رضا یونسی، برادر علی یونسی دانشجوی زندانی، در ایکس نوشت دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی ایمان افشاری، پدرشانمیریوسف یونسی رابعد از گذشت بیش از یک سال بازداشت موقت، به پنج سال حبس تعزیری محکوم کرد.
رضا یونسی گفت پدرش به دلیل خودداری از پوشیدن لباس زندان، اجازه حضور در دادگاه نیافت و قاضی با توهین به میریوسف یونسی، «عملا اجازه دفاع به وکلا نداد.» وکلا به عدم ارائه هرگونه مدرک از طرف وزارت اطلاعات اعتراض کردند، اما قاضی با رد اعتراض و بر اساس «گزارش ضابطین» حکم را صادر کرد.میریوسف یونسی هفتم دیماه ۱۴۰۱ در شاهرود بازداشت شد و وزارت اطلاعات او را به «ارتباط مالی با سازمان مجاهدین خلق» متهم کرد.
او همچنین اضافه کرد: «اوباش وزارت اطلاعات به خوبی میدانستند که میریوسف یونسی ارتباطی به پرونده ادعایی آنها ندارد، اما عملا برای انتقامجویی، وی را درگیر این پرونده کردند و او را با متهم اصلی و ردیف اول که در خارج از ایران است، یکسان کرده و براى هر دو حکم مشابه پنج سال زندان صادر کردند.»
آیدا یونسی دختر میریوسف یونسی نیز هفتم دیماه در شبکه اجتماعی «ایکس» از وضعیت بد جسمی پدرش در زندان اوین و جلوگیری وزارت اطلاعات از اعزام او به خارج از زندان برای مداوا خبر داد اما در عین حال نوشت :«در روزهای اخیر، وکیل اجازه ورود به پرونده را پیدا کرده است.»
یوسف یونسی پدر علی یونسی، «دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف و دارنده مدال طلای المپیاد نجوم سال ۹۶» است که در سال ۹۹ بازداشت و پس از گذراندن ماهها حبس انفرادی به ۱۶ سال زندان محکوم شد. علی یونسی نیز در دادگاه به ارتباط با سازمان مجاهدین خلق متهم شده است، اتهامی که از سوی خانواده او «مسخره» خوانده شد.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ۱۲ دی سال ۱۴۰۱ بعد از دستگیری میریوسف یونسی، مدعی شد که توانسته «بزرگترین شبکه تأمین مالی و تجهیزاتِ تیمهای عملیاتی» سازمان مجاهدین خلق در ایران را شناسایی و برخی افراد اصلی این شبکه را بازداشت کند.
خانواده او گفتهاند آقای یونسی کارمند شرکتی است که مبادلههاى تجارى با افراد مختلف دارد و پرونده بر اساس یک پرداخت ۱۳ میلیون تومانی تشکیل شده است.
به نوشته رضا یونسی، مقامهای وزارت اطلاعات «به خوبی میدانستند که میریوسف یونسی ارتباطی به داستان این پرونده ندارد، اما عملا برای انتقامجویی وی را درگیر این پرونده کردند».
علی یونسی، فرزند دیگر آقای یونسی، دانشجوی نخبه و دارنده مدالهای طلا و نقره المپیاد، در سال ۹۹ به همراه امیرحسین مرادی بازداشت و هر یک از آنها به ۱۶ سال زندان محکوم شدند.
اتهامهای آنها مواردی از قبیل «افساد فیالارض»، «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی با هدف اقدام علیه امنیت ملی» عنوان شد و زندانی شدن این دو دانشجوی نخبه محکومیت گستردهای را در داخل و خارج از ایران در پی داشت.