خانه / اخبار مهم روز / اتحادیه عرب محاصره غزه توسط اسرائیل و کشتن غیرنظامیان «از دو طرف» را محکوم کرد

اتحادیه عرب محاصره غزه توسط اسرائیل و کشتن غیرنظامیان «از دو طرف» را محکوم کرد

اتحادیه عرب در نشستی اضطراری که چهارشنبه 19 مهر با مشارکت وزرای خارجه کشورهای عضو در مقر این اتحادیه در قاهره برگزار شده محاصره کامل نوار غزه توسط اسرائیل که در ادامه جنگ با گروه حماس اعمال شده و همچنین کشتن غیرنظامیان «از دو طرف» را محکوم کرد.

وزرای خارجه عرب در این نشست بر « ضرورت رفع محاصره از نوار غزه و اجازه فوری به رساندن کمک‌های بشردوستانه و غذا و سوخت به این باریکه و از جمله از طریق نهادهای سازمان ملل متحد تاکید کردند».وزرای خارجه عرب همچنین خواستار «لغو تصمیمات ظالمانه اسرائیل به قطع جریان برق و آب از نوار غزه شدند».

جنگ میان اسرائیل و حماس پس از آن درگرفت که گروه حماس شنبه گذشته هجوم بی‌سابقه‌ای را از غزه به مناطق پیرامون آن در خاک اسرائیل انجام داد که در واکنش به آن اسرائیل با حملات هوایی و توپ‌خانه‌ای گسترده علیه غزه پاسخ داد.

این جنگ میان اسرائیل و حماس تاکنون از دو طرف، بیش از 2500 کشته و هزاران زخمی بر جای گذاشته است.

وزرای خارجه عرب در واکنش به این تحولات جاری «هدف گرفتن و کشتن غیرنظامیان از دو طرف» را محکوم کردند.وزرای خارجه ۲۲ کشور عضو اتحادیه عرب به درخواست فلسطینی‌ها در قاهره با یکدیگر دیدار کردند. دبیرکل سازمان ملل متحد از حماس خواست تا تمامی گروگان‌های اسرائیلی در نوار غزه را سریعا آزاد کند.

احتمال تحویل پهپاد Heron از سوی آلمان به اسرائیل
به گزارش اشپیگل، دولت آلمان می‌خواهد به درخواست نیروی هوایی اسرائیل برای تحویل دو پهپاد رزمی از نوع Heronبرای عملیات علیه حماس جواب مثبت دهد.

اشپیگل می‌گوید بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان روز چهارشنبه به اسرائیلی‌ها چراغ سبز نشان داد. اما وزارت دفاع آلمان هنوز این خبر را رسما تایید نکرده است.

نیروی هوایی آلمان ماه‌هاست که در حال آموزش خلبانان بر روی پهپادهای Heron بوده است. مدل اسرائیلی این پهپادها برای عملیات شناسایی است اما می‌تواند با تجهیز به موشک به عنوان پهپاد جنگنده استفاده شود. آلمان هر دو نوع پهپاد Heron را که اسرائیل برای آموزش خلبانان درخواست کرده قرض داده است.

سوئیس می‌خواهد حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقه بندی کند
سوئیس نیز مانند اسرائیل، ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و بسیاری دیگر کشورها، اکنون می‌خواهد حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقه‌بندی کند. این اقدام در واکنش به حملات تروریستی حماس به اسرائیل در هفته جاری است که بیش از ۱۲۰۰ کشته در اسرائیل برجای گذاشته است.

سوئیس به طور سنتی در مورد چنین تصمیماتی محتاط بوده، همیشه بر بی‌طرفی خود تأکید کرده و ترجیح داده به عنوان یک میانجی بین طرف‌های متخاصم عمل کند.

ایگنازیو کاسیس وزیر خارجه سوئیس گفت: «نگرش دیپلماسی سوئیس نسبت به این سازمان در حال تغییر است، ممنوعیت این گروه به این معناست که افرادی که برای این سازمان تبلیغ می کنند می‌توانند متهم و محکوم شوند.»

وزرای خارجه اتحادیه عرب خواستار توقف فوری حمله اسرائیل به غزه شدند
وزرای خارجه ۲۲ کشور عضو اتحادیه عرب به درخواست فلسطینی‌ها در قاهره با یکدیگر دیدار کردند. این کشورها همچنین خواهان توقف فوری حمله اسرائیل به غزه شدند و نسبت به پیامدهای “فاجعه بار” انسانی و امنیتی ناشی از تشدید درگیری هشدار دادند.

در بیانیه پایانی این نشست بر ضرورت بازگشت فوری به گفت و گوهای صلح و “مذاکرات جدی” میان “جبهه آزادیبخش فلسطین” به عنوان تنها نماینده مشروع فلسطینیان با اسرائیل به منظور رسیدن به یک صلح پایدار تاکید شده است.

کشورهای عضو همچنین کشتن و حمله به غیرنظامیان را از هردو طرف محکوم کردند.

احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در جریان نشست اضطراری اتحادیه عرب گفت: «پایان دادن به اشغال و ایجاد یک کشور فلسطینی کلید حل بحران است.»

در حالی که امارات متحده عربی و بحرین که اکنون روابط خود را با اسرائیل عادی کرده‌ و واژه‌های معتدل‌تری را انتخاب می‌کنند، دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس، از جمله قطر، کویت و عمان، اسرائیل را مسئول تشدید تنش می‌دانند.

عراق نیز بر حمایت خود از مردم فلسطین تاکید می‌کند. عربستان سعودی خواستار پایان فوری تنش شده و در عین حال نسبت به “محرومیت مردم فلسطین از حقوق مشروع خود” هشدار داده است. احمد ابوالغیط در آغاز نشست قاهره خواستار آتش بس شد.

دبیرکل سازمان ملل خواستار آزادی گروگان های اسرائیلی شد
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از حماس خواست تا تمامی گروگان‌های اسرائیلی در نوار غزه را سریعا آزاد کند. همچنین به خاطر احتمال حمله قریب‌الوقوع اسرائیل به نوار غزه، او بار دیگر بر حفظ قوانین بین‌المللی تاکید کرد.

گوترش گفت به دنبال حمله حماس به اسرائیل و پیامدهای آن حدود ۲۲۰ هزار فلسطینی در ۹۲ مرکز امداد فلسطین سازمان ملل متحد در سراسر نوار غزه پناه گرفته‌اند.

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که ساختمان‌های سازمان ملل متحد و همچنین بیمارستان‌ها، مدارس و درمانگاه‌ها هرگز نباید مورد حمله قرار گیرند. همچنین باید از گسترش درگیری به منطقه مرزی بین اسرائیل و لبنان جلوگیری شود.

۲۲ آمریکایی، یک اتریشی و ۱۰ فرانسوی در اسرائیل کشته شده‌اند

شمار آمریکایی‌های کشته شده پس از حمله حماس به اسرائیل به ۲۲ نفر رسید. فرانسه از قربانی شدن ۱۰ تن از شهروندانش خبر داد. الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه گفت: «علاوه بر این ۱۸ شهروند فرانسوی از جمله چندین کودک ناپدید شده‌‌اند که احتمالا حماس آنها را ربوده است.»

وزارت خارجه اتریش از کشته شدن یک شهروند اتریشی-اسرائیلی در حمله حماس به اسرائیل خبر داد. در وین گفته شد که خانواده وی در این مورد به وزارتخانه اطلاع داده بودند. دو دو تابعیتی دیگر همچنان مفقود هستند.

جمهوری چک نیز هواپیمای ویژه‌ای را برای بازگرداندن تعداد بیشتری از شهروندان خود به اسرائیل می‌فرستد.

اتحادیه اسلامی ترکیه-آلمان اقدامات تروریستی حماس را محکوم کرد
اتحادیه مساجد ترکیه در آلمان (Ditib) در بیانیه‌‌ای حمله حماس به غیرنظامیان اسرائیل را محکوم کرد و از همه طرف‌ها خواست که به سرعت به خشونت پایان دهند.

در این بیانیه همچنین آمده است: «هر گونه اقدام تروریستی علیه مردم غیرنظامی به هیچ وجه نمی‌تواند و نباید مشروعیت یابد… بنابراین ما نسبت به یکسان سازی مهاجمان با مردم فلسطین و کل نوار غزه و تلقی آنها به عنوان اهداف مشروع هشدار می‌دهیم.»

این اتحادیه که بزرگ‌ترین انجمن اسلامی در آلمان است از صحنه‌هایی که اخیرا در این کشور مشاهده شده انتقاد کرده و می‌گوید: «ما قاطعانه تشویق به خشونت بیشتر و جشن گرفتن‌ در مواجهه با این رنج‌ها را در همه جا و نه فقط در خیابان‌های آلمان رد می‌کنیم.»

دیتیب در پیام خود همچنین از جامعه بین‌المللی خواسته است که برای برون رفت از این وضع راه‌حلی بیابند.

لبنانی‌ها روستاهای مرزی با اسرائیل را ترک می‌کنند
بسیاری از لبنانی‌ها از ترس تشدید تنش نظامی بین شبه نظامیان حزب‌الله و ارتش اسرائیل، جنوب کشور را در نزدیکی مرز ترک می‌کنند. گزارشگر خبرگزاری آلمان روستاهای آنجا را خالی از سکنه توصیف کرد.

شهردار روستای مرزی الظهیره گفته است که انتظار بهبود سریع اوضاع را ندارد. او گفت: «همسر و دو دختر کوچکم را به بیروت فرستادم.» این روستا روز دوشنبه پس از تلاش شبه‌نظامیان برای ورود به اسرائیل هدف گلوله باران اسرائیل قرار گرفت.

آماده‌باش در اسرائیل برای تهاجم احتمالی از لبنان
ارتش اسرائیل از یک “تهاجم هوایی” احتمالی از سوی لبنان در شامگاه چهارشنبه خبر داد. آژیر خطر در چندین منطقه از شمال اسرائیل از جمله در اطراف حیفا به صدا درآمد.

فرماندهی جبهه داخلی اسرائیل که مسئولیت دفاع غیرنظامی را بر عهده دارد، از ساکنان شهرهای بیت‌شان، صفد و طبریه خواست تا برای حفظ خود از یک “حمله گسترده” تا اطلاع ثانوی در پناهگاه‌ها بمانند.

دبیرکل اتحادیه عرب خواستار آتش‌بس فوری شد
احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب خواستار آتش‌بس فوری در جنگ میان اسرائیل و حماس شد. او با اشاره آشکار به حزب‌الله لبنان در مورد “احتمال جدی” گسترش و تشدید جنگ هشدار داد. دبیرکل اتحادیه عرب گفت “هیچ کس خواهان چنین تنشی نبود” و شخصا “هر گونه خشونت علیه غیرنظامیان” را محکوم می‌کند.

اظهارات ابوالغیط در آغاز جلسه اضطراری وزرای خارجه کشورهای عربی در قاهره بیان شد.

آمریکا: مصر درباره حمله به اسرائیل هشدار داده بود
به گفته یکی از نمایندگان آمریکا، مصر در مورد حمله بزرگ حماس به اسرائیل هشدار داده بود. مایکل مک کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا پس از یک نشست اطلاعاتی گفت: «ما می‌دانیم که مصر سه روز قبل به اسرائیلی‌ها هشدار داده بود که چنین رویدادی ممکن است رخ دهد.»

او افزود: «این هشدار وجود داشت، اما فکر می‌کنم سوال این است که در چه سطحی».

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، پیشتر گزارش‌ رسانه‌ها در این رابطه را تکذیب کرد. رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده بودند که عباس کامل، رئیس سازمان اطلاعات مصر، ده روز قبل از حمله تروریستی به نتانیاهو هشدار داده بود که انتظار می رود “یک عملیات غیرعادی و وحشتناک” در منطقه نوار غزه رخ دهد.

حملات موشکی گسترده حماس و جهاد اسلامی به اسرائیل
دو گروه شبه نظامی فلسطینی جهاد اسلامی و حماس خبر دادند که بعدازظهر روز چهارشنبه حملات موشکی گسترده‌ای به جنوب و مرکز اسرائیل کرده‌اند. بنا بر آنچه این دو گروه اعلام کرده‌اند شهرهای تل‌آویو، اشدود و اشکلون و همچنین مناطق نزدیک نوار غزه هدف موشک‌های سنگین آنها قرار گرفته است.

گردان‌ عزالدین قسام، شاخه مسلح حماس، گفته است موشکی را به فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو شلیک کرده، اما مقام‌های اسرائیلی گزارشی در این باره نداده‌اند.

ساعتی پیش گزارش شد که بیمارستانی در اشکلون در جنوب اسرائیل مورد اصابت موشک قرار گرفته است. از قربانیان احتمالی گزارشی داده نشده است.

استقرار نیروی دریایی آمریکا در مدیترانه؛ حزب‌الله “آماده رویارویی”
به دنبال اعزام یک ناو هواپیمابر آمریکایی به شرق مدیترانه، حزب‌الله لبنان از آمادگی خود برای “رویارویی” خبر داد.

این گروه با انتشار بیانیه‌ای استقرار ناوهای هواپیمابر به منطقه را “با هدف تقویت روحیه دشمن و سربازان مأیوس آن” و نشانه ضعف ماشین نظامی اسرائیل دانست و گفت که “برای رویارویی آماده است”.

حزب‌الله نفوذ زیادی در لبنان دارد، متحد نزدیک ایران محسوب می‌شود و از لحاظ نظامی مجهز است.

تقاضا برای ممنوعیت همه گروه‌های وابسته به حماس
یوزف شوستر، رئیس شورای مرکزی یهودیان آلمان، خواستار ممنوعیت همه سازمان‌هایی شد که با گروه‌های تروریستی مانند حماس در آلمان و خارج از این کشور ارتباط دارند.

نشریه “اشپیگل” به نقل از او نوشت که در صورت مبنای قانونی، اعضای چنین گروه‌هایی باید از آلمان اخراج شوند. او همچنین حامی تعلیق کمک‌های مالی آلمان و اتحادیه اروپا به سازمان‌های فلسطینی است و این را اقدام درستی می‌داند.

رئیس شورای مرکزی یهودیان آلمان مخالف این عقیده است که قطع کمک‌های بشردوستانه در مناطق فلسطینی “باعث ترویج تروریسم می‌شود” و می‌گوید “بخش نه چندان ناچیزی” از منابع مالی پروژه‌های بشردوستانه توسط فلسطینی‌ها برای اهداف نظامی سوء‌استفاده و هزینه می‌شود.

هزاران آلمانی اسرائیل را ترک کردند
به گفته آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، هزاران شهروند این کشور در پی حمله خونین حماس به اسرائیل آنجا را ترک کرده‌اند. در میان آنها دانش‌آموزان ۱۷ کلاس مدرسه هستند که از مسیرهای مختلف از اسرائیل بیرون آورده شده‌اند، زیرا مسیر مستقیمی وجود نداشته است.

تعدادی از این دانش‌‌آموزان را با اتوبوس به اردن و از آنجا به آلمان رسانده‌اند. در چند روز گذشته چندین هزار آلمانی از مسیرهای مختلف اسرائیل را ترک کرده‌اند.