خانه / اخبار مهم روز / آخرین جلسه دادگاه متهمان پرونده شهرک اکباتان برگزار شد

آخرین جلسه دادگاه متهمان پرونده شهرک اکباتان برگزار شد

آخرین جلسه دادگاه میلاد آرمون، علیرضا کفایی، امیرمحمد خوش‌اقبال، علیرضا برمرز پورناک، سید محمدمهدی حسینی، حسین نعمتی، مهدی ایمانی و نوید نجاران، از بازداشت‌شدگان خیزش انقلابی ۱۴۰۱ در پرونده «شهرک اکباتان»، روز دوشنبه ۱۸ دی‌ماه در شعبه ۱۳ دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد.

رضا شفاخواه، وکیل مدافع حسین نعمتی، با اعلام خبر برگزاری پنجمین جلسه رسیدگی به پرونده موسوم به اکباتان، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آخرین دفاعیات به وکالت از حسین نعمتی ارائه شد و منتظر صدور حکم دادگاه هستیم.»

به گفته این وکیل دادگستری، تعدادی از متهمین برای شنبه شانزدهم احضار شده بودند و مابقی از جمله موکل او روز دوشنبه محاکمه شده است.

وب‌سایت هرانا در این باره نوشته که این جلسه از بابت رسیدگی به اتهام «مشارکت در قتل» برگزار شده و بخش دیگر پرونده این شهروندان از بابت اتهامات «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «محاربه» در دادگاه انقلاب تهران در حال رسیدگی است.

ششم آبان‌ماه ۱۴۰۱، همزمان با خیزش سراسری، یک طلبه بسیجی به نام آرمان علی‌وردی در شهرک اکباتان کشته شد.

رسانه‌های حکومتی، علی‌وردی را طلبه «حوزه علمیه آیت‌الله مجتهدی»، «بسیجی یگان امنیتی امام رضا» و عضو «سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ» معرفی کردند که ساکن منطقه شهران تهران بوده است.

این رسانه‌ها از جمله شبکه العالم به وضوح به نقش علیوردی در سرکوب اعتراضات اشاره کردند. العالم نوشت علیوردی در «ماموریت‌های بسیج» برای مقابله با آنچه «ناآرامی و اغتشاشات» توصیف کرده، حضور داشت.

پس از کشته شدن این نیروی نظامی، بیش از ۵۰ نفر از جوانان ساکن شهرک اکباتان توسط نیروهای امنیتی و انتظامی بازداشت و برای ۱۴ نفر از آنها کیفرخواست صادر شد.

از میان این افرد، میلاد آرمون در تاریخ ۱۱ آبان ۱۴۰۱، علیرضا کفایی و علیرضا برمرز پورناک در تاریخ ۱۳ آبان ۱۴۰۱، سیدمحمدمهدی حسینی در تاریخ ۱۵ آذر ۱۴۰۱، امیرمحمد خوش‌اقبال در تاریخ ۱۶ آذر ۱۴۰۱، حسین نعمتی در تاریخ ۲۳ آذر ۱۴۰۱، مهدی ایمانی در تاریخ ۲۴ آبان ۱۴۰۱ و پس از آنها نوید نجاران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند و هم‌اکنون در زندان قزلحصار کرج بسر می‌برند.

سخنگوی قوه قضاییه، در اردیبهشت امسال از طرح اتهام «محاربه از طریق تمسک به سلاح سرد و اقدام علیه امنیت ملی» برای سه تن از این افراد خبر داد.

بنا بر کیفرخواست صادر شده از سوی محمد شهریاری، سرپرست دادسرای جنایی تهران، میلاد آرمون، محمدمهدی حسینی و مهدی ایمانی به «محاربه» و علیرضا کفایی، امیر محمد خوش‌اقبال، علیرضا برمز پورناک و حسین نعمتی به اتهاماتی از جمله «مشارکت در قتل عمد» و «اخلال در نظم و آرامش عمومی» متهم شده‌‌اند. همچنان از اتهامات مطروحه علیه نوید نجاران که در رابطه با این پرونده در اهواز بازداشت شده، اطلاعی حاصل نشده است.

در همین کیفرخواست، هفت نفر دیگر شامل یاسمین دشتانی، امیرمهدی رضایی، عرفان رضایی، غلامرضا نبی‌گل، سارا اژدری، آریا پاکزاد و محمدرضا افتخار با اتهامات «مشارکت در ضرب و جرح عمدی، اخلال در نظم و آرامش عمومی و توقیف غیر قانونی» روبه‌رو شده‌اند.

مرکز مشاوره و آموزش حقوقی دادبان، انتساب اتهام محاربه به متهمان ردیف اول تا سوم این پرونده را نتیجه «اعمال نفوذ غیرقانونی سرپرست دادسرای جنایی تهران در پرونده و اقدام غیرقانونی ایمان افشاری، قاضی دادگاه انقلاب تهران» عنوان کرده بود.

دادبان با یادآوری اینکه پرونده این متهمان دارای ایرادها و ابهام‌های اساسی است، از مورد میلاد آرمون، متهم ردیف اول این پرونده یاد کرد که به‌ صراحت گفته بود «هرگز هیچ سلاحی اعم از سرد یا گرم در دست نداشته است».

در ویدیویی که رسانه‌های جمهوری اسلامی از مواجهه میلاد آرمون با حسین رحیمی، فرمانده انتظامی استان تهران منتشر کرده‌اند هم او به‌وضوح اعلام می‌کند هرگز چاقو در دست نداشته و اصرار رحیمی به داشتن چاقو و ضربه‌ زدن با آن به بسیجی کشته‌شده را صراحتا «رد» می‌کند.

شهرک اکباتان در غرب تهران که ساکنان آن عموما از طبقه متوسط هستند، یکی از کانون‌های اعتراضات در جریان خیزش انقلابی ۱۴۰۱ مردم علیه جمهوری اسلامی بود و از ابتدای خیزش ویدیوهای فراوانی از اعتراض هماهنگ و یکپارچه آنها در رسانه‌های اجتماعی همرسانی شد.

خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی که از شهریورماه ۱۴۰۱ در واکنش به کشته شدن مهسا ژینا امینی در بازداشت پلیس گشت ارشاد آغاز شد، با سرکوب شدید معترضان از سوی حکومت مواجه شد.

جمهوری اسلامی تاکنون دست‌کم هشت معترض از جمله محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، محمد حسینی، محمدمهدی کرمی، مجید کاظمی، سعید یعقوبی، صالح میرهاشمی و میلاد زهره‌وند را در ارتباط با خیزش اعدام کرده و منوچهر مهمان‌نواز، منصور دهمرده، محمد قبادلو، مجاهد کورکور و رضا رسایی در خطر جدی اعدام هستند.

بنا بر آمار منتشر شده از سوی نهادهای حقوق بشری، در جریان این خیزش انقلابی دست‌کم ۵۵۱ معترض از جمله ۶۸ کودک کشته شده، دست‌کم ۲۲ تن از معترضان با مرگ‌هایی مشکوک یا خودکشی جان خود را از دست دادند و صدها تن از ناحیه چشم آسیب دیدند.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رییس قوه قضاییه، اواسط اسفندماه سال گذشته بدون اشاره به شمار افراد بازداشت شده در جریان خیزش گفته بود ۲۲ هزار نفر از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ با «عفو علی خامنه‌ای» آزاد شده‌اند.