مقامات واشینگتن در تدارک برای مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده که هفته آینده برگزار خواهد شد تدابیر امنیتی گستردهای را با ایجاد یک حصار موقتی به طول 48 کیلومتر، ایستهای بازرسی امنیتی و استقرار 25,000 نیروی پلیس جهت سازماندهی حضور صدها هزار نفری که شاهد این رویداد خواهند بود، اتخاذ میکنند.
ترامپ روز دوشنبه پس از تعطیلات آخر هفتهای که شاهد اعتراضات مخالفانش و تجمعات و جشنهای حامیان جمهوریخواه خود خواهد بود، در پلههای ساختمان کنگره ایالات متحده سوگند یاد خواهد کرد و سپس در یک راهپیمایی جشن به سمت کاخ سفید حرکت خواهد کرد.
علاوه بر دو حمله به شهروندان آمریکایی در شب سال نو، در طول کمپین انتخاباتی ترامپ دو تلاش نافرجام برای ترور او صورت گرفته بود که یکی از آن دو حمله منجر به اصابت گلوله به گوش او شد.
در یکی از حملات، وقتی که یکی از سربازان سابق ارتش آمریکا با یک خودروی وانت بزرگ، جمعیتی از جشنگیرندگان شب سال نو در نیو اورلئان را زیر گرفت به کشته شدن 14 نفر و زخمی شدن دهها نفر دیگر منجر شد.
در همان روز، در حادثه دیگری یک سرباز فعال ارتش آمریکا، یک خودروی وانت برقی تسلا سایبرتراک را در مقابل هتلی که برند ترامپ را حمل میکرد در لاس وگاس منفجر کرد که به کشته شدن سرباز منجر شد.
مات مک کول از سرویس مخفی آمریکا در کنفرانس خبری روز دوشنبه گفت: «ما در محیطی زندگی میکنیم که تهدیدات در آن در حال افزایش است.»
مراسم تحلیف ترامپ در پلههای ساختمان کنگره برگزار خواهد شد، جایی که رئیس جمهوری منتخب سوگند وفاداری را در حضور اعضای کنگره، دیوان عالی و دولت آیندهاش و دهها هزار نفر از طرفدارانش ادا خواهد کرد.
«نگرانی از مهاجمان انفرادی»
مقامات امنیتی آمریکا اعلام کردند که هیچ اطلاعاتی در مورد تهدیدات مشخص یا هماهنگ در روز مراسم تحلیف وجود ندارد، اما نگرانی آنها مربوط به مهاجمان انفرادی است، مانند مهاجم نیو اورلئان یا نظیر دو حادثه جداگانهای است که هفته گذشته رخ داد.
در یکی از این موارد، مردی که سلاح سرد به همراه داشت و تلاش کرده بود وارد ساختمان کنگره شود دستگیر شد. در مورد دوم، پلیس کنگره اعلام کرد که فردی را به دلیل تلاش برای برافروختن آتش در نزدیکی ساختمان دستگیر کرده است.
توماس مانجر، فرمانده پلیس کنگره آمریکا، در بیانیهای امنیتی گفت: «این تهدید از سوی مهاجمان انفرادی بزرگترین دلیلی است که ما در حالت آمادهباش کامل در طول هفته آینده باقی خواهیم ماند.»
پیشتر، «اف. بی. آی» و وزارت امنیت داخلی دوشنبه 24 دی به پلیس در سراسر کشور هشدار دادند که خطر حملات مشابه به آنچه در نیو اورلئان رخ داده است، وجود دارد.
بخشی از مرکز شهر واشینگتن، که فاصلهای سه کیلومتری از کاخ سفید تا ساختمان کنگره را شامل میشود، به روی تردد وسایل نقلیه بسته خواهد شد و نقاط ورودی با موانع بتنی، کامیونهای زباله و دیگر وسایل سنگین مسدود خواهند شد.
در همین راستا، مقامات امنیتی اعلام کردند که حصار سیاهرنگ به طول 48 کیلومتر و ارتفاع دو متر بلندترین حصاری خواهد بود که تاکنون در واشینگتن نظیر آن نصب شده است و بهگونهای طراحی شده که کسی قادر به بالا رفتن و عبور از آن نیست.
مقامات آمریکایی در راستای تدابیر امنیتی اتخاذ شده نیز تاکید کردند که این حصار امنیتی به همراه حدود 7800 نیروی گارد ملی و 4000 افسر پلیس که از دیگر بخشهای پلیس ایالات متحده به ماموریت فراخوانده شدهاند، به افزایش حضور امنیتی در این منطقه کمک خواهند کرد.
تصمیم تامل برانگیز ایران و روسیه
روسیه و ایران در گامی تاملبرانگیز عزم آن دارند تا 3 روز پیش از تاریخ برگزاری مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده در 20 ژانویه، توافق استراتژیک دوجانبه امضا کنند.
کاخ کرملین دوشنبه 24 دی اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، و مسعود پزشکیان، همتای ایرانی او در تاریخ 17 ژانویه در مسکو گفتوگو خواهند کرد و پس از آن توافق شراکت استراتژیک جامع و مورد انتظار خود را امضا خواهند کرد.کرملین همچنین افزود که روسای جمهوری دو کشور گزینههایی برای گسترش بیشتر روابط میان مسکو و تهران، از جمله در زمینههای تجارت، سرمایهگذاری، حملونقل، خدمات لجستیکی و امور انسانی را مورد بحث قرار خواهند داد.
افزون بر این، پوتین و پزشکیان مسائل منطقهای و بینالمللی را نیز بررسی خواهند کرد.
«اعمال تحریمها»
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در اکتبر گذشته اعلام کرد که کشورش قصد دارد توافق شراکت استراتژیک با تهران امضا کند که شامل تقویت همکاریهای دفاعی نیز خواهد شد.
شایان ذکر است که از آغاز جنگ روسیه در اوکراین، مسکو روابط خود را با ایران و دیگر کشورهای متخاصم با ایالات متحده، مانند کره شمالی، تقویت کرده است.
در حالی که ایالات متحده در سپتامبر گذشته تهران را به تحویل موشکهای بالستیک کوتاهبرد به روسیه برای کاربرد آن علیه اوکراین متهم کرد، تحریمهایی را نیز علیه کشتیها و شرکتهایی که گفته میشود در حمل و نقل تسلیحات ایرانی به روسیه نقش داشتهاند، اعمال کرد.
در عین حال اما تهران تأمین تسلیحات موشکی برای مسکو را تکذیب کرده است.
به گفته ناظران امضای توافق راهبردی میان روسیه و ایران در آستانه تحلیف ترامپ به حکمران جدید کاخ سفید این پیامی را خواهد فرستاد که کشورش نمیتواند به رویکردی که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری دمکرات آمریکا در قبال روسها و ایرانیها به ویژه در مورد استفاده مداوم از سلاح تحریمها و اعمال آن بر رقبا در پیش گرفته بود، ادامه دهد.