آذر منصوری: محمد خاتمی در انتخابات ۱۱ اسفند رای نداد
آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات و دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی تایید کرد که محمد خاتمی، رئیسجمهوری پیشین در انتخابات ۱۱ اسفند شرکت نکرده است.
او در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:«پایان زمان رأی گیری انتخابات اسفند ۱۴۰۲ اعلام شد و سید محمد خاتمی در این انتخابات رأی نداد. او قبلا نیز از راهبرد جبهه اصلاحات ایران در این انتخابات حمایت کرده بود.»
این نخستین بار است که محمد خاتمی در انتخابات شرکت نمیکند. در دورههای پیشین، او برای شرکت در انتخابات فراخوان داده بود. در جریان انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ نیز که اولین انتخابات پس از اعتراضات سال ۱۳۸۸ بود، رسانهها از حضور و رای «پنهانی» او در حوزه انتخابیه دماوند خبر دادند.
جبهه اصلاحات پیش از این اعلام کرده بود که در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری شرکت نخواهد کرد.
با این حال، شماری از احزاب و چهرههای موسوم به اصلاحطلب از جمله در تهران خواستار شرکت در انتخابات برای گشودن «روزنه» شدند و از فهرست صدای ملت علی مطهری حمایت کردند.
مدارس تهران روز شنبه تعطیل خواهند بود
عباس جوهری، رئیس ستاد انتخابات استان تهران، گفت:« با تدبیر استاندار، شنبه ۱۲ اسفند، تمام مدارس استان تهران تعطیل اعلام میشود. این تعطیلی به علت تداوم شمارش آرا خواهد بود.»
او افزود:«بهدلیل طولانی شدن فرآیند انتخابات، ساعت کاری ادارات دولتی هم روز شنبه با ۲ ساعت تاخیر آغاز میشود.»
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، میزان مشارکت در انتخابات ۱۱ اسفند را ۴۱ درصد اعلام کرد
در حالی که مقامهای حکومتی هنوز آمار رسمی مشارکت در انتخابات را اعلام نکردهاند، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی از مشارکت ۴۱ درصدی مردم در انتخابات ۱۱ اسفند خبر داد.
پیش از این نیز دیگر رسانههای حکومتی از شرکت بیش از ۲۵ میلیون نفر از واجدان حق رای در انتخابات خبر داده بودند.
رقم اعلامشده اگر چه بسیار فراتر از روایتی است که شهروندان ایرانی با گرفتن فیلم از حوزههای خالی و خلوت رایگیری دادهاند، ولی همچنان پایینترین نرخ اعلامشده از مشارکت مردم در انتخابات از زمان تاسیس جمهوری اسلامی در سال ۱۳۵۷ محسوب میشود.
محمود صادقی، نماینده پیشین تهران در مجلس: مشارکت ۴۰ درصدی را برای خود پیروزی میدانند
محمود صادقی، نماینده پیشین تهران در مجلس، با زیر سوال بردن میزان مشارکت در انتخابات، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:«دوره قبل که مشارکت ۴۲.۵ درصد اعلام شد گفتند علتش کرونا بوده، حالا رسیدن به زیر این نصاب برایشان یک پیروزی است!»
خبرگزاریهای وابسته به حکومت، همزمان با پایان زمان رایگیری از مشارکت حدودا ۴۰ درصدی در انتخابات خبر میدهند. این در حالی است که تصاویر منتشرشده از سوی شهروندان، و خلوتی چشمگیر حوزههای رایگیری حکایت از آن دارد که میزان واقعی مشارکت در انتخابات روز جمعه، بهمراتب کمتر از ارقام اعلامشده از سوی مقامها و رسانههای رسمی جمهوری اسلامی است.
برخی از نظرسنجیها پیش از انتخابات، حداکثر مشارکت در انتخابات را بین ۲۵ تا ۳۹ درصد تخمین زده بودند.
خبرگزاری برنا: خبر رای دادن محمد خاتمی صحت ندارد
خبرگزاری برنا در ارتباط با انتشار خبری درباره رای دادن محمد خاتمی در انتخابات پوزش خواست و گفت این خبر صحت ندارد و خاتمی تا این لحظه در انتخابات شرکت نکرده است.
سخنگوی شورای نگهبان: مهلت رایگیری تمام شد اما منع قانونی برای اخذ رای نداریم
هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، از اتمام مهلت رایگیری در انتخابات حکومتی خبر داد و افزود که «منع قانونی برای اخذ رای» وجود ندارد.
او افزود: «روند انتخابات با مشکل خاصی مواجه نبود و بعد از اتمام فرایند رای گیری، شمارش ارای انجام خواهد شد.»
خبرگزاری فارس: حدود ۲۵ میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند
خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، از «مشارکت ۴۰ درصدی» در انتخابات خبر داد. این رسانه نوشت که حدود ۲۵ میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند.
صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز گزارش داد که مشارکت در کل کشور از «۴۰ و چند درصد عبور کرده است.»
مدارس تمامی استانهای کشور به دلیل «شمارش آرا» شنبه تعطیل شدند
مسئولان تمامی استانهای کشور اعلام کردند که مدارس شهرهای این استانها به دلیل آنچه «تمدید ساعت رایگیری و شمارش آرا» خوانده شده، در روز شنبه ۱۲ اسفندماه تعطیل خواهند بود.
مدارس در بیشتر استانها در نوبت صبح و بعد از ظهر و در برخی از استانها فقط در نوبت صبح تعطیل خواهند بود.
رییس ستاد انتخابات استان البرز هم گفت که مدارس این استان تعطیل خواهند بود و کارمندانی که دستاندرکار انتخابات بودهاند مرخصی تشویقی گرفتند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی نیز اعلام کرد که علاوهبر مدارس این استان، دستگاههای اجرایی دولتی و غیردولتی روز شنبه به دلیل «برودت هوا» تعطیل خواهند بود.
استاندار تهران: هرکه درباره نرخ مشارکت در انتخابات بگوید، مسئولیتش با خودش است
علیرضا فخاری، استاندار تهران، درباره گمانهزنیها از میزان مشارکت در انتخابات حکومتی گفت: «هرکسی درباره میزان نرخ مشارکت در انتخابات اظهارنظر کند، گمانه زنی فردی کرده و مسئولیتش با خود او است.» او افزود: «هیچ کس حق ندارد به نیابت وزارت کشور، آمار نرخ مشارکت را اعلام کند.»
آمار رسمی: آمار مشارکت در کردستان ۲۵ درصد است
پرویز مهتابی، رییس دفتر شورای نگهبان در کردستان گفت: «آمار مشارکت مردم استان در انتخابات به ۲۵ درصد رسیده است.»
ستاد انتخابات کشور خبر داد رایگیری در سراسر ایران تا ساعت ۲۲ تمدید شده است.
آبرام پیلی: جهان میداند مردم ایران تاثیری بر روند انتخابات ندارند
آبرام پیلی، قائم مقام نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در واکنش به انتخابات ایران در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «رژیم به دنبال استفاده از این انتخابات بهعنوان نمای دموکراسی است اما تاکنون هزاران نامزد را رد صلاحیت کرده است.»
او تاکید کرد جهان آگاه است که مردم ایران فاقد نفوذ و اثرگذاری واقعی در روند انتخابات هستند.
به گفته پیلی، هم ایرانیان و هم ناظران بینالمللی میدانند که این انتخابات فارغ از هر نتیجهای، فراگیر و حاصل انتخاب و نظر مردم نیست.
قائم مقام نماینده ویژه آمریکا در امور ایران همچنین با اشاره به محکومیت شروین حاجیپور، از تداوم رفتار ضد دموکراتیک جمهوری اسلامی در دادگاهها خبر داد.
پیلی یادآور شد آمریکا همچنان به شفافسازی نقش مقامهای رژیم در نقض حقوق بشر ادامه خواهد داد و افزود: «ما همچنان در کنار ایرانیان در مبارزه برای آیندهای آزاد و دموکراتیک خواهیم ایستاد.»
حالوش: اهالی روستایی در اطراف راسک، مسئولان اخذ رای را بیرون کردند
حالوش که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش میدهد خبر داد که اهالی و ریشسفیدان روستای شکرجنگل از توابع شهرستان راسک روز جمعه ۱۱ اسفند مسئولان اخذ رای و حاملان صندوق را از روستا بیرون کردند.
شماری از شهرستانهای این استان در پنج روز اخیر بر اثر بارشها گرفتار سیل و آبگرفتگی شدید شده است اما در این مدت خبری از حضور سازمانها و نهادهای امدادرسان حکومتی نیست.
رسانههایی که اخبار سیستان و بلوچستان را گزارش میدهند نوشتند که بر اثر ریزش شدید باران، سیلابی شدن مسیلها و محاصره صدها روستا در سیل، منازل مسکونی گِلی شهروندان در حال تخریب است.
گزارشهای مردمی از خلوت بودن مراکز رایگیری
یکی از شهروندان اصفهان با ارسال ویدیویی به ایراناینترنشنال، حوزه رایگیری خلوتی را نشان میدهد و با طعنه میگوید: «صف میلیونی جمعیت را ببینید. آدم میترسد زیر دست و پا له شود.»بر اساس قانون، متولدان ۱۱ اسفند ۱۳۸۴ به قبل واجد شرایط رای دادن در انتخابات ۱۴۰۲ هستند.
بر اساس آمارها، ۶۱ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۲۹۸ نفر واجد شرایط رای دادن هستند که ۳۰ میلیون و ۹۴۵ هزار و ۱۳۳ نفر مرد و ۳۰ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۱۶۵ نفر، زن هستند.
مادر نوجوان کشتهشده در اعتراضات: رای دادن خیانت است
مادر ابوالفضل امیرعطایی، نوجوان کشتهشده در خیزش انقلابی، با انتشار ویدیویی گفت: «در کشوری که پایههایش بر کشتار، اختلاس و اعدام برپاست، رای دادن خیانت است.»
او پیش از این با اشاره به تبلیغات حکومتی درباره جنگ غزه نوشت: «از مادر فلسطینی با من نگویید. چشمان پسرم پر از حرفهایی بود که زبانش از گفتن قاصر بود.»
آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران روز جمعه ۱۱ اسفند در یک رشته مطلب در شبکه اجتماعی «ایکس» در مورد انتخابات در جمهوری اسلامی نوشت:«رژیم ایران به دنبال استفاده از این انتخابات به عنوان ویترین دموکراسی است، اما تاکنون هزاران نامزد را رد صلاحیت کرده است. مردم ایران به خوبی میدانند که این انتخابات، هر نتیجهای که داشته باشد، نماینده آنها نیست و ما هم با آنها هم عقیدهایم.»
او بار دیگر بر تعهد ایالات متحده به همراهی با مردم ایران تاکید کرد و نوشت: «همچنان به افشا کردن مقامات رژیم درگیر در نقض حقوق بشر، که آزادیهای بنیادین ایرانیان را انکار میکنند، ادامه خواهیم داد و همچنان در کنار ایرانیان در مبارزه برای آیندهای آزاد و دموکراتیک خواهیم ایستاد.»جیسون برادسکی، رئیس سیاستگذاری سازمان «اتحاد علیه ایران هستهای»، یک روز قبل، در رابطه با انتخابات روز ۱۱ اسفند به بخش فارسی صدای آمریکا گفته بود:«انتخابات در ایران نمایشی است که پایان آن را علی خامنهای از قبل تعیین کرده و نقش مردم صرفا تزئین صحنه این نمایش است.»
میتو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم روز پنجشنبه دهم اسفند به خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا گفت:«انتخابات در جمهوری اسلامی نه آزاد است و نه منصفانه و این را تعداد زیادی از مردم ایران هم میدانند و هیچ انتظاری از حکومت ندارند.»
ادعاهای آماری جمهوری اسلامی درباره میزان مشارکت در انتخابات ۱۱ اسفند در حالی مطرح میشود که بسیاری از نظرسنجیها قبل از برگزاری انتخابات نشاندهنده مشارکت پایینتر از انتظار مردم در این رایگیری بود.