در صورت تصویب این طرح در شورای شهر٬ شهرداری تهران تنها از دفن درگذشتگان ساله 374 میلیارد تومان درآمد خواهد داشت
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران ضمن حمایت از طرح شهرداری برای دریافت عوارض از قبرهای بهشت زهرا گفت: «این عوارض نیست٬ بهای خدمات است.»
در لایحه بهای خدمات آرامستانها در سال 1402 هزینهای نیز برای نگهداشت سالانه قبور برای هر پلاک قبر در نظر گرفته شده که رقم پیشنهادی آن 164 هزار تومان است.
این طرح شهردار تهران جنجالهای فراوانی را برانگیخت.
با این حال گویا شورای شهر که در ابتدا گمان میرفت از تصویب آن خودداری کنند٬ از این طرح حمایت میکنند.
رئیس شورای شهر تهران، یکشنبه 16 بهمن در جمع خبرنگاران تاکید کرد که وزارت کشور این بها را برای کل کشور اعلام کرده و بهشت زهرا یکی از مواردی است که بهای خدمات دریافت میکند.
همزمان اما محمدجواد تاجیک٬ مدیرعامل بهشت زهرای تهران در گفتوگو با وبسایت «بهارستان ایران» برخلاف اظهارات چمران مدعی شد: «هزینههای نگهداشت قبرستان، امنیت آرامستان، نظافت خیابانهای بهشت زهرا و … بالا است و باید این مبالغ از یک منبع تامین بشود.»
به گفته او همچنین «دریافت هزینه از بازماندگان اهل قبور درخصوص نگهداشت و رسیدگی به قبور در برخی از آرامستانهای کشور، مرسوم است.»
این در حالیست که طبق مصوبه شورای شهر، شهرداری تهران مکلف بود به افرادی که وسع مالی نداشتند، قبر رایگان اختصاص دهد.
در صورت تصویب این طرح در شورای شهر٬ شهرداری تهران تنها از دفن درگذشتگان ساله 374 میلیارد تومان درآمد خواهد داشت.
طبق اعلام سایت سازمان بهشتزهرا از سال 49 تا سال 97 یعنی قبل از شروع کرونا بیش از دو میلیون متوفی در بهشتزهرا به خاک سپرده شدهاند. با ملاک قرار دادن این آمار٬ در صورت تصویب این ردیف درآمدی توسط شورای شهر شهرداری تهران بیش از 331 میلیارد تومان در سال درآمد کسب خواهد کرد. اگر آمار رسمی فوتشدگان تهران از سال 98 تا ششماهه 1401 را به این تعداد اضافه کنیم، بیش از دو میلیون و 279 نفر در تهران فوت کردهاند. این رقم سقف درآمدی شهرداری تهران را به 374 میلیارد تومان در سال میرساند.