رئیس سازمان حج و زیارت ایران میگوید پروازهای مسافربری از این کشور به مقصد سوریه به خاطر جنگ غزه کماکان متوقف است و شرکتهای هواپیمایی حاضر به پرواز به سوریه نیستند.
عباس حسینی روز جمعه ۲۴ آذرماه به ایسنا گفت این سازمان برای اجرای سفرهای سوریه قراردادی با یکی از شرکتهای هواپیمایی داشت اما «با توجه به موضوعی که در غزه پیش آمد و درگیریهای آن منطقه، آن شرکت به دلیل مشکلاتی که در مسیر رفت داشت، آن قرارداد را اجرا نکرد.»
او توضیح نداد کدام شرکت هواپیمایی از اجرا کردن قرارداد سر باز زده، اما پیش از جنگ غزه، سه شرکت هواپیمایی ماهان، ایرانایر و ایرانایرتور به سوریه پرواز داشتند.
اطلاعات سایتهای نمایندگی این شرکتها نشان میدهد که همه آنها پرواز به سوریه را متوقف کرده و تنها شرکت هواپیمایی «شام وینگز» سوریه هفتهای سه روز به ایران پرواز دارد.
شرکتهای هواپیمایی مستقر در تهران از نیمه مهرماه امسال و همزمان با جنگ غزه، انتقال مسافر زیارتی به سوریه را متوقف کردند و پروازها از مشهد به سوریه نیز از آبان امسال متوقف شد.
این در حالی است که هواپیمایی ماهان از سال ۲۰۱۱ به اتهام «کمک به سپاه پاسداران در انتقال مخفیانه سلاح و نیرو به مناطق مختلف از جمله سوریه» در فهرست تحریمهای آمریکا قرار دارد.
این شرکت دوباره در سال ۲۰۱۹ به اتهام حملونقل غیرقانونی تسلیحات کشتار جمعی تحت قوانین سازمان ملل، هدف تحریم آمریکا قرار گرفت.
آمارهای شرکتهای ردیابی پروازهای مسافربری بینالمللی نشان میدهد هماکنون شرکتهای هواپیمایی اماراتی در همسایگی ایران به مقصد سوریه پرواز دارند.
اگرچه پروازهای مسافربری ایران به سوریه متوقف شده، اما پروازهای مربوط به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی کماکان ادامه دارد و اسرائیل از زمان جنگ غزه چندین بار فرودگاههای دمشق و حلب را به خاطر فرود پروازهای مربوط به نهادهای امنیتی و نظامی ایران بمباران کرده است.
یکی از این حملات باعث شد سفر وزیر امور خارجه ایران به سوریه در روز ۲۱ مهر از طریق «مرز زمینی لبنان» انجام شود.
ایران برای سال جاری اعزام ۵۰ هزار مسافر زیارتی به سوریه را هدفگذاری کرده بود. هزینه بلیت سفر از تهران به سوریه حدود ۱۴ میلیون تومان گزارش شده است.
رییس سازمان حج و زیارت ایران میگوید به محض اینکه ناوگان هواپیمایی خدمات بدهد و سوریه به شرایط پایدار برسد، پروازها و سفرهای سوریه از سرگرفته میشود.
سوریه قبل از جنگ داخلی سالانه پذیرای ۱۱ میلیون گردشگر خارجی بود، اما این رقم هماکنون به حدود یک میلیون نفر رسیده که بخش اعظم آنها، سوریهای خارجنشین هستند.