زلنسکی گفت ارتش اوکراین ۱۲۵۰ کیلومترمربع و ۹۲ شهرک و روستای روسیه را در کنترل خود دارد و این به معنای عبور از “قرمزترین خطوط قرمز” کرملین است. همزمان زلنسکی در تلاش برای دومین نشست صلح در اواخر سال جاری است.
در حالی که سربازان اوکراینی به طور غیرمنتظره کنترل چندین منطقه مرزی روسیه را به دست گرفتند، رئیسجمهور زلنسکی برای دومین نشست صلح در اواخر سال جاری تلاش میکند. پوتین اما سرسختانه مقاومت میکند. از سوی دیگر، ایالات متحده بر حمایت خود از اوکراین تاکید کرده است.
به گفته ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، ارتش این کشور در ضدحمله خود در منطقه کورسک روسیه، مناطق بیشتری را تحت کنترل خود گرفته است. زلنسکی در دیدار با دیپلماتها و مقامات اوکراینی گفت: «از امروز، نیروهای ما بیش از ۱۲۵۰ کیلومترمربع از قلمرو دشمن و ۹۲ شهرک و روستا را کنترل میکنند.». به گفته او یک هدف تاکتیکی در راستای کاهش خطر برای منطقه مرزی اوکراین در سومی نیز محقق شده است.
زلنسکی همچنین گفت که این حمله، بزرگترین موفقیت در زمینه به اسارت گرفتن سربازان روسی از آغاز جنگ بوده است. به گفته وی، سربازان به اسارتگرفته شده روس بعدا با اسرای جنگی اوکراینی مبادله خواهند شد. به گفته ناظران، روسیه تاکنون شمار بیشتری از اوکراینیها را در جریان جنگ اسیر کرده است تا عکس آن.
زلنسکی: هیچ کس این حمله را امکانپذیر نمیدانست
زلنسکی این حمله را یک موفقیت بزرگ توصیف کرد. رئیسجمهور اوکراین در شبکههای اجتماعی نوشت: «منطقه مرزی روسیه در مقابل منطقه سومی ما، اکنون تا حد زیادی عاری از حضور نظامی روسیه است.»
او ادامه داد: «اقدامات دفاعی ما در آن سوی مرز و همچنین ناتوانی پوتین در دفاع از قلمرو خود گویای همه چیز است. دفاع پیشگیرانه ما موثرترین وسیله در برابر تروریسم روسیه است و مشکلات قابل توجهی را برای مهاجم ایجاد میکند.»
به گفته او چند ماه پیش هیچ کس این پیشروی به خاک روسیه را امکانپذیر نمیدانست. او خاطرنشان کرد که منتقدان طرحهایی از این دست را به عنوان عبور از “قرمزترین خطوط قرمز روسیه” رد میکردند. به همین دلیل مقدمات این حمله کاملا سری بود.
با این حال، زلنسکی توضیح داد که “تصور سادهلوحانه و توهمآمیز” چنین خطوط قرمزی که بر تحلیلهای برخی از همپیمانان تسلط یافته بود، در روزهای اخیر فروریخته است. او اشاره کرد که اگر همپیمانان استفاده از سلاحهای دوربرد را برای اوکراین محدود نکرده بودند، پیشروی به خاک روسیه نیز ضروری نمیبود.
پوتین مذاکره با اوکراین را همچنان رد میکند
خبرگزاری دولتی تاس به نقل از وزارت پدافند مدنی روسیه روز سهشنبه ۲۰ اوت (۳۰ مردادماه) اعلام کرد که بیش از ۱۲۲هزار نفر منطقه کورسک روسیه را ترک کردهاند، منطقهای که مقامات دستور تخلیه از آنجا را صادر کرده بودند.
زلنسکی در دیدار با دیپلماتها خواستار برگزاری دومین نشست صلح در اواخر سال جاری شد. زلنسکی گفت: «اجلاس افتتاحیه، به نظر من، موفقیتی فوقالعاده برای اوکراین بود. من از همه کسانی که به برگزاری نشست ما کمک کردند سپاسگزارم. اکنون ما برای دومین نشست صلح آماده میشویم و باید اطمینان حاصل کنیم که این نشست در سال جاری برگزار خواهد شد. ما باید تمام تلاش خود را برای رسیدن به این هدف انجام دهیم. ما باید به گسترش دایره حمایت از بیانیه اولین اجلاس ادامه دهیم.»
اما سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در حاشیه سفر پوتین به آذربایجان گفت: «رئیسجمهور پوتین به صراحت گفته است که پس از آغاز حملات یا به عبارت دقیقتر تهاجم به منطقه کورسک، نمیتوان صحبتی از مذاکره به میان آورد.»
لاوروف با اعلام این که پوتین به زودی وضعیت را ارزیابی خواهد کرد، افزود گزارشهای تماس بین طرفهای درگیر که توسط میانجیگرانی مانند قطر یا ترکیه ایجاد شده بود، شایعهای بیش نیست.
واشنگتن: پیشروی اوکراین تغییری در کمکهای آمریکا نمیدهد
به گفته پنتاگون، ضد حمله اوکراین در منطقه کورسک، تغییری در حمایت آمریکا از کییف نمیدهد. سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: «جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا بهصراحت گفته است ما به حمایت از اوکراین ادامه خواهیم داد و تا زمانی که لازم باشد در کنار آن خواهیم ایستاد.» این همچنین به این معنی است که نحوه ارائه کمکها نیز تغییر نکرده و کییف همچنان به طور عمده با تحویل تجهیزات نظامی حمایت میشود.
شب گذشته بار دیگر از حملات پهپادهای روسیه به مناطق متعدد اوکراین دور از جبهه گزارش شد. به گفته پدافند ضدهوایی، مناطق سومی، پولتاوا، خرسون و میکولایف هدف قرار گرفتند. پدافند ضدهوایی نیز در اطراف پایتخت کییف فعال شدند. فرمانداری این منطقه از ساکنان خواست تا به دنبال سرپناه باشند. از میزان خسارتها هنوز خبری نیست.