دوازدهمین نشست گروه 20 امروز در میان ناآرامی های شدید در هامبورگ آلمان آغاز به کار کرد. این نشست تا بعد از ظهر روز شنبه 8 جولای ادامه دارد. به گزارش رسانه های آلمانی احتمال زیاد وجود دارد که رهبران 19 کشور حاضر در نشست، بدون در نظر گرفتن مخالفت آمریکا پیمان پاریس را در مورد حفاظت بهتر از محیط زیست و کاهش گازهای گلخانه ای از تصویب بگذرانند.
مبارزه با تروریسم بین المللی، کنترل گازهای سمی و مقابله با گرمایش زمین، کاهش محدودیت ها در مبادلات بازرگانی، نظارت متمرکز بر نهادهای مالی در جهان، مبارزه با پولشوئی، فرار مالیاتی، فساد و رشوه خواری از جمله اهداف نشست گروه 20 اعلام شده است، اما منتقدان تصمیم های گروه 20 را عامل افزایش نابرابری میان کشورهای صنعتی و فقیر می دانند و به همین دلیل علیه آن دست به تظاهراتی گسترده زده اند.
در روزهای آستانه برگزاری نشست، مرزهای آلمان با فرانسه و سویس به شدت کنترل شد و 19 هزار پلیس با 300 خودروی نفربر و ضد شورش در هامبورگ مستقر شدند. این شهر از طریق هوا نیز با 19 هلیکوپتر کنترل می شود. با این همه، تاکنون دست کم 110 نفر از تظاهرکنندگان و ماموران پلیس زخمی و 29 نفر بازداشت شده اند.
هنگام گشایش نشست گروه 20 در پیش از ظهر امروز، هامبورگ وضعیتی شبیه یک شهر جنگ زده را گرفت و پلیس محلی از همه ایالت های آلمان درخواست کمک کرد. اشپیگل آنلاین گزارش داد که حتی ملانیا ترامپ همسر دونالد ترامپ به دلیل بحرانی بودن شرایط امنیتی اجازه نیافته است محل اقامت خود در هتل را برای پیوستن به همسران رهبران حاضر در نشست ترک کند.
تظاهرکنندگان کوشیدند از موانع امنیتی بگذرند و خود را به محل برگزاری نشست برسانند در محله های مختلف هامبورگ ده ها خودرو به آتش کشیده شدند.
حدود 3 هزار عضو گروه “بلوک سیاه” که لباس سیاه به تن دارند و همه یا بخشی از صورت خود را می پوشانند، ظاهرا بیشترین درگیری ها را با پلیس داشته اند.
دیدارهای سیاستمداران در حاشیه نشست
روز پنجشنبه 6 جولای یک روز پیش از گشایش نشست آنگلا مرکل صدراعظم آلمان با دونالد ترامپ و رجب طیب اردوغان روسای جمهوری آمریکا و ترکیه دیدارهائی جداگانه داشت.
قرار است ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ روسای جمهوری روسیه و آمریکا نیز دیداری با یکدیگر داشته باشند که زیگمار گابریل وزیرخارجه آلمان امید بسیاری به آن بسته است. وی گفته است: “بحران سوریه و اوکراین تنها در صورتی قابل حل خواهند بود که این دو مقام به یکدیگر نزدیک شوند. سردی مناسبات آمریکا و روسیه برای تمام جهان زیانبار است”.
به گفته سخنگوی دولت آلمان در دیدار مرکل و اردوغان نیز بحران سوریه، مهار مهاجرت های پناهجویان سوری به اروپا و مناسبات دو کشور مورد بررسی قرار گرفته است. مناسبات برلین و ترکیه از زمان کودتای ژوئیه 2016 به بعد به شدت تیره شده است. آلمان حتی حاضر نشد به اردوغان اجازه بدهد در حاشیه نشست گروه 20 برای ترک های مقیم این کشور سخنرانی کند.
اردوغان در آستانه سفر به هامبورگ در مصاحبه ای با روزنامه آلمانی سایت این اقدام را “زشت” نامید و گفت که آلمان دست به خودکشی زده است.