خانه / دادخواهي / استاد دانشگاه شریف: مثل شوروی و سوریه به سمت فروپاشی می‌رویم!

استاد دانشگاه شریف: مثل شوروی و سوریه به سمت فروپاشی می‌رویم!

رئیس انجمن انرژی بادی، هاشم اورعی، درباره وضعیت فاجعه‌بار برق در کشور و شتاب به سمت فروپاشی هشدار داده و توصیف‌هایی که از وزارت نیروی جمهوری اسلامی کرده تایید می‌کنند که مملکت ما به دست یک کارتل مذهبی-نظامی اداره می‌شود که در تمامی زمینه‌ها با بی‌اعتنایی مطلق به سرنوشت ایران و ایرانی صرفا به جیب خودش فکر می‌کند. وضعیت برق، نوک کوه یخ است و اگر به قول اورعی «وزارت نیرو قاتل صنعت شده» جمهوری اسلامی قاتل ایران است!

«توانیر به مدیران عامل شرکت‌های توزیع برق نامه ارسال کرده که صنایعی که بیش از ۲ مگاوات مصرف برق دارند حداقل هفته‌ای ۳ روز قطعی برق داشته و باید ۹۰ درصد برق کمتری مصرف کنند، شهرک‌های صنعتی و صنایعی که زیر ۲ مگاوات مصرف برق دارند حداقل ۲ روز و به میزان ۹۰ درصد قطعی برق خواهند داشت، ۷۰ درصد برق روشنایی معابر قطع شود. معاون هماهنگی توانیر به شرکت‌های توزیع اعلام کرده کل بار صنعتی شرکت‌های نیمه شمالی کشور را از ساعت ۱۵ به صورت صد در صدی قطع کنند، این بدان معناست که ما از ناترازی عبور کرده و به بحران و ابربحران رسیده‌ایم.»

«در این شرایط وزارت نیرو قاتل صنعت شده در حالی که وزیر نیرو باید یک شخص با شهامت و برنامه‌ریز باشد که این صفات را در وزیر نیرو‌ نمی‌بینم. اگر لیستی شامل ۹۰ میلیون ایرانی برای انتخاب وزیر نیرو داشته باشیم به عقیده بنده، علی‌آبادی جز ۵ درصد آخر لیست است. شرایط امروز به گونه‌ای نیست که شخصی مانند علی‌آبادی وزیر نیرو باشد. او شخصی است که فقط می‌تواند اسب زین‌کرده را مهار کند در حالی که آنچه اکنون در وزارت نیرو وجود دارد اسب لنگ است و اسب زین‌کرده‌ای در کار نیست.»

«مپنا بر پایه رانت استوار است، علی‌آبادی در این مجموعه بیش از آنکه مدیر اقتصادی باشد یک مدیر سیاسی بود و در واقع از رانت سیاسی استفاده می‌کرد و اجازه نمی داد رقیبی برای مپنا شکل بگیرد. هر جایی فضای اقتصادی به این شکل باشد که یک شرکت بیش از حد بزرگ شود غیرممکن است اجازه دهد دیگر شرکت‌ها در بخش خصوصی رشد کرده و توان رقابت داشته باشند. اگر مپنا در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر اقدامی انجام نمی‌داد اوضاع این صنعت بسیار بهتر بود. در حوزه احداث نیروگاه حرارتی هم رقیب ندارد؛ کجای دنیا یک شرکت به این ابعاد تاسیس می‌شود که خودروی برقی، شارژر خودروی برقی و هر آنچه مربوط به برق است در انحصار خود گرفته باشد؟»

«ما به سمتی می‌رویم که روزبه‌روز کسری برق بیشتر می‌شود و در این شرایط ما اولویت را به بخش خانگی داده و صنعت را متوقف کرده‌ایم در نتیجه تولید ناخالص داخلی کاهش یافته و اقتصاد کوچک‌تر می‌شود و مردم هر روز فقیرتر می‌شوند. شوروی و سوریه هم پیش از فروپاشی دچار کوچک شدن اقتصادشان شدند!» ما ملت ایران باید فعالانه در مسیر فشار همه‌جانبه بر مافیای جمهوری اسلامی بکوشیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ما را به آگاهی‌بخشی حداکثری، افشاگری گسترده و اتحاد و همدلی در این مسیر تشویق می‌کند.