتن زندگی آزاد محروم میکنند، حمایت میکند.
پیش از این جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نیز در توئیتی که روز سهشنبه 12 مهرماه منتشر کرده بود، وعده داده بود که تحریمهای جدیدی علیه مقامات ارشد امنیتی و نظامی ایران اعمال شود. او گفته بود که آمریکا در کنار زنان و شهروندان شجاع ایران ایستاده و از آنها حمایت میکند.
خزانهداری آمریکا ضمن اعلام خبر تحریم این 7 مقام ارشد سپاه پاسداران، نیروی انتظامی و دولت ابراهیم رئیسی، اعلام کرده که شرکتها و افراد با انجام هرگونه مراودات مالی احتمالی با این افراد ایرانی تحریم شده، خود را در معرض خطر قرار گرفتن در لیست تحریمهای آمریکا قرار خواهند داد.
همچنین بنا به تحریمهای اعلام شده ورود این افراد به خاک ایالات متحده ممنوع شده و آنها اجازه تملک در خاک آمریکا را ندارند.
این در حالیست که پیش از نیز آمریکا به منظور دسترسی شهروندان ایران به اینترنت ماهوارهای استارلینک، فهرست تحریمهای مربوط به صادرات خدمات و تجهیزات اینترنتی را بهروز رسانی کرده بود.
وزارت خزانهداری آمریکا در روز پنجشنبه 31 شهریورماه نیز گشت ارشاد ایران و وزیر اطلاعات و چندین فرد ایرانی را به دلیل دست داشتن در سرکوب معترضان و زنان ایرانی تحریم کرده بود.
در سه هفته گذشته، با تداوم اعتراضات مردمی، حمایتهای جهانی از معترضان در ایران افزایش یافته است. هفته گذشته نیز جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا از تحریم دهها فرد و نهاد ایرانی از جمله پلیس امنیت اخلاقی این کشور خبر داده بود.
همزمان، اتحادیه اروپا نیز در حال بررسی 16 پیشنهاد تحریمهای جدید حقوقبشری است که توسط اعضای این اتحادیه پیشنهاد شده است.
ایران در حالی همچنان به سرکوب شهروندان خود ادامه میدهد که در انزوای کامل سیاسی است و با به بنبست رسیدن مذاکرات توافق احیای برجام و همچنین در پی نقش این کشور در پشتیبانی از روسیه در تهاجم به اوکراین، کشورهای غربی از تهران کاملا ناامید شدهاند.
معترضان ایرانی، 3 هفته است که ضمن آزادیخواهی، خشم و انزجار خود از رژیم جمهوری اسلامی را در خیابانهای این کشور فریاد زده و با سر دادن شعارهایی علیه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، خواهان سرنگونی این حکومت هستند.