راهپیمایی طرفداران فلسطین در لندن تحت مراقبت شدید نیروهای پلیس برگزار شد. به موازات این راهپیمایی، گروههای راست افراطی نیز تجمعاتی بر پا کردند. درگیریهایی نیز میان دو طرف بوجود آمد اما پلیس توانست اوضاع را آرام کند. در این شرایط، موضعگیری بسیار منفی وزیر کشور در قبال راهپیمایان، ناخرسندی همحزبیهای او را برانگیخته است.
روز شنبه ۲٠ آبان، مصادف با یازدهم نوامبر، سالگرد پایان جنگ جهانی اول است که در بریتانیا روز بزرگداشت سربازان قدیمی نیز هست. به همین دلیل برخی وزرای دولت بریتانیا خواستار لغو راهپیمایی طرفداران فلسطین شده بودند. نخستوزیر ریشی سوناک نیز با این راهپیمایی مخالف بود و حتی وزیر کشور، خانم سوئلا براورمن که خود مسئول برقراری نظم است، شرکتکنندگان در این راهپیمایی را «رهروان کینه» لقب داد. با اینهمه و به رغم دشواریهای امنیتی، راهپیمایی برگزار شد.
گفته میشود که همحزبیهای نخستوزیر وی را تحت فشار قرار دادهاند تا هرچه زودتر وزیر کشور را برکنار کند. اظهارات سوئلا براورمن تاکنون چند بار جنجال به پا کرده. وی اخیراً رفتار پلیس را تبعیضآمیز دانسته و نوشته است که نیروهای انتظامی در مواجهه با عناصر خشن و هرج و مرجطلب، سختگیری بیشتری نسبت به ناسیونالیستها و طرفداران راست نشان میدهند اما در برابر طرفداران فلسطین تساهل بیشتری دارند.
راهپیمایی به رغم مخالفت دولت
حوالی غروب، پلیس لندن اعلام کرد که حدود ۳٠٠هزار نفر در طرفداری از فلسطینیان و «برای آتشبس در غزه» در راهپیمایی شرکت کردهاند. قبلاً، در نخستین ساعات بامداد، یکی از مقامات پلیس لندن پیشبینی کرده بود که «روز دشواری در پیش خواهیم داشت.»
یکی از مسئولان کمپین «همبستگی با فلسطینیان» که بن جمال نام دارد به خبرگزاری رویترز گفت که شاید حتی یک میلیون نفر در این تظاهرات شرکت کنند. اما او در عین حال اعتراف کرد که اوضاع «بسیار پرتنش» است.
پلیس لندن از طریق شبکۀ ایکس (توئیتر سابق) خبر داد که در برخی موارد با هجوم «شمار قابل توجهی از مخالفان راهپیمایی» مواجه شده و افزود که به هیچ عنوان اجازه نخواهد داد که این افراد با راهپیمایان برخورد داشته باشند. پلیس لندن تأکید کرد که «با کاربرد همۀ تاکتیکهای موجود و با تمام قدرت برای جلوگیری از برخورد اقدام خواهیم کرد.»
به نوشتۀ رویترز، در آغاز راهپیمایی گاه این شعار شنیده میشد که «از رود تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد.» این شعار معمولاً از سوی کسانی سر داده میشود که با موجودیت اسرائیل مخالفند. در مقابل، برخی طرفداران راست افراطی نیز با کنایه به بیگانه بودن راهپیمایان، شعار میدادند که «ما کشور خودمان را میخواهیم.»
با اینکه از شروع جنگ اسرائیل و حماس تاکنون، کمپین «همبستگی با فلسطینیان» در لندن بسیار فعال بوده، اما این نخستین بار است که تجمعات رنگ خشونت میگیرد. به گفتۀ پلیس روز شنبه بیش از صد نفر بازداشت شدند که برخی از آنها متهم به طرفداری از حماس شدهاند. حماس از نظر دولت بریتانیا یک سازمان تروریستی است و هرگونه حمایت از آن جرم محسوب میشود.