در نخستین ماههای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، عدهای از انقلابیون در جهرم، گروهی را در این شهر و نواحی اطراف آن با هدف قلع و قمع مخالفان جمهوری اسلامی، تشکیل دادند. آنان پس از ربودن مخالفان سیاسی و پس از شکنجه در غسالخانهٔ قبرستان بهشت رضوان، قربانیانشان را میکشتند آنها را مثله میکردند و سپس اجساد تکهتکه شدهشان را در قناتهای زمینهای کشاورزی جهرم میانداختند. دلیل معروف شدنشان به گروه قنات (https://t.me/andiiishepic/1280) هم همین بود.
تقریباً بیشتر اهالی منطقه از وجود چنین گروهی خبر داشتند اما کسی جرأت اعتراض نداشت. در آن دوران وجود چنین گروهی باعث رعب و وحشت بسیار در منطقه شده بود و تا اعتراضی صورت میگرفت، بسیاری میگفتند «چیزی نگویید که گروه قنات به سراغتان میآید!»
گروه قنات قربانیان خود را از بین بهاییان، همجنسگرایان و زنان تنفروش انتخاب میکرد.
نام یکی از زنان تنفروش که قربانی گروه قنات شد اما جان به در برد، گُلو بود. گُلو از خانوادهای تنگدست بود و از راه تنفروشی امرار معاش میکرد. گروه قنات به جرم اینکه گُلو جوانان شهر را آلوده به فساد کرده مقدار زیادی اسید به صورت او پاشیدند. گُلو جان به در برد اما کور و خانهنشین شد.
گُلو پسری داشت که او را ممدگُلو مینامیدند. ممدگُلو، جلو در خانه مینشست و از مردان مشتری مادرش پول میگرفت. ممدگُلو بعد از کور شدن مادر، خودش به گروه قنات پیوست و در تکهتکه کردن اعضای بدن مخالفان و سوراخ کردن جمجمههایشان با دریل و مته، یکی از بهترینهایشان شد!
یکی دیگر از قربانیان این گروه پسر هفده سالهای با نام «منوچهر هنری» بود. منوچهر را به جرم طرفداری از مجاهدین شبانه ربودند و به غسالخانه بردند. آنجا بستندش، تمام بدنش را با دریل سوراخ سوراخ کردند و جسدش را در قناتی انداختند.
پس از این حادثه، پدر منوچهر برای دادخواهی به تهران رفت. یکی از آشناهایش حقوقدان شورای نگهبان بود. او را پیدا کرد و پس از کلی دوندگی توانستند حسینعلی منتظری را مجاب نمایند تا هیئتی را جهت تحقیق و تفحص به جهرم بفرستد.
هیئتی بهمراه یک روحانی که عضو شورای نگهبان بود به جهرم رفته و جلوی فعالیتهای این گروه را گرفتند و از آنها خواستند تا در صورت شناسایی ضدانقلابها، صرفاً آنها را تحویل مقامات دهند.
پس از آن فعالیتهای گروه قنات در جهرم متوقف شد اما سرنوشت خیلی از قربانیان و اجساد آنها هیچگاه مشخص نشد و البته هیچکدام از اعضای گروه هم هرگز مورد محاکمه قرار نگرفتند.
منابع اطلاعات این یادداشت:
روزنامهٔ انقلاب اسلامی، دوم اردیبهشتماه ۱۳۶۲
روزنامهٔ انقلاب اسلامی هفتم اردیبهشتماه ۱۳۹۳
ــــــــــــــــــــــــــــ