خانه / اخبار مهم روز / محمد رسول‌اف: پایان حبس آغاز آزادی نیست و این راه دراز و دشوار است

محمد رسول‌اف: پایان حبس آغاز آزادی نیست و این راه دراز و دشوار است

محمد رسول‌اف، کارگردان مطرح مخالف جمهوری اسلامی، پس از آزادی از زندان اوین، اعلام کرد که پایان حبس او «آغاز آزادی» نیست.

رسول‌اف روز دوشنبه ۲۴ بهمن در حساب توییتر خود نوشت: «هنوز در مرخصی درمانی بودم که ساعتی پیش آزادی‌ام به من ابلاغ شد.»

او با آرزوی رهایی دیگر زندانیان افزود: «آن‌ها که از زندان بیرون می‌آیند می‌دانند قسمتی از خود را کنار همراهان و همبندان مانده در حبس جا می‌گذارند.»

این کارگردان مطرح سینمای ایران همچنین با انتشار عکسی از زندان اوین تاکید کرد: «اکنون گمان آزادی با من است. دیوارها دورتر شده‌اند و شاید به چشم نمی‌آیند که پایان حبس آغاز آزادی نیست و این راه دراز و دشوار است.»تیرماه امسال و دو ماه پیش از آغاز خیزش سراسری، خبرگزاری دولتی ایرنا گزارش داد که محمد رسول‌اف و مصطفی آل‌احمد، کارگردانان سینما، با حکم دستگاه قضایی بازداشت شدند.

رسول‌اف و آل‌احمد از امضاکنندگان بیانیه‌ای با عنوان «تفنگت را زمین بگذار» بودند که با اشاره به اعتراضات آبادان، از نیروهای نظامی سرکوبگر خواسته بودند سلاح‌ها را زمین بگذارند و «به آغوش ملت بازگردند.»

رسول‌اف بر اساس حکمی زندان شد که مربوط به دو محکومیت تحت عنوان «فعالیت تبلیغی علیه نظام» در سال ۱۳۸۸ و دیگری ذیل همین عنوان در سال ۱۳۹۸ بود.

اما پس از دستگیری در ۱۷ تیرماه گذشته نیز پرونده‌ دیگری علیه او گشوده شد که بر اساس آن، سه اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی، و توهین به رهبری» علیه این فیلمساز مطرح شده است.

این پرونده اکنون در دادسرای مقدس (امنیت) در جریان است.

بازداشت رسول‌اف و آل‌احمد و کمی پس از آن، زندانی شدن جعفر پناهی دیگر سینماگر مطرح ایرانی، با محکومیت گسترده از سوی محافل داخل و خارج ایران همراه شده و تقاضاها برای آزادی بی‌قید و شرط آنان به مرور افزایش یافت.

رسول‌اف همواره در فیلم‌ها و در اظهاراتش به ویژه در شبکه‌های اجتماعی به جمهوری اسلامی اعتراض کرده است. او دو سال پیش، در واکنش به سخنان سخنگوی وقت وزارت امور خارجه که گفته بود نمی‌توانیم درد و رنج مردم لبنان را ببینیم، نوشت‌: «نمی‌توانید درد و رنج برنامه‌ریزی‌شده‌ علیه مردم لبنان را ببینید اما علیه مردم ایران درد و رنج و مرگ را سازماندهی می‌کنید.»

این کارگردان در جریان خیزش سراسری نیز اعتراض خود به حکومت را از زندان ادامه داد. او جزو ۱۳ زندانی سیاسی زندان اوین بود که در بیانیه‌ای در واکنش به اعدام محسن شکاری خطاب به حکومت نوشتند: «اعدام هر معترض نمایش استیصال و درماندگی‌تان و موجب ایستادگی و قوام بیشتر معترضان است.»

پیش از آزادی این سینماگر، حکومت آل‌احمد و پناهی را نیز آزاد کرد. اما آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی در حالی است که هنوز حکومت همه زندانیان سیاسی به ویژه فعالان محیط زیستی زندانی را آزاد نکرده است.

مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در تازه‌ترین سخنرانی خود از حکومت خواست که همه زندانیان سیاسی را آزاد کند.