حسین رحیمی، رییس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفته به اتهامهای سلبریتیهایی که اقدام به تبلیغ برای شرکت «کوروش کمپانی» کردهاند، رسیدگی خواهد شد. بر اساس گزارشها، مالک این شرکت که مدعی فروش آیفون ۲۰ میلیون تومانی بود، متواری شده و دفتر آن از سوی نیروی انتظامی پلمپ شده است.
همزمان، ویدیوها و تصاویر رسیده به ایران اینترنشنال حاکی است که مسئولان شرکت کوروش کمپانی ساختمان این شرکت را تخلیه کرده و رفتهاند.
شرکت کوروش کمپانی، در ماههای گذشته ادعای فروش گوشیهای تلفن همراه آیفون با قیمت پایینتر را مطرح کرد و با تبلیغات گسترده از سوی چهرههای شناخته شده ورزشی و هنری، موفق شد مردم را به خرید از خود تشویق کند.
یکی از مالباختگان این شرکت با ارسال پیامی به ایران اینترنشنال گفته شرکت وعده داده بود که ظرف ۳۵ تا ۴۵ روز کاری گوشیهای تلفن همراه خریداری شده را به ما تحویل بدهد اما از مهرماه تاکنون هیچ گوشی تلفنی تحویل داده نشده و صاحبان شرکت گریختهاند.
یک شهروند دیگر که خود را از مالباختگان کوروش کمپانی معرفی کرده به ایران اینترنشنال گفت: «امثال این کورش کمپانیها به دلیل فضایی که حکومت برایشان ایجاد میکند، مثل قارچ هر روز از یک نقطه ایران سر در میآورند و به راحتی جولان میدهند. مطمئن باشید اینها از حمایت حکومت برخوردارند.»
رییس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به اینکه متهم اصلی این پرونده قبل از تشکیل پرونده متواری شده، گفت: «با اقدامات صورت گرفته یکی از اعضای اصلی این شرکت بازداشت و دو نفر دیگر تحت تعقیب هستند و با هماهنگی دستگاه قضایی تمام اموال متهم اصلی پرونده توقیف شد.»
رحیمی با اشاره به اینکه برخی افراد سرشناس و شناخته شده اقدام به تبلیغ برای این شرکت کردهاند که به اتهامات آنان هم رسیدگی خواهد شد، از افرادی که اقدام به ثبتنام گوشی از این شرکت کردهاند خواسته برای تشکیل پرونده به پلیس امنیت اقتصادی فراجا مراجعه کنند.
چهرههای ورزشی و هنری مانند علیرضا بیرانوند، الهام حمیدی، الهام پاوهنژاد، مریم مومن، هادی ساعی، یوسف تیموری، محسن ابراهیمزاده، اکبر عبدی، منوچهر هادی، شهربانو الهه و سهیلا منصوریان، یوسف صیادی، رضا شفیعیجم و سید جواد هاشمی برخی سلبریتیهای تبلیغکننده این شرکت بودند.
در این میان گروهی از مالباختگان و کاربران شبکههای اجتماعی صفحاتی را در فضای مجازی علیه این چهرههای سرشناس که در تبلیغات کوروش کمپانی شرکت کردند راهاندازی کردهاند.
به دنبال راهاندازی این صفحهها و بالا گرفتن انتقادات، برخی از این چهرهها به این موضوع واکنش نشان دادند.
محسن افشانی بازیگر صدا و سیما با انتشار ویدیویی در واکنش به این موضوع گفت که اگر مدیر این شرکت متواری شده، به ما که تبلیغش را کرده بودیم ربطی ندارد.
الهام حمیدی، بازیگر، بابت تبلیغ این شرکت از مردم ایران عذرخواهی کرد و تاکید کرد که فریب خورده است.
موضوعاتی همچون اختلاس، فساد مالی و کلاهبرداری در جمهوری اسلامی مسبوق به سابقه است و در ماههای گذشته، پروندههای فساد در واردات برنج و چای دبش مدتها در صدر اخبار در ایران قرار گرفت.
«اعتماد آنلاین» روز ۱۸ آذر با انتشار یک اینفوگرافی نوشت اختلاسگران مشغول مسابقه با هم برای چپاول پول مردم ایران هستند.
این رسانه ۱۴ اختلاس و پرونده فساد مالی بزرگ را از سال ۱۳۷۱ تا سال ۱۴۰۲ فهرست کرده است که کمترین آن مربوط به پرونده چهار میلیارد تومانی شهرام جزایری در سال ۱۳۸۱ و بیشترینش مربوط به مورد اخیر یعنی چای دبش است.
حمشتالله فلاحت پیشه، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی روز ۲۵ آذر گفت مجموع اختلاسهای صورت گرفته در پروندههای بزرگ فساد در جمهوری اسلامی به ۵۷ میلیارد دلار میرسد.
بر اساس یک گزارش تحقیقی منتشر شده در ایراناینترنشنال، در طول چند دهه اخیر، «روند کشف فساد» در جمهوری اسلامی همیشه به یک صورت و بر اساس یک الگو بوده است: «تزریق پر سر و صدای اولیه کشف فساد، ورود قهرمانان مبارزه با فساد، ساختن یک چهره رسانهای با عناوینی مثل “سلطان” و “دانه درشت”، مجازات آن چهره و بعد: تمام!»