آلمان اعلام کرد به بازسازی در سوریه کمک خواهد کرد. توبیاس لیندنر هماهنگکننده امور سوریه در دولت آلمان گفته است حمایت از رهبری جدید سوریه به شرایطی چون رعایت حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی مذهبی برای همه سوریها بستگی دارد.
توبیاس لیندنر، هماهنگکننده ویژه امور سوریه در دولت آلمان از حزب سبزها در گفتوگو با رادیو سراسری آلمان “دویچلند فونک” گفت حمایت از رهبران جدید سوریه به شرایط خاصی بستگی دارد.
به گفته لیندنر دولت آلمان آماده است از رهبری گروه نظامی هیئت تحریر شام در بازسازی کشور حمایت کند، در صورتی که شرایط لازم فراهم باشد.
لیندنر در این زمینه به مسائلی چون رعایت حقوق بشر، احترام به حقوق زنان، آزادی مذهبی برای تمامی سوریها، تشکیل یک دولت غیرنظامی و تدوین قانون اساسی جدید اشاره کرد.
او تاکید کرد این موارد را به خوبی میتوان معیاری برای سنجش اینکه آیا اعمال دولت با سخنان آنها همخوانی دارد یا نه، دانست.
لیندنر: برنامه بلندمدت برای بازگشایی سفارت آلمان در دمشق
توبیاس لیندنر روز جمعه ۱۴ دی (۳ ژانویه) آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان را در جریان سفر به دمشق همراهی کرد.
بربوک به همراه ژان نوئل بارو، همتای فرانسوی خود برای گفتگو با حاکمان جدید سوریه راهی دمشق شد. وزیر خارجه آلمان در این سفر از زندان مخوف “صیدنایا” که یکی از نمادهای وحشت و شکنجه در رژیم بشار اسد بود نیز بازدید کرد.
لیندنر بعد از این سفر گفته است “کانالهای ارتباطی به دمشق برای ارزیابی وضعیت در محل” فعال هستند و برای بازگشایی سفارت آلمان در پایتخت سوریه در بلندمدت برنامهریزی وجود دارد.
آلمان: دخیل بودن اقلیتها در انتقال صلحآمیز قدرت
حدود چهار هفته پیش شبهنظامیان تحت رهبری “هیئت تحریر شام” دمشق را تصرف کردند و به نیم قرن حاکمیت خاندان بشار اسد پایان دادند.
پس از سرنگونی حکومت بشار اسد کشورهای غربی و عربی منطقه و همچنین ترکیه برای بازسازی ویرانیهای سوریه اعلام آمادگی کردند.
توبیاس لیندنر، هماهنگکننده ویژه امور سوریه در دولت آلمان که در دیدار بربوک با احمد شرع، رهبر جدید سوریه نیز حضور داشت گفته است در گفتگوی بربوک با احمد شرع در مورد این موضوع هم صحبت شده است که “انتقال صلحآمیز قدرت ضروری و لغو تحریمها به اصلاحات سیاسی مشروط است”.
دولت آلمان بر این باور است که در روند انتقال قدرت باید تمامی اقلیتها مانند دروزیها، علویها و به ویژه کردها دخیل باشند.
وزیر خارجه آلمان پس از بازگشت از دمشق به رسانههای این کشور گفت برای او مسئله حقوق زنان بسیار مهم و حیاتی است و اگر این حقوق پایمال شوند، هیچ کس آزاد نخواهد بود و سرکوب نیز آغاز میشود.
بربوک همزمان با بیان این سخنان به انتخاب یک زن به عنوان رئیس بانک مرکزی سوریه هم اشاره کرد و ابراز داشت برخی اظهارات هم حاکی از این است که زنان ممکن است از انجام برخی فعالیتها منع شوند.
روند بازسازی سوریه هنوز آغاز نشده است اما اتحادیه اروپا و آلمان قصد دارند در فرآیند بازسازیهای ویرانیهای جنگ داخلی سوریه نقش فعالی ایفا کنند.