خانه / اخبار مهم روز / نماینده تربت جام در مجلس: کشور شبیه پادگان شده است

نماینده تربت جام در مجلس: کشور شبیه پادگان شده است



یکی از نمایندگان مجلس می‌گوید، حکومت‌داری در جمهوری اسلامی دچار بحران ناکارآمدی است و ملت شایسته این وضعیت نیست. او با انتقاد از این که رئیسی بسیاری از مسئولیت‌ها را به نظامیان سپرده گفت، کشور شبیه پادگان شده است.

نماینده تربت جام، تایباد، باخرز و صالح‌آباد در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از حضور روز افزون نظامیان در دولت ابراهیم رئیسی، آنها و از جمله معاون سیاسی وزارت کشور را به نداشتن درک درست از شرایط کشور متهم کرد.

خبرگزاری ایلنا روز یک‌شنبه، ۱۱ تیرماه از قول جلیل رحیمی جهان‌آبادی نوشت: «این‌که بیایید یک نظامی را وزیر کشور بگذارید، یک نظامی را معاون سیاسی بگذارید، در استان ما خراسان هم یک نظامی را استاندار کردند، خدا وکیلی شبیه پادگان شده است.»

محمدرضا غلامرضا، معاون سابق وزارت اطلاعات و یکی از فرماندهان ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران یک سال پیش به عنوان معاون سیاسی وزارت کشور منصوب و اردیبهشت امسال ریاست ستاد انتخابات کشور به او واگذار شد.غلامرضا چندی پیش با توجه به انتخابات مجلس دوازدهم در سال آینده بخش‌نامه‌ای منتشر کرد که در آن از مسئولان محلی خواسته شده، از همراهی با نمایندگان مجلس “در موضوعات و جلسات شائبه‌دار” اجتناب کنند.

این بخش‌نامه با اعتراض‌های زیادی در مجلس روبرو شد و به جمع‌آوری امضاء برای استیضاح احمد وحیدی، وزیر کشور و از فرماندهان سابق نیروی قدس هم کشید.

حکومت‌داری و بحران ناکارآمدی

نماینده تربت جام به ایلنا گفته است: «مسئله نمایندگان معاون سیاسی وزیر کشور و یا وزیر کشور نیست، مسئله این است همه قوا روی هم نمی‌توانند مشکلات مردم را حل کنند و مسئله این است که خیلی از مسئولان درک درستی از این‌که مردم در چه وضعیتی زندگی می‌کنند، ندارند.»

رحیمی جهان‌آبادی که خود را عضو جناح موسوم به اصلاح‌طلبان حکومت معرفی می‌کند می‌گوید، حکومت‌داری در جمهوری اسلامی دچار بحران ناکارآمدی است.

ساخت یک میلیون مسکن در سال، یکی از وعده‌های پرطمطراق ابراهیم رئیسی ساخت یک میلیون مسکن در سال، یکی از وعده‌های پرطمطراق ابراهیم رئیسی

این ناکارآمدی که در دولت‌های قبلی هم به اشکال گوناگون مشهود بود در دولت ابراهیم رئیسی با ناکامی وعده‌های پرطمطراق درباره ایجاد یک میلیون شغل و ساخت یک میلیون مسکن در سال آشکارتر از قبل شده است.

سعید حجاریان، از نظریه‌پردازان اصلاح‌طلبان در مصاحبه‌ای که چند روز پیش در روزنامه اعتماد منتشر شد درباره مشارکت در انتخابات آینده گفته است: «به‌شرطی که آقای رئیسی به ‌نحوی از کابینه استعفا دهد یا به‌دلیل عدم کفایت عزل شود، می‌توان […] در انتخابات مشارکت کرد.»

این سخنان با واکنش تند اصولگرایان روبرو شد. محمدرضا باهنر، نایب رئیس سابق مجلس می‌گوید، این حکومت است که برای مشارک اصلاح‌طبلان در انتخابات شرط می‌گذارد و نه بالعکس.

با این حال فعالان هر دو جناح گاهی از عبارت‌های کاملا مشابه در مورد وضعیت کشور و مردم صحبت می‌کنند، گرچه این احتمال منتفی نیست که منظورهای متفاوتی داشته باشند.

سخنان مشابه رئیسی و منتقدش

نماینده تربیت جام در گفت‌وگو با ایلنا با تاکید بر این که “ملت شایسته این وضعیت و زندگی نیست” از انتخاب برخی مسئولان در دولت رئیسی انتقاد کرد و گفت: «من فکر می‌کنم ملت ایران بسیار شایسته‌تر و لایق‌تر از این هستند که این مسئولین برای آن‌ها تعیین تکلیف کنند.»

ابراهیم رئیسی چهارم شهریور دو سال پیش در نخستین نشست هیئت دولت سیزدهم گفته بود: «شاهد شرایطی در کشور هستیم که این شرایط شایسته ملت ایران نیست.»

رئیسی در این نشست مدعی شد، دولت او برای اجرای عدالت مصمم است و “عدالت یعنی هر کسی را در جای خود قرار دادن”.

نماینده تربت‌جام می‌گوید، رئیس دولت سیزدهم مسئولیت وزارت کشور به عنوان سیاسی‌ترین وزارت‌خانه را به کسانی داده که “فاقد پیشینه سیاسی” هستند.

مبارزه با فقر و فساد از دیگر شعارهای رئیسی بوده است. شواهد حاکی است در دو سال گذشته فقر در ایران شدیدتر و فساد گسترده‌تر شده است.