روزنامه «تایمز» بریتانیا در گزارشی نوشت، تاسیسات هستهای ایران که در عمق زمین واقع شدهاند با «بمبهای متعارف قابل انهدام کامل نیستند» و بمبهای سنگرشکن اسرائیل فقط میتوانند خسارات زیادی به آنها وارد کنند.
به نوشته «تایمز»، کارشناسان معتقدند تاسیسات هستهای نطنز در مرکز ایران که از غرب تحت پوشش رشته کوههای زاگرس قرار دارند، در اعماق زمین واقع شده و بمبهای سنگرشکن به سختی میتوانند آسیب جدی به آن وارد کنند. گروه تهدیدات هستهای میگوید پایگاه اتمی نطنز در سه طبقه زیرزمین بنا شده که در دوطبقه آن سانترفیوژها با گنجایش ۵۰ هزار عدد جای گرفتهاند.در پایگاه نظنز، ۶ طبقه نیز روی زمین ساخته شده که دو طبقه آنها ۲.۵ کیلومتر مساحت دارند و مخصوص مونتاژ سانترفیوژهای گازی هستند.
مرکز تحلیل تصاویر ماهوارهای جینز میگوید با تحلیل یک دوره چهارماهه تصاویر ماهوارهای به این نتیجه رسیده است که ساخت و ساز در این پایگاه ادامه دارد. با توجه به حجم انباشت خاک در ورودیهای تونلهای غربی و شرقی، برآورد میشود که تاسیسات اتمی در عمق ۸۰ تا ۱۰۰ متری زمین درحال تکمیل هستند.
پایگاه فردو نیز در داخل یک کوه در حاشیه کویر مرکزی ایران ساخته شده که ارتش اسرائیل به عنوان یکی از پیشرفتهترین ارتشهای جهان به سختی میتواند آن را با سلاحهای متعارف نابود کند.به گفته متیو ساویل، مدیر دپارتمان علوم نظامی درموسسه سلطنتی خدمات یکپارچه (رئوسی) ، اسرائیل نمیتواند با سلاحهای متعارف خود پایگاههای هستهای ایران را نابود کند.
با این حال او میگوید: «اسرائیل ممکن است نتواند این مراکز اتمی را منهدم کند اما قادر است تا خسارات زیادی به آنها وارد کند که توسعه برنامه اتمی در آنها را به چند سال قبل برگرداند. اما دو مرکز اصلی غنیسازی اورانیوم ایران در عمق زمین ساخته شده است که اسرائیل برای نابودی آنها، به بمبهایی که فقط دراختیار آمریکا است، نیاز دارد.»
اسرائیل همچنین به بمبافکن «ب ۲ اسپریت» برای حمل بمب سنگرشکن هدایت شونده که حدود ۱۴ تن وزن دارد برای انهدام این مراکز اتمی ایران نیاز دارد. اما به گفته متیو ساویل، بر اساس تحقیقات مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی آمریکا در سال ۲۰۱۰، تنها بمبی که میتواند تاسیسات اتمی زیرزمینی ایران را بطور کامل نابود کند، بمب اتمی است.
اسرائیل هیچ تضمینی به آمریکا نداده که به تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی حمله نکند
شبکه سیانان، روز جمعه ۱۳ مهر به نقل از یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا که نامش اعلام نشد، گزارش داد که اسرائیل هیج تضمینی برای حمله نکردن به تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی نداده است.
به گفته این مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا، گمان میرود حمله اسرائیل به خاک ایران اندکی قبل با بعد از هفت اکتبر و در سالگرد حمله سال گذشته حماس به اسرائیل انجام گیرد.
او همچنین گفت که ایالات متحده در یکسال گذشته همواره کوشید مانع از بروز یک جنگ بزرگ در خاورمیانه شود، اما اکنون احتمال دارد که این تلاشها شکست بخورد جنگی فراگیر در منطقه آغاز شود.
در همین حال عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی، در مصاحبه با شبکه خبری المیادین، وابسته به حزبالله لبنان، اسرائیل را تهدید کرد «در صورت انجام اقدامات نسنجیده، پاسخ سخت و مخربی دریافت خواهد کرد».
او گفت: «اگر دشمن اشتباهی مرتکب شود، سطح پاسخمان فراتر از حمله قبلی خواهد بود.»
موسوی افزود: «ما تاکنون صبور بودیم و خودمان را کنترل میکردیم، اما اکنون آمادهایم در فرصت مناسب ضربه دقیق و ویرانگری بزنیم.»
بر اساس ارزیابیهای ارتش اسرائیل، حدود ۱۰۰ نفر از عوامل حزبالله در جریان عملیاتهای اسرائیل در جنوب لبنان در روز پنجشنبه کشته شدهاند.
ارتش اسرائیل میگوید که عوامل هم در حملات هوایی و هم در درگیریهای زمینی کشته شدند.
۹ سرباز اسرائیلی روز چهارشنبه در چندین نبرد جداگانه در جنوب لبنان کشته شدند.
ارتش اسرائیل میگوید که دهها سلاحی را که حزبالله در جریان عملیات در روستاهای جنوب لبنان به جا گذاشته بود، پیدا کرده است.