خانه / اخبار مهم روز / بلندگوهای نفرت‌پراکنی؛ سردار اسماعیل قاآنی: زنان بی‌حجاب شرف ندارند

بلندگوهای نفرت‌پراکنی؛ سردار اسماعیل قاآنی: زنان بی‌حجاب شرف ندارند

مردم ایران از چه چیزی عصبانی هستند؟ چرا اعتراضات آن‌ها در سال ۱۴۰۱ طولانی‌ترین اعتراض پس از انقلاب ۱۳۵۷ است؟ آیا همه چیز به همان مرگ پر از سوال «مهسا (ژینا) امینی» برمی‌گردد؟ نسل «Z» فقط به دلیل حجاب اجباری خیابان را تسخیر کرده است؟ چرا معترضان رکیک‌ترین شعارها را نثار مقامات جمهوری اسلامی می‌کنند؟ 

پاسخ به این سوالات حتما به بررسی‌های عمیق جامعه‌شناسی نیاز دارد اما در نگاه اول پیدا است جمهوری اسلامی مشغول درو کردن محصول بذر نفرتی است که از اسفند ۱۳۵۷ و حجاب اجباری و بعدها به دلایل دیگری کاشته است. 

حاکمان ۴۳ سال گذشته ایران هرجا توانسته‌اند، به هر بهانه کوچک و بزرگی و با توجیهاتی باورناپذیر، مردم را با لجاجت عجیب و غیرقابل درکی عصبانی و تلاش کرده‌اند دو دستگی و چند دستگی میان آن‌ها به‌وجود بیاورند. آن‌ها در همه این‌ سال‌ها سبب گسترش تنفر، انزجار و عصبانیت میان مردمی شده‌اند که تا پیش از شهریور ۱۴۰۱ فراموش کرده بودند می‌شود مهربان‌تر هم زندگی کرد. 

آن‌چه می‌خوانید، مروری است بر مواضع تند و تیز شخصیت‌های حقیقی و حقوقی که بلندگوهایی پر سر و صدا برای نفرت‌پراکنی بوده‌اند. «اسماعیل قاآنی»، فرمانده نیروی «قدس» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از بلندگوهای نفرت‌پراکنی است.


پهپادی که بامداد ۱۳ دی ۱۳۹۸ لندکروزر حامل «قاسم سلیمانی» را هدف گرفت، نه تنها به زندگی یکی از مهم‌ترین فرماندهان نظامی خاورمیانه پایان داد که راه را برای سربرآوردن نامی هموار کرد که تا پیش از آن کمتر در افکار عمومی ایران شناخته شده بود؛ «اسماعیل قاآنی»، فرمانده نیروی «قدس» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. 

شاید تا پیش از ۱۵ دی ۱۳۹۸، غیر از خبرنگاران سیاسی-نظامی، دانشجویان دوره «اصلاحات» نام او را به یاد داشتند؛ زمانی که در تیر ۱۳۷۸ زیر نامه هشدارآمیز و پر از گلایه فرماندهان سپاه به «سیدمحمد خاتمی» را امضا کرده بود: «جناب آقای خاتمی! رسانه‌ها و رادیوهای دنیا را بنگرید، آیا صدای دف و دهل آن‌ها به گوش نمی‌رسد؟ جناب آقای رییس‌جمهوری! اگر امروز تصمیم انقلابی نگیرید و رسالت اسلامی و ملی خودتان را عمل نکنید، فردا آن‌قدر دیر و غیرقابل جبران است که قابل تصور نیست… در پایان با کمال احترام و علاقه به حضرت‌عالی، اعلام می‌داریم کاسه صبرمان به پایان رسیده و تحمل بیش از آن را در صورت عدم رسیدگی بر خود جایز نمی‌دانیم.»

این نامه را قاسم سلیمانی نوشته بود و ۲۴ فرمانده سپاه آن‌ را امضا کردند؛ از جمله «محمدباقر قالیباف»، «احمد کاظمی»، «علی شوشتری»، «حسین همدانی»، «عزیز جعفری» و اسماعیل قاآنی که هنوز هم درباره دوم خرداد معتقد است: «سخنان بسیاری درباره دوم خرداد وجود دارد اما اگر آن‌ها را جمع کنیم، عصاره این است که پیروان این تفکر یا اهل مقاومت نبودند و یا بریده‌های صحنه انقلاب و مقاومت بودند. هیچ کدام از آن‌ها مرد میدان مقاومت و استمرار آن نبودند. انقلاب اسلامی مرد میدان مقاومت می‌خواهد.»

اسماعیل قاآنی اما همین دیروز در یک نطق لرزان و پر از پرخاش این‌چنین به زنان تاخت: «همه انرژی‌تان را از سراسر دنیا جمع کردید، این بالای شهر تهران است؛ یک زن باشرف را نمی‌بینید که غیرمحجبه باشد. خاک عالم بر سرتان که نمی‌فهمید، بی‌شرف‌ترین آدم‌ها هستید.» 

او هم‌چنین روایت قبلی جمهوری اسلامی درباره نیروهای اپوزیسیون خارج از کشور را که پس از اعتراضات از مردم ایران حمایت کردند، به تندی تکرار کرد: «یک زن روسپی جنایت‌کار را پیدا کردند که دست‌شان آلوده به خون بیش از ۱۷ هزار ایرانی است. گفتند این تحفه روسپی پیشنهاد ما برای رییس جمهوری ایران است.»

فرمانده نیروی قدس سپاه در حالی با این ادبیات جانشین قاسم سلیمانی شده است که رسانه‌های راست و چپ در جمهوری اسلامی حداقل در موضوع حجاب روایت نرمی از سلیمانی ارایه می‌دهند و از قول او می‌گویند: «همان دختر کم‌حجاب، دختر من است. دختر ما و شما است؛ نه دختر خاص من و شما اما جامعه ما است.»
غیرقابل انعطاف

قاآنی البته نه تنها اکنون که فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران است که حتی در زمانی که جانشین قاسم سلیمانی هم بود، چندان ادبیات مصالحه جویانه‌ای نداشت. او در ماجرای قهر و استعفای «محمدجواد ظریف» از وزارت امور خارجه دولت «حسن روحانی» که به دلیل سفر هماهنگ نشده «بشار اسد» به ایران به وجود آمد، خیلی رک و پوست کنده گفت: «آقای بشار اسد را نیروی قدس سپاه به تهران آورد و آن‌هایی که باید بدانند، می‌دانستند و آن‌هایی که نباید، نمی‌دانستند. بالاخره یک کار حساسی بود.» 

او عدم هماهنگی را به خود دولت مرتبط دانسته بود.

این در حالی بود که در همان زمان گفته شد شخص قاسم سلیمانی برای دلجویی از ظریف پا پیش گذاشته است. 

قاآنی به وضوح تلاش کرده است از خود چهره‌ای مقتدر و غیرقابل انعطاف نشان دهد؛ هرچند که نه بلد است برای عکاسان ژست بگیرد و نه سخنران خوبی است. 

۱۵ دی‌ ۱۳۹۸، دو روز پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، رسانه‌های حکومتی و نزدیک به سپاه پوستری منتشر کردند با این مضمون: «قاآنی همان قاسم سلیمانی». بعدا ائمه جمعه در خطبه‌ها گفتند «قاآنی سلیمانی دیگر است» و بسیار در وصف او حرف زدند. اما در واقع این‌چنین نشد، مگر در حملات پی در پی به امریکا و اسرائیل؛ به عنوان نمونه، در آخرین سخنرانی که دیروز در سالگرد کشته شدن «حسن ایرلو»، سفیر ایران در یمن داشت، گفت همه توان رسانه‌ای خود را بسیج می‌کنند تا اجازه ندهند کسی بفهمد در دنیا چه خبر است. 

او افزود: «در شهادت شهید سلیمانی گفتیم تا دیر نشده، خانه‌های‌تان را بفروشید، خانه در سرزمین اشغالی در حال ارزان شدن است و در اروپا در حال گران شدن. اما گوش‌ نکردند!»

فرمانده فعلی نیروی قدس سپاه در فروردین ۱۳۹۶ گفته بود: «ما وقتی برای دفاع از مسلمانان کشور‌های اسلامی گام برداشتیم، هدف‌مان انجام وظیفه الهی بود و اولین نتیجه‌اش متوجه خود نظام شد. به برکت دستگیری از مسلمانان، خداوند خطراتی را از این کشور دفع کرد و باعث شد تا ایران اسلامی به یک مرکز امنیت و ایجاد امنیت برای دیگر کشور‌ها تبدیل شود.»

با این حال، قاآنی هرچند به مدت ۱۲ سال (۱۳۸۶ تا ۱۳۹۸) جانشین سلیمانی بود اما تلاش زیادی هم کرده است از زیر سایه سلیمانی خارج شود. در آخرین مورد، تغییر سفیر ایران در عراق است. «ایرج مسجدی»، مشاور عالی سلیمانی سال‌ها سفیر ایران در عراق بود که به تازگی جابه‌جا شده است.
ماموریت؛ نابودی اسرائیل!

شاخ و شانه کشیدن برای اسرائیل که عمدتا در راستای آرزوی رهبری جمهوری اسلامی برای نابودی اسرائیل هم هست، از بخش‌های جدانشدنی سخنرانی‌های قاآنی است: «مبارزان فلسطینی آخرین ضربات را بر پیکر رژیم صهیونیستی وارد می‌کنند. رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است و هر روز شاهد هستیم که ضریب امنیتی رژیم صهیونیستی در حال افول است. مبارزان فلسطینی در حال برنامه‌ریزی هستند تا در زمان مناسب آخرین ضربات را بر پیکر پوسیده رژیم صهیونیستی وارد کنند. نظام اسلامی همانند گذشته پشتیبان و حامی مظلومان فلسطینی است.»

او در اعترافی، به صراحت از دخالت مستقیم در کرانه باختری حرف زد: «رژیم اشغال‌گر نمی‌فهمد بچه‌مسلمان، چه شیعه باشد و چه سنی، وقتی رفاقت می‌کند با این مکتب ولایی ارزشمند، هر روز که می‌گذرد عزت و قدرت پیدا می‌کند.» 

دیروز هم مدعی شد: «با صراحت می‌گویم هرچه امریکا فشار بیاورد، فشار مضاعف می‌آوریم. امروز حداقل در هفته ۴۰ الی ۵۰ عملیات در کرانه باختری صورت می‌گیرد.»

با این حال، «سیدحسن نصرالله»، دبیرکل «حزب‌الله» لبنان درباره قاآنی گفته بود: «نیاز به وقت دارد و نباید از او توقع بیش از اندازه داشت.» 

این در حالی است که در دی ۱۳۹۸ رسانه‌های نزدیک به سپاه درباره او صفاتی مانند «مغز متفکر سپاه قدس»، «سردار شامی»، «معمار اطلاعات سپاه قدس» و مانند این به کار برده بودند. 

«رمضان شریف»، سخن‌گو و مسوول روابط عمومی کل سپاه درباره قاآنی گفته است: «درباره سردار قاآنی در تمام این سال‌ها تلاش شده که رسانه‌ای نشوند. ایشان هم در تمام این ۲۷، ۲۸ سالی که در سپاه قدس حضور داشته‌اند، هیچ گفت‌وگوی رسانه‌ای نداشته‌اند. به هر حال این فرهنگ خاص سپاه است که فرماندهانش کمتر دیده شوند.»

عمده اظهارنظرهای سومین فرمانده سپاه قدس در سخنرانی‌های عمومی ابیان شده‌اند. از دیدارهای مختلف خصوصی او، خبرهای کوتاه و نه چندان گویایی منتشر می‌شود. اما سخنرانی‌هایش یا خالی از هر نکته مهمی هستند و یا مانند سخنرانی دیروز، سرشار از توهین و رجزخوانی و ادعاهای اثبات نشده.

او روز ۲۶ دی ۱۳۹۳، در یکی از موضع گیری‌های خود، با یک رجزخوانی آشنا گفته بود: «امریکا و اسرائیل کوچک‌تر از آن هستند که خود را هم‌تراز با قدرت نظامی ایران بدانند. این قدرت اکنون خود را در کنار مردم مظلوم فلسطین و غزه در قالب موشک و سلاح به منصه ظهور رسانیده است.»

قاآنی در سال ۱۳۹۶، درباره عمده فعالیت‌های نیروی قدس سپاه گفته بود: «در دنیا با افراد بسیاری ارتباط داریم و در بسیاری از زمینه ها با آن‌ها همکاری می‌کنیم. ما همه جا هستیم و هیچ جا هم نیستیم و به حول و قوه الهی، همه کاری هم می‌توانیم انجام بدهیم.»
تلاش برای شروع جنگ

قاآنی از جمله فرماندهان سپاه در جریان سقوط فاو بود. او در همین اعتراضات سه ماه گذشته ایران که سپاه و جمهوری اسلامی معتقد بودند از اقلیم کردستان برنامه‌ریزی و هدایت می‌شود، تلاش برای شروع یک جنگ تازه داشت.

در اواخر آبان و اوج حملات موشکی سپاه به اقلیم کردستان، خبر رسید که قاآنی در سفری به بغداد، با مسوولان عراقی اتمام حجت کرده است: «اگر تدابیر امنیتی خود در مرزها با ایران را تشدید نکنند و احزاب کُرد مخالف ایران را کنترل نکنند، ایران دست به حمله زمینی در اقلیم کردستان عراق خواهد زد.»

در گزارش‌ها آمده بود مطالبه اول ایران، خلع سلاح احزاب کُرد ایرانی در اقلیم کردستان و دوم، حضور نیروهای ارتش عراق در مرزهای اقلیم کردستان با ایران برای جلوگیری از تردد شبه‌نظامیان کُرد به خاک ایران است.

هرچند این سفر تکذیب شد اما مدتی بعد عراق اعلام کرد خواسته‌های ایران و ترکیه درباره گروه‌های کُرد و مرزهای مشترک را اجابت می‌کند. 

از ابتدای اعتراضات، جمهوری اسلامی احزاب کُرد را به تشویق تظاهرات و اقدامات خشونت‌آمیز علیه نیروهای حکومتی در شهرهای کردنشین متهم کرده است.
دهن‌کجی به معترضان

فرمانده سپاه قدس دیروز و پس از سه ماه از آغاز اعتراضات، در نخستین واکنش گفت: «قبلی‌ها را دیدید، این‌جا جایگاه نام بردن از آدم‌های مفتضحی‌ که در مسیر آقا حرکت نکردند، نیست. هنوز فرصت باقی است، برگردید و حرف درست بزنید.» 

او دلیل سکوت درباره اعتراضات را چنین بیان کرد: «در ایران این‌قدر سر و صدا راه انداختید و ما دهان‌مان بسته بود، چون مسوولان امر در میدان بودند.»

اما در اول مهر ۱۴۰۱، پنج روز پس از شروع اعتراضات به مرگ مهسا (ژینا) امینی، از «ابراهیم رئیسی» به دلیل نشان دادن تصویر قاسم سلیمانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تشکر کرد: «بیان شجاعانه جناب‌عالی در تبیین جنایات امریکا در حق ملت‌های مظلوم و به‌ویژه تقبیح ترور قهرمان مبارزه با تروریسم با بالا بردن تصویر شهید عالی‌مقام سلیمانی و محکوم کردن این جنایت بزرگ … باعث خلق صحنه‌ای پرافتخار و ماندنی برای ملت ایران و شادمانی همه آزادگان و مظلومین جهان گردید.»
نفرت پراکنی‌های اسماعیل قاآنی از بلندگوهای رسمی نظام

اعتراضات – حجاب – ۲۹ آذر ۱۴۰۱

همه انرژی‌تان را از سراسر دنیا جمع کردید، این بالای شهر تهران است؛ یک زن با شرف را نمی‌بینید که غیرمحجبه باشد.

خاک عالم بر سرتان که نمی‌فهمید. بی‌شرف‌ترین آدم‌ها هستید و حالا که شکست خوردید، همه کشورهای اروپایی را جمع کردید و یک زن روسپی جنایت‌کار را پیدا کردند که دست‌شان آلوده به خون بیش از ۱۷ هزار ایرانی است. گفتند این تحفه روسپی پیشنهاد ما برای رییس جمهوری ایران است. این هنرشان است.

تهدید روزنامه‌نگاران – ۲۹ آذر ۱۴۰۱

هر کسی که یک روز کار رسانه‌ای علیه نظام کرده باشد- بمب و اسلحه وارد کردن جای خودش دارد، اما یک روز کار رسانه‌ای علیه نظام کرده باشد، نوبتش یک روز می‌‌رسد و خواهید خورد و حالی‌تان هم نمی‌شود و چشم باز می‌کنید می‌بینید چیزی برای‌تان نمانده است.

کسانی به دلیل عدم فهم و خودبزرگ‌بینی تحت هر عنوانی حرفی می‌زنند که از مسیر مبارک ولایت فاصله بگیرند، غیر از این که خود را له کنند و بی‌اعتبار شوند، سود دیگری نخواهند برد. قبلی‌ها را دیدید، این‌جا جایگاه نام بردن از آدم‌های مفتضحی‌ که در مسیر آقا حرکت نکردند، نیست. هنوز فرصت باقی است، برگردید و حرف درست بزنید.

اسرائیل – ۲۹ آذر ۱۴۰۱

همه توان رسانه‌ای خود را بسیج می‌کنند تا اجازه ندهند کسی بفهمد در دنیا چه خبر است. در شهادت شهید سلیمانی گفتیم تا دیر نشده، خانه‌های‌تان را بفروشید؛ خانه در سرزمین اشغالی در حال ارزان شدن است و در اروپا در حال گران شدن. اما گوش‌ نکردند! نمی‌گذارند به گوش شما برسد اما امروز ‌در درون سرزمین‌های اشغالی، شخصیت‌های برجسته به نام یهودی پرسابقه تشکیلات درست کردند و می‌گویند برویم کشورهای دیگر. خودشان سیستم درست کردند و به آن‌ها می‌گوییم تا دیر نشده بروید، وگرنه با زور بیرون می‌اندازنتان. دیر نشده زمانی که با فضاحت مردم فلسطین شما را از این سرزمین بیرون کنند. گذشت زمانی که هر کاری دل‌تان می‌خواست، می‌کردید.

با صراحت می‌گویم هرچه امریکا فشار بیاورد، فشار مضاعف می‌آوریم. امروز حداقل در هفته ۴۰ الی ۵۰ عملیات در کرانه باختری صورت می گیرد.

تشکر از رئیسی – ۱ مهر ۱۴۰۱

با احترام، اولین حضور در سازمان ملل متحد و سخنرانی پرصلابت و با محتوای سرشار از مبانی ارزشمند اسلامی و انسانی حضرت‌عالی باعث افتخار همه ملت ایران گردید. بیان شجاعانه جناب‌عالی در تبیین جنایات امریکا در حق ملت‌های مظلوم و به‌ویژه تقبیح ترور قهرمان مبارزه با تروریسم با بالا بردن تصویر شهید عالی‌مقام سلیمانی و محکوم کردن این جنایت بزرگ که رییس‌جمهوری امریکا به انجام آن اقرار نمود و هم‌چنین تسریع در پی‌گیری حقوقی و محاکمه آمران و عاملان این جنایت، باعث خلق صحنه‌ای پرافتخار و ماندنی برای ملت ایران و شادمانی همه آزادگان و مظلومین جهان گردید.

نابودی اسرائیل – ۱۶ مرداد ۱۴۰۱

مبارزان فلسطینی آخرین ضربات را بر پیکر رژیم صهیونیستی وارد می‌کنند. رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است و هر روز شاهد هستیم که ضریب امنیتی رژیم صهیونیستی در حال افول است. مبارزان فلسطینی در حال برنامه‌ریزی هستند تا در زمان مناسب آخرین ضربات را بر پیکر پوسیده رژیم صهیونیستی وارد کنند. نظام اسلامی همانند گذشته، پشتیبان و حامی مظلومان فلسطینی است.

دوم خرداد – ۴ خرداد ۱۴۰۱

سخنان بسیاری درباره دوم خرداد وجود دارد اما اگر آن‌ها را جمع کنیم، عصاره این است که پیروان این تفکر یا اهل مقاومت نبودند و یا بریده‌های صحنه انقلاب و مقاومت بودند. هیچ‌کدام از آن‌ها مرد میدان مقاومت و استمرار آن نبودند. انقلاب اسلامی مرد میدان مقاومت می‌خواهد.

حمله پهپادی به اسرائیل – ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

چند ماه قبل خبری به این رژیم رسید که دو پهپاد ناشناس به سمت سرزمین اشغالی در حرکت است. ۴۱ هواپیمای جنگی و شناسایی و پهپاد این رژیم غاصب از سر شب تا صبح مشغول شناسایی این پهپادها بودند اما نتوانستند کاری کنند. بعد به مردم سرزمین خود دروغ گفتند که رزمایش برگزار کرده‌اند. این در حالی است که باید مرد می‌بودند و حداقل جواب مردم خود را می‌دادند. حزب‌الله قهرمان یک هواپیمای بدون سرنشین خود را حدود ۱۰۰ کیلومتر داخل سرزمین اشغالی فرستاد تا دور بزند و فیلم و عکس بگیرد و برگردد، در حالی که رژیم صهیونیستی مدعی بود اگر پشه‌ای در آسمان سرزمین اشغالی حرکت کند، آن را خواهد زد.

حمایت از خراب‌کاری در اسرائیل – ۲۵ فروردین ۱۴۰۱

جوانان مقاومت با علمیات‌های خود تمام سیستم رژیم صهیونیستی را به هم زده‌اند. یک جوان فلسطینی تمام ارکان رژیم صهیونیستی را می‌لرزاند، بعد این‌ها سر و صدا می‌کنند و قصد جنگ با ایران اسلامی را دارند؟

از کسانی که علیه رژیم صهیونیستی مبارزه می‌کنند پشتیبانی می‌کنیم. به نابودی رژیم صهیونیستی سرعت داده می‌شود.

جنگ یمن – حضور امریکا در خاورمیانه – ۱۱ آذر ۱۴۰۰

پیام ما به امریکایی‌ها این است که هنوز وقت دارید از جغرافیای اطراف ما بیرون بروید، در غیر این صورت اگر جغرافیای اطراف ما را ترک نکنید، کاری می‌کنیم که بعد از زمانی که از افغانستان فرار کردید، بر سر شما بیاید.

همه به حمایت از سعودی کثیف جمع شده‌اند و پس از هفت سال جنگ با یک مشت مظلوم هنوز نتواسته‌اند کاری انجام دهند. فرهنگ مقاومت تاثیرگذار است. به حول قوه الهی، مسیری که طی می‌کنیم، به حکومت امام زمان خواهد رسید.