در کابل، تعداد کشتهشدگان در تظاهراتی که به خشونت منجر شد از ۴ تا ٩ نفر ذکر شده است. تظاهرکنندگان برای اعتراض به “بیکفایتی دولت” در تأمین امنیت، به خیابانهای پایتخت آمده بودند. دو روز قبل، انفجار سهمگینی در این شهر نزدیک به صد قربانی گرفت و خشم و انزجار مردم را برانگیخت.
جمعیتی که روز جمعه ١٢ خرداد برای اعتراض به ناکارآمدی دولت به خیابانها آمد به نوشتۀ خبرگزاری فرانسه بیش از چند صد نفر نبود. تظاهرکنندگان که به طرف کاخ ریاست جمهوری به راه افتادند با مقاومت پلیس و شلیک گلوله و گاز اشکآور مواجه شدند.
آمار تلفات بر حسب منابع متغیر است. وحید مجروح، سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد که چهار نفر کشته و هشت نفر زخمی شدهاند. اما خبرنگار رادیو بینالمللی فرانسه در گزارش خود از کابل میگوید که شاهدان عینی از کشته شدن ٩ نفر خبر میدهند. منابع بیمارستانی نیز مرگ ۵ نفر را تأیید کردهاند.
منابع متعدد همچنین از زخمی شدن سالم ایزدیار، پسر معاون مجلس سنا خبر دادهاند، حتی برخی منابع گفتهاند که وی در بیمارستان جان باخته اما هیچ منبع رسمی این واقعه را تأیید نکرده است.
انفجار عظیم روز چهارشنبۀ گذشته در محلۀ دیپلماتیک کابل که از سال ٢٠٠١ بیسابقه توصیف شد، خشم و بدبینی را در میان اهالی کابل تشدید کرد. به ویژه این پرسش بارها مطرح شده است که چگونه نیروهای امنیتی و انتظامی نتوانسته بودند از ورود کامیون انفجاری به “امنترین” محلۀ شهر کابل جلوگیری کنند.
روز جمعه برخی تظاهرکنندگان که در نزدیکی محل انفجار کامیون گرد آمده بودند و سنگ به دست داشتند، علیه طالبان و برخی دیگر علیه دولت شعار میدادند. یکی از خبرنگاران حاضر در کابل به نقل از شاهدان عینی میگوید که بعضی از تظاهرکنندگان مسلح بودند.
هنوز معلوم نیست که چه کسانی مسئول انفجار روز چهارشنبه هستند اما سازمان امنیت افغانستان شبکۀ حقانی را متهم کرده است.
روز جمعه بعد از ظهر، کاخ ریاست جمهوری افغانستان با انتشار بیانیهای از کشته شدن شهروندان ابراز تأثر کرد.
عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی دولت نیز اطمینان داد که در مورد علل خشونتها تحقیق خواهد کرد.