خانه / اخبار مهم روز / واکنش‌ها به ستایش آنتونیو گوترش از بهبود امنیت در افغانستان زیرحاکمیت طالبان : «جهالت در بالاترین سطح»!»!

واکنش‌ها به ستایش آنتونیو گوترش از بهبود امنیت در افغانستان زیرحاکمیت طالبان : «جهالت در بالاترین سطح»!»!

سخنان پسین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل که از بهبود امنیت، کاهش فساد و کشت مواد مخدر در افغانستان زیر حاکمیت طالبان ستایش کرده بود، با انتقادهای گسترده‌ای روبه‌رو شده است. صدیقی صدیقی، معاون پیشین وزارت داخله افغانستان، اطلاعات دبیرکل سازمان ملل را ناقص خوانده و سخنان او را «یک نمایش عظیم جهل در بالاترین سطح» دانسته است. برخی از اعضای پیشین پارلمان افغانستان نیز از نادیده گرفته شدن واقعیت‌های عینی از سوی دبیرکل سازمان ملل ابراز تعجب کرد‌ه‌اند.آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، یک روز پس از پایان دومین دور نشست دوحه، در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس نوشت که «افغانستان در بخش بهبود امنیت، کاهش فساد و منع کشت مواد مخدر، پیشرفت داشته است، اما کارهای زیادی نیاز است تا انجام شود.»

این سخنان دبیرکل سازمان ملل به مزاج شماری از مقام‌های پیشین حکومت، اعضای پیشین پارلمان و شهروندان افغانستان خوش نخورده و به آن واکنش نشان داده‌اند.

صدیق صدیقی، معاون پیشین وزارت داخله افغانستان، این سخنان دبیرکل سازمان ملل را «یک نمایش عظیم جهل در بالاترین سطح» دانسته و با اشاره به دوام اخاذی، مالیات غیرقانونی، فساد، بازداشت زنان و کشتار در زیر اداره طالبان، تاکید کرده که سخنان دبیرکل سازمان ملل، نشان‌دهنده فاصله‌ی جهان از واقعیت‌های عینی افغانستان است.نرگس نهان، وزیر پیشین معادن افغانستان نیز در واکنش به این سخنان آنتونیو گوترش، گفته که بهبود امنیت به دلیل عدم راه‌اندازی حملات انتحاری از سوی طالبان است. او همچنان افزوده که به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات و سرکوب رسانه‌های آزاد، به نظر می‌رسد که فساد کاهش یافته است.

ناهید فرید، نماینده پیشین پارلمان افغانستان از این سخنان دبیرکل سازمان ملل، تعجب کرده و پرسیده که چه کسانی با استفاده از «تئوری توطئه» چنین اطلاعاتی را به مقام‌های سازمان ملل می‌رسانند. خانم فرید همچنان خطاب به دبیرکل سازمان ملل گفته که با گفتن بهبود امنیت، طالبان را تائید نکند، زیرا نیمی از جمعیت افغانستان که از سوی طالبان «نادیده» گرفته می‌شوند، پس از بیرون شدن از خانه‌های‌ خود، امنیتی ندارند.محمد اشرف حیدری، سفیر افغانستان در سریلانکا نیز گفته که مردم افغانستان و قوانین بین‌المللی با این بیانیه دبیرکل سازمان ملل «مخالف» هستند. به گفته آقای حیدری، هیچ یک از این «به اصطلاح پیشرفت‌ها» دوامدار و سازمانی نیستند.

مریم سلیمان خیل، دیگر نماینده پیشین پارلمان افغانستان، سخنان دبیرکل سازمان ملل را خوش‌بینانه خوانده و گفته که خوش‌بینی دبیرکل سازمان ملل نمی‌تواند «واقعیت‌های تلخ» موجود را به تصویر بکشد.

به گفته خانم سلیمان‌خیل، امنیت بهبود نیافته، بلکه «تغییر چهره» داده است و خشونت طالبان برضد شهروندان کشور و نیروهای پیشین افغانستان، بدون نظارت ادامه دارد.