خانه / اخبار مهم روز / استرالیا پنج مقام ایرانی را به دلیل سرکوب اعتراضات تحریم کرد

استرالیا پنج مقام ایرانی را به دلیل سرکوب اعتراضات تحریم کرد

دولت استرالیا، در دومین سالگرد اعتراضات سراسری در ایران پس از کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی، تحریم‌های جدیدی علیه مقامات جمهوری اسلامی که در سرکوب این اعتراضات نقش داشتند، وضع کرد.

وبسایت وزارت خارجه استرالیا اعلام کرده است تحریم‌های اقتصادی و ممنوعیت از سفر شامل این مقامات شده است: احمد طاهری فرمانده سابق انتظامی استان سیستان و بلوچستان، احمد نادریان معاون انتظامی استان سیستان و بلوچستان، حسین امجدیان فرمانده انتظامی استان کهکلویه و چهارمحال بختیاری، محمد عبدالله‌پور فرمانده سپاه قدس گیلان و دلاور القاصی مهر فرمانده نیروی انتظامی شرق تهران.استرالیا روز دوشنبه ۲۶ شهریور اعلام کرد که برای ۵ نفر از مقامات ارشد ایرانی به دلیل مشارکت در سرکوب اعتراضات پس از کشته شدن مهسا امینی، تحریم‌های مالی و همچنین ممنوعیت مسافرتی وضع کرده است.پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا در بیانیه خود ضمن اعلام این موضوع همچنین گفت که مقامات جمهوری اسلامی با افزایش نظارت بر قوانین حجاب اجباری، فعالیت هدفمند علیه زنان ایرانی را از مدت‌ها پیش آغاز کرده و همچنان دارند.

اسامی این افراد احمد طاهری، مشاور رییس فرمانده انتظامی و رییس پیشین نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان، احمد نادریان، جانشین فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان، حسین امجدیان، جانشین فرمانده یگان‌های ویژه فراجا، محمد عبدالله‌پو، فرمانده سپاه گیلان، و دلاور القاصی مهر، فرمانده نیروی انتظامی در شرق استان تهران اعلام شده است.

در این بیانیه همچنین با اشاره به زندانی بودن فعالان حقوق زن در ایران و نیز صدور احکام اعدام برای آنها، وضعیت زنان «وخیم» اعلام شده است.

به گفته وزیر امور خارجه استرالیا، این تحریم‌های جدید نشاندهنده «تعهد دولت در پاسخگو کردن ایران در قضیه نقض حقوق بشر و نیز دیگر فعالیت‌های بی‌ثبات کننده» است.

وی همچنین افزود که کشورش در «مبارزه زنان و دختران ایران برای برابری و توانمند بودن در کنار آنهاست.»وزارت خارجه استرالیا در بیانیه خود در دومین سالگرد جان باختن مهسا تأکید کرد که وضعیت حقوق بشر در ایران به‌ویژه برای زنان و دختران «وخیم است».

این بیانیه یادآوری کرده که مقامات جمهوری اسلامی برای اجرای قوانین حجاب اجباری از طریق افزایش نظارت و اذیت و آزار زنان و دختران ایران یک کارزار هدفمند را از مدتی پیش آغاز کرده‌اند. اشاره این بیانیه به تلاش حکومت ایران برای نهایی کردن قانون موسوم به «حجاب و عفاف» است.

وزارت خارجه استرالیا اضافه کرد که فعالان حقوق زن ایران همچنان در زندان هستند و صدور احکام اعدام نیز ادامه یافته است.خانم وانگ نوشت تحریم‌های تازه نشانه «تعهد دولت در پاسخ‌گو کردن ایران در قبال نقض حقوق بشر و سایر اقدامات بی‌ثبات‌‌کننده است».

او تأکید کرد که استرالیا «در مبارزه زنان و دختران ایران برای برابری و توانمند شدن کنارشان ایستاده است».

با احتساب تحریم‌های تازه اعلام شده، دولت استرالیا تاکنون علیه ۱۹۵ فرد و نهاد جمهوری اسلامی ایران، عمدتا نیروهای انتظامی و سپاه پاسداران مقررات تحریمی وضع کرده است.

همزمان اپوزیسیون استرالیا تحریم‌های برقرار شده از سوی دولت آنتونی آلبانیزی را کافی ندانسته و خواهان قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی، مانند کشور متحد استرالیا، کانادا، شد.

به نوشته رسانه‌های استرالیا، سیمون بیرمنگهام، سخنگوی اپوزیسیون، در سالروز جان باختن مهسا امینی گفت زنان و دختران ایرانی در دو سال اخیر مدام در مبارزه برای تحقق حقوق اولیه انسانی خود شجاعت نشان دادند و اقدامات استرالیا باید بیانگر این شجاعت باشد.

سناتور بیرمنگهام با تأکید بر حمایت از ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی که در خارج از ایران زندگی می‌کنند، گفت باید اقدامات قوی‌تری از طریق حمایت دو حزبی (ائتلاف دولت و اپوزیسیون) انجام شود.

این چهره مخالفان دولت یادآوری کرد که مجلس سنای استرالیا در گزارش تحقیقی خود توصیه به تروریستی نامیدن سپاه پاسداران کرده است.

هزاران تن از ایرانیان ساکن استرالیا در نخستین ماه‌های اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در شهرهای مختلف این کشور تجمع‌های اعتراضی پیاپی برگزار می‌کردند و وضعیت زندگی مردم و به‌ویژه زنان و دختران ایران را برای رسانه‌های استرالیایی توضیح می‌دادند.مواردی از اذیت و آزار و ارعاب این مخالفان ساکن استرالیا از سوی عوامل نزدیک به جمهوری اسلامی پیشتر در رسانه‌های استرالیایی بازتاب یافته است.

در دومین سالگرد جان باختن مهسا نیز شماری از ایرانیان استرالیا روز ۲۵ شهریور در شهرهایی مانند کانبرا، سیدنی و آدلاید تجمع اعتراضی برگزار کردند.

رسانه‌های استرالیا روز یک‌شنبه در گزارش‌های متعددی نوشتند گرچه توجه جهانی به رویدادهایی مانند جنگ غزه معطوف است، اما «انقلاب آرام» مردم در ایران ادامه دارد و بسیاری از ایرانیان به سرپیچی از قوانین متعصبانه حکومت حاکم ادامه می‌دهند.

شبکه ای‌بی‌سی استرالیا جمهوری اسلامی ایران را حکومتی نامید که از شهروندان خود می‌ترسد. این گزارش به زندانی بودن هنرمندانی مانند سامان صیدی، خواننده رپ کرد، معروف به سامان یاسین و توماج صالحی اشاره دارد.

ای‌بی‌سی استرالیا تأکید کرد که کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل در خصوص اعتراضات دو سال اخیر نیز به این نتیجه رسیده که جمهوری اسلامی ایران از مجازات اعدام برای ارعاب مردم خود به طرزی «بی‌سابقه» استفاده می‌کند.استرالیا تاکنون ۱۹۵ فرد و نهاد مرتبط با جمهوری اسلامی، از جمله تقریبا ۱۰۰ فرد و نهاد مرتبط با سپاه پاسداران، را تحریم کرده است.

پیش از این در نوامبر ۲۰۲۲ نیز استرالیا شش مقام ایرانی را به دلیل سرکوب معترضان تحریم کرده بود. این تحریم‌ها هچنین شامل نیروهای بسیج و سپاه پاسداران نیز می‌شد.