خانه / اخبار مهم روز / آمریکا تلاش‌های خود را برای مبارزه با قاچاق تسلیحات ایران به حوثی‌ها گسترش می‌دهدپ

آمریکا تلاش‌های خود را برای مبارزه با قاچاق تسلیحات ایران به حوثی‌ها گسترش می‌دهدپ

نشریه آمریکایی «واشینگتن پست» گزارش داد که پس از افزایش سطح حملات شبه‌نظامیان حوثی به کشتی‌های حمل و نقل تجاری در دریای سرخ با تسلیحات، موشک‌ها و تجهیزات ساخت ایران، مقامات آمریکایی اعلام کردند که دولت بایدن در صدد است تا اقدامات خود را برای رصد و رهگیری تسلیحات ایرانی که به این گروه شبه‌نظامی مورد حمایت تهران در یمن قاچاق می‌شود، گسترش و تشدید کند.

این ابتکار واشینگتن به دنبال ترسیم نقشه‌ای از مسیرهای دریایی مورد استفاده تهران و توقیف محموله‌های تسلیحاتی ارسالی به حوثی‌ها و همچنین اذعان به این مسأله است که حوثی‌ها احتمالاً در آینده‌ای قابل پیش‌بینی به یک چالش امنیتی بزرگ تبدیل خواهند شد.به گفته این منابع آگاه، این عملیات بخشی از یک استراتژی گسترده‌تر است که شامل تحریم‌ها و فشارهای دیپلماتیک نیز می‌شود، اما ممکن است به دلیل کمبود منابع اولیه نظامی با محدودیت‌هایی مواجه شود.

یک مقام ارشد دفاعی ایالات متحده این ماموریت پیشرفته را به عنوان «تلاشی دوباره برای درک بهتر این آبراه‌های بین‌المللی» توصیف کرد.

اقدامات بسیار قوی
یکی دیگر از مقامات ارشد دفاعی نیز این تلاش را «بسیار تهاجمی» خواند و گفت که واشینگتن همچنین در حال بررسی این موضوع است که چگونه کشورهای شریک می‌توانند تمرکز خود را بر مختل کردن روند قاچاق تسلیحات ایران و به‌منظور کمک به جبران ذخایر محدود پهپادهای آمریکایی و سایر دارایی‌های نظارتی که ابزارهای کلیدی هستند، گسترش دهند.

این مقام نظامی آمریکایی از ذکر نام کشورهای شرکت‌کننده در این مذاکرات خودداری کرد، اما در عین حال گفت که همه دولت‌هایی که از نظر اقتصادی تحت تاثیر حملات حوثی‌ها متضرر شده‌اند باید اقدامات بیشتری انجام دهند.

«مساله بسیار مهم»
در همین راستا، کنت فرانک مکنزی جونیور، ژنرال بازنشسته تفنگداران دریایی که از سال 2019 تا 2022 ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده را رهبری می‌کرد، گفت که قطع جریان ارسال سلاح‌های مرگبار از ایران به شبه‌نظامیان حوثی اقدامی بسیار مهم است.

ژنرال مکنزی در ادامه گفت: «ما باید این را بپذیریم و باید منابع را در مقابله با این روند قاچاق تسلیحات، بکار گیریم». اساساً، این به منابع نظارتی نیاز دارد، «اما برای انجام این کار باید با شرکای خود در ائتلاف همکاری کنیم.»

وزارت دفاع ایالات متحده، از ماه نوامبر، دست‌کم 105 حمله از جمله حدود 40 حمله در هفته گذشته به کشتی‌های تجاری در سواحل یمن را ثبت کرده است.

مقامات آمریکایی می‌گویند که تسلیحات ایرانی به رفته در این حملات حوثی‌ها علیه کشتیرانی در آبراه‌های بین‌المللی شامل پهپادها، موشک‌های بالستیک و تجهیزات نظامی دریایی می‌شود.

ایالات متحده و بریتانیا به منظور ایجاد بازدارندگی حملات مکرر هوایی مشترک خود به پایگاه‌های حوثی‌ها را با هدف مختل کردن و تضعیف توانایی این گروه شبه‌نظامی مورد حمایت تهران در یمن که آزادی دریانوردی و کشتیرانی بین‌المللی و تجارت جهانی را تهدید می‌کند، ادامه می‌دهند.