مسعود پیرایش؛ ملیجک رهبر، کاشف برهنگی غرب و مدیرکل ورزش استان مرکزی

«مسعود پیرایش»، مداح نزدیک به بیت «علی خامنه‌ای» روز پنج‌شنبه۲۰ بهمن ۱۴۰۱با حکم «حمید سجادی» به عنوان سرپرست اداره کل تربیت بدنی استان مرکزی انتخاب شد.

این نخستین بار نیست که حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان دولت «ابراهیم رئیسی»، مدیرانی از نهادهای نظامی، امنیتی و دور از ورزش را به عنوان معاون یا مدیرکل وزارتخانه تحت امر خود انتخاب می‌کند. اما مسعود پیرایش، پدیده‌ای بی‌سابقه در تاریخ ورزش ایران است؛ مداحی که گفته بود «امام زمان» یا همان دوازدهمین امام شیعیان، مقابل فرهنگ «برهنگی» معترضین خواهد ایستاد.


آیا مداح محبوب وزیر، سوابق ورزشی هم دارد؟

احتمالا مدیری که برای پست‌های مدیریت ورزشی انتخاب می‌شود، یا باید تحصیلات مدیریت ورزشی داشته باشد یا حداقل سال‌هایی از عمرش را در میادین ورزشی گذرانده باشد.

مسعود پیرایش، در کنار نوحه‌خوانی، اردیبهشت سال ۱۴۰۱ به عنوان سرپرست، تیم فوتبال «شهید آلوس» را به مسابقات فوتسال بزرگداشت «شهدای علاالدینی» برد. کمی دورتر در سال ۱۳۹۲ در جریان برگزاری یادواره «۱۱۰ شهید مسجد المهدی» در اراک، پس از سخنرانی «احمد پناهیان» برای ورزشکاران مداحی کرده بود.

او همچنین پس از حادثه «منا» و کشته شدن زائران ایرانی، در حضور «محمود خسروی‌وفا» رئیس وقت کمیته پارالمپیک و رئیس کنونی کمیته المپیک ایران، روضه‌خوانی و ذکر مصیبت کرده بود.

مهمترین سمتش در ورزش را «شیعه نیوز» گزارش کرده بود. او در جریان دیدار تیم‌های استقلال و پرسپولیس مقابل آلومینیوم اراک، هم در جلسه هماهنگی سرپرست‌های باشگاه و هم در زمان آغاز مسابقه، قرآن می‌خواند.

مداحان چگونه از ابراهیم رئیسی پست گرفتند؟

استان مرکزی، در ورزش ایران فقیر نیست. هم‌اکنون، تیم فوتبال آلومینیوم اراک در لیگ برتر ایران حضور دارد. نام تیم‌های خوشه طلایی و شهرداری ساوه در لیگ یک فوتسال مردان، استقلال کارچان و شهرداری اراک در لیگ دو فوتبال و تیم بسکتبال نبوغ اراک نیز در لیگ برتر بسکتبال ایران دیده می‌شوند.

تیم فوتسال شنسا، یکی از نام‌دارترین تیم فوتسال ایران و آسیا با سابقه قهرمانی در رقابت‌های جام باشگاه‌های آسیا، جام جهانی کوچک در پرتغال و لیگ برتر فوتسال حدود یک دهه‌ است که اعلام انحلال کرده است.

پیست اسکی «شازند» در ارتفاعات «پلنگ در» و نزدیکی روستای «پاکل» نیز از سرمایه‌های ورزشی این استان محسوب می‌شود.

حالا این دارایی‌های ورزشی استان به دست مردی افتاده است که ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ از «ابراهیم رئیسی» خواسته بود از مدیران انقلابی مانند او، در پست‌های مدیریتی کشور استفاده شود.

ماجرا به یکی از سلسله ضیافت‌های افطار ابراهیم رئیسی در سال جاری برمی‌گردد. رئیس جمهور، در میهمانی‌هایی که توام با انتقاداتی هم بود، ۲۲ فروردین با برخی از مداحان و نوحه‌خوان‌های نزدیک به حکومت دیدار کرد. رسانه‌ها گزارش داده بودند مداحان از رئیس جمهوری، درخواست‌هایی از جمله «ساماندهی امور مداحان»، «آمادگی برای کمک و حمایت از برنامه‌های دولت»، «لزوم استفاده از نیروهای انقلابی و حزب‌اللهی در رده‌های مختلف مدیریتی»، «‌توجه به رفع مشکلات فرهنگی و اجتماعی، معیشتی مداحان»، «حمایت مادی و معنوی از هیئت‌های مذهبی و «تسهیل سفر به عتبات عالیات» را داشتند.

«عصر ایران» از سخنرانی پنج مداح و اعلام خواسته‌های آن‌ها در حضور ابراهیم رئیسی خبر داد که یکی از آن‌ها مسعود پیرایش و دیگری «سعید حدادیان» بود.

یکی از پست‌هایی که در دولت ابراهیم رئیسی توسط وزیر ورزش و جوانان در نظر گرفته شد، سرپرستی ورزش استان مرکزی بود.

از «هنر مرکّب» سرپرست ورزش استان مرکزی چه می‌دانیم؟

علی خامنه‌ای بیست و دوم دی‌ماه ۱۴۰۱ با جمعی از مداحان و روضه‌خوان‌های مورد تایید خود دیدار کرد. رهبری جمهوری اسلامی در این دیدار، مداحی را «میراث شیعه» و «یک هنر مرکّب» دانست که با «صدای خوش» و «آهنگ مناسب»، «محتوایی فاخر» را به جامعه ارائه می‌کند.

پیش از سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی، مسعود پیرایش که پشت میکروفن رفت و در حضور رهبر جمهوری اسلامی مداحی کرد. کلماتی نامفهوم و جملاتی بی‌وزن را در حضور علی خامنه‌ای به عنوان آن‌چه رهبر «محتوای فاخر» می‌‌داند خواند و مورد تمجید قرار گرفت.

مدیرکل کنونی ورزش و جوانان استان مرکزی یا به عبارتی بالاترین مقام تصمیم‌گیرنده ورزش این استان، یک هفته پیش از دیدار با علی خامنه‌ای، در یک سخنرانی برای جوانان هیئتی، اعتراضات اخیر را «آشوب برهنه‌گان» نامید. او مدعی شد این اعتراضات پیرو فرهنگ «عریان» غرب است. او انتهای فرهنگ ایرانی را «ظهور» امام دوازدهم شیعیان نامید و گفت: «ناامید شدید؟ یک کلام آقا (امام دوازدهم) را صدا بزنید. خودش خیابان‌ها را جمع می‌کند.»

به نظر می‌رسد که مسعود پیرایش، بالاترین بهره را از اعتراضات اخیر نزد حاکمیت برده است. آذرماه سال جاری، خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران، مداحی او در تحسین حجاب را منتشر کرد. اشعاری بی‌وزن، بدون معنی که در جایی از آن گفته شده است «واجبه الهی حجاب بنده‌ها، مرد و زن نداره» یا «کاشکی کم نشه سایه چادر از سر زندگی، سر زندگی».

حمید سجادی به خواننده این اشعار، پست سرپرستی مدیرکلی ورزش استان مرکزی را داده است.

حمید سجادی چگونه ورزش ایران را به پادگان و هیئت تبدیل کرد؟

«حمید سجادی» سوم بهمن ۱۴۰۱ از سوی اتحادیه اروپا تحریم شد. نمایندگان اروپا، دلیل این تصمیم را نقض آشکار حقوق بشر و سرکوب ورزشکاران در اعتراضات اخیر توسط وزیر ورزش جمهوری اسلامی اعلام کردند. وزیر ورزش اما در واکنش، این تحریم را به خودش تبریک گفت و مدعی شد در راه قبلیِ، با قدرت بیشتر قدم برمی‌دارد.

راه قبلی، انتصاب مدیران امنیتی، سپاهی و حکومتی در پست‌های کلیدی ورزش ایران است. او از ابتدای دوران وزارت خود، تمامی معاونت‌هایش را از مدیرانی امنیتی یا از فرماندهان سپاه پاسداران انتخاب کرد.

«محمدرضا پولادگر»، رییس سابق فدراسیون تکواندو و معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان، هم معمم تحصیل‌کرده در حوزه علمیه قم است، و هم عضو سپاه پاسداران. «مریم کاظمی‌پور»، معاون ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان، مخالف ورزش‌های بدنسازی برای دختران ایران و از مخالفان جدی حضور زنان در ورزشگاه‌ها، تحصیلکرده دانشگاه «بقیه‌‌الله» سپاه،‌ و عضو این سازمان نظامی محسوب می‌شود.

همچنین «سینا کلهر»، معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان نیز عضو سپاه پاسداران محسوب می‌شود.

شاخص‌ترین این چهره‌ها «وحید یامین‌پور» معاون جوانان این وزارتخانه است که بارها خواهان برخورد با ورزشکاران معترض بود. وحید یامین‌پور از چهره‌هایی است که به عنوان «بلندگوی نفرت‌پراکنی» جمهوری اسلامی نیز شناخته می‌شود.

«محمد آخوندی» از مشاوران حمید سجادی در امور ورزش نیز، طی هفته‌های گذشته، با حمایت از «اعدام معترضین»، این احکام دستگاه قضایی جمهوری اسلامی را «اجرای حکم الهی» دانسته و خواهان سرعت بخشیدن به روند اعدام‌ها شده بود.

انتصاب یک مداح در چرخه مدیریتی ورزش ایران، کارنامه حمید سجادی را کامل کرد.