خانه / اخبار مهم روز / کارگران صنایع نفت و گاز اعتصاب کردند؛ حمایت ۸۰ حزب و نهاد از منشور مطالبات تشکل‌های صنفی

کارگران صنایع نفت و گاز اعتصاب کردند؛ حمایت ۸۰ حزب و نهاد از منشور مطالبات تشکل‌های صنفی

دوم اردیبهشت ۱۴۰۲، کارگران پروژه‌ای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در اعتراض به عدم افزایش دستمزد دست به اعتصاب زده و کارگاه‌های خود را تخلیه کردند. هم‌زمان همایش منشور مطالبات حداقلی تشکل‌های صنفی و مدنی ایران با حمایت ۸۰ حزب و نهاد در آستانه روز جهانی کارگر در آلمان برگزار شد.

روز شنبه شماری از کارگران پروژه‌ای شاغل در چندین پروژه از صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و فولاد در عسلویه، دهلران، گچساران، کنگان و …، زیر عنوان «کمپین ۱۴۰۲» در اعتراض به افزایش پیدا نکردن دستمزد، دست به اعتصاب و تخلیه کارگاه‌های خود زدند.

این کارگران پروژه‌ای خواستار افزایش دستمزد مطابق با لیست پیشنهادی خود بر اساس افزایش ۷۹ درصدی هستند.

در این روز کارگران شرکت کارن گستر در اعتراض به افزایش نیافتن دستمزد در سال جدید به اعتصابات پیوسته و کارگاه را تخلیه کردند.

بر اساس ویدیوهای منتشر شده، کارگران شرکت IGC شاغل در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی «دشت عباس دهلران» هم در اعتراض به افزایش نیافتن دستمزد برای سال ۱۴۰۲ دست به اعتصاب زده و کارگاه را تخلیه کردند.

بر اساس ویدیوهایی دیگر، کارگران «پتروشیمی دهلران» نیز روز شنبه دست از کار کشیدند.

کارگران شاغل در «صنایع نفتی کنگان» هم در این روز به اعتصاب سراسری کارگران پیوستند.

ویدیوهای منتشر شده نشان می‌دهند اعتصاب سراسری کارگران به دلیل افزایش نیافتن دستمزد در سال جدید گسترده شده و کارگران شاغل در «پروژه‌های پتروشیمی گچساران» هم به این اعتصابات پیوسته‌اند.

کارگران شرکت «کیان صنعت» که در پتروشیمی گچساران مشغول به کارند نیز برای پیوستن به اعتصابات دست از کار کشیدند.

کارگران شاغل در پروژه‌های شرکت پیمانکاری نفت و گاز «پارس کیهان» هم روز شنبه اعتصاب کردند و کار نکردند.

در فاز ۱۴ عسلویه اما کارگران شرکت «اکسیر‌صنعت»، کارگران پتروشیمی «صدف» و همچنین کارگران پتروشیمی «آپادانا»ی عسلویه، در اعتراض به افزایش نیافتن دستمزد دست از کار کشیدند.

ویدیوی منتشر شده دیگری اعتصاب کارگران «هیدروسازان» را در روز شنبه دوم اردیبهشت نشان داد.

کارگران شاغل در «پتروفولاد جهان‌پارس» هم در این روز دست از کار کشیده و به اعتصابات پیوستند.

کارگران شرکت تولیدی «آذر فلز» که در پتروشیمی شیراز شاغل هستند، همراه با گروه‌های دیگر کارگران در ایران دست از کار کشیدند.

همایش حمایت از منشور مطالبات حداقلی تشکل‌های صنفی ایران در آلمان

از سوی دیگر روز شنبه همایشی در شهر کلن آلمان به منظور حمایت از منشور مطالبات حداقلی تشکل‌های صنفی و‌ مدنی ایران برپا شد.

رضا شهابی و حسن سعیدی، دو عضو زندانی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، در پیامی به همایش کلن از منشور مطالبات حداقلی ۲۰ تشکل حمایت کردند و گفتند که تنها راه رهایی، «وحدت و تشکیلات» است.

این همایش در آستانه روز جهانی کارگر برپا شده و بیش از ۳۰ سخنران در سه پنل مجزا درباره اهداف، اهمیت و زوایای مختلف این منشور صحبت می‌کنند.

بر اساس گزارش‌ها، بیش از ۸۰ حزب و نهاد و هزار و ۵۰۰ فعال سیاسی از این همایش حمایت کردند.

اواخر بهمن ماه سال گذشته بود که ۲۰ نهاد مستقل صنفی و مدنی ایران به طور مشترک منشوری با عنوان «مطالبات حداقلی تشکل‌ها» منتشر و ۱۲ خواسته اصلی خود را مطرح کردند.

آن‌ها همچنین بر اتحاد و به‌هم پیوستگی جنبش‌های اجتماعی و مطالباتی و تمرکز بر مبارزه برای پایان دادن به وضعیت ضد انسانی و ویرانگر موجود تاکید کردند.

آزادی همه زندانیان سیاسی، منع جرم‌انگاری فعالیت سیاسی و صنفی و مدنی، محاکمه علنی آمران و عاملان سرکوب اعتراضات مردمی، آزادی بی‌قید و شرط عقیده، بیان و اندیشه و راهپیمایی، لغو احکام اعدام و قصاص و ممنوعیت شکنجه، عدم دخالت مذهب در قوانین، برچیده شدن ارگان‌های سرکوب، محدود کردن اختیارات دولت، پایان دادن به تخریب‌های زیست‌محیطی و عادی‌سازی روابط خارجی در بالاترین سطوح با همه کشورهای جهان، بخشی از خواسته‌های این تشکل‌هاست.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، اتحادیه آزاد کارگران ایران، اتحادیه تشکل‌های دانشجویی دانشجویان متحد، کانون مدافعان حقوق بشر، سندیکای کارگران شرکت نیشکر ‌هفت‌تپه، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، خانه فرهنگیان ایران (خافا)، بیدارزنی، ندای زنان ایران، صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد اهواز، کانون مدافعان حقوق کارگر، انجمن صنفی کارگران برق و فلز کرمانشاه، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، اتحاد بازنشستگان، شورای بازنشستگان ایران، تشکل دانشجویان پیشرو، شورای دانش‌آموزان آزاداندیش ایران، سندیکای نقاشان استان البرز، کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری ایران و شورای بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی (بستا) امضاکنندگان این منشور هستند.