حبیب افکاری، زندانی پیشین و برادر نوید افکاری، با انتشار یادداشتی در سومین سالگرد محبوس بودن برادرش، وحید افکاری، در سلول انفرادی، مقاومت او را ستود و تاکید کرد که مردم ایران در برابر ظلم تسلیم نخواهند شد.
حبیب افکاری در این یادداشت خطاب به برادرش وحید نوشت: «تو هر روزی را که در انفرادی میگذرانی، میدانی تمام رنجها و دردهایی که میکشی، آینده بهتری را برای کشورت رقم خواهد زد. تو در آن نقطه فراموششده و تاریک از این خاک، ایمان داری، با ایستادگیات، فردای آزادی، زودتر خواهد رسید.»
او افزود: «به یاد دارم روزی وحید میگفت اگر همین الان در انفرادی را باز کنند و بگویند آزادی اما آزادیات به نفع مردم ایران نیست، هرگز از اینجا بیرون نخواهم رفت.»
وحید افکاری که در سه سال گذشته در سلول انفرادی به سر برده، به ۳۳ سال و ۹ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
حبیب افکاری در ادامه یادداشت خود خاطرنشان کرد: «نوید با افتخار رفت و وحید با افتخار مانده، خیره در چشمان ظالم، تا هر لحظه با مقاومتش به آنها یادآوری کند محکومند به شکست چرا که این مردم، این مردم شریف، سر برابر ظلم خم نمیکنند.»
در اواسط خرداد ماه، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به مناسبت هزارمین روز بازداشت وحید افکاری در سلول انفرادی، با اشاره به احکام سنگین صادر شده علیه این معترض در محاکمهای «غیرمنصفانه» گفت: «برخورد صورت گرفته با وحید افکاری از ویژگیهای بارز مقامهای قضایی ایران است که به عدالت علاقهای ندارند و برای وحشتافکنی در غیرنظامیان و معترضان تلاش میکنند.»
سه تن از برادران افکاری، شامل نوید، وحید و حبیب، مدتی پس از اعتراضات مرداد ۹۷ بازداشت شدند و به گفته خود آنها و همچنین شاهدان عینی، در اداره آگاهی شیراز و سپس در بازداشتگاه وزارت اطلاعات زیر شکنجههای شدید قرار گرفتند. حبیب افکاری اسفند ۱۴۰۰ از زندان آزاد شد.
الهام افکاری، خواهر نوید افکاری، نیز که در آبان ماه ۱۴۰۱ به دست اداره اطلاعات شیراز بازداشت شده بود، ۲۱ اسفند سال گذشته با دریافت حکم پنج سال حبس خانگی با پابند از زندان آزاد شد.
نوید افکاری، کشتیگیر معترضی که در مردادماه ۱۳۹۷در پی اعتراضات به افزایش نرخ ارز، گرانی و تورم در شیراز بازداشت شده بود، در ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ به اتهام محاربه اعدام شد. این حکم اعدام در حالی اجرا شد که پرونده نوید افکاری با تناقضهای فراوانی همراه بود.
در آخرین فایل صوتی منتشر شده از نوید افکاری، او جملهای را به کار برد که در سه سال گذشته بسیار شنیده شده است: «برای طناب دارشان، دنبال گردن میگردند.»