خانه / اخبار مهم روز / پایان جنگ اوکراین؛ اروپا: صلح پایدار با قدرت حاصل می‌شود نه مماشات ترامپ

پایان جنگ اوکراین؛ اروپا: صلح پایدار با قدرت حاصل می‌شود نه مماشات ترامپ

مقامات اروپایی با نگاهی تردیدآمیز نسبت به روند در پیش گرفته شده از سوی دولت جدید آمریکا برای حل و فصل مناقشه اوکراین خواستار نقش‌آفرینی و مشارکت مستقیم اروپا در مذاکرات صلح شدند.

رهبران کشورهای شمال اروپا و حوزه بالتیک در بیانیه‌ای مشترک خواستار بهرمندی اوکراین از «تضمین‌های امنیتی قوی» شدند و تاکید کردند: «اوکراین و اروپا باید در هرگونه مذاکره برای دستیابی به صلح عادلانه و پایدار مشارکت داشته باشند.»

امضا کنندگان این بیانیه ضمن تاکید مجدد بر حمایت بی‌قید و شرط خود از اوکراین اعلام کردند که حل و فصل جنگ «پیامدهای قابل توجهی برای امنیت اروپا و آنسوی آتلانتیک خواهد داشت.»

در این بیانیه تصریح شده است: «ما به طور کامل و قاطعانه پشت اوکراین ایستاده‌ایم. اوکراین باید در جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه این کشور پیروز شود تا زمینه تضمین صلحی عادلانه و پایدار فراهم گردد.»

رهبران بالتیک و کشورهای شمال اروپا (نوردیک) با اشاره به لزوم محوریت اوکراین در هرگونه مذاکرات صلح، تاکید کردند: «صلح از موضع قدرت حاصل می‌شود.»

در این بیانیه می‌خوانیم: «ما با اوکراین، ایالات متحده آمریکا، کلیه متحدان در ناتو و شرکای اتحادیه اروپا در باره چگونگی دستیابی به صلح از موضع قدرت در حال گفتگو و رایزنی هستیم.»

امضا کنندگان بیانیه می‌افزایند: «اولویت ما اکنون تقویت اوکراین است. کشورهای ما از بزرگترین کمک‌کنندگان سرانه کمک‌های نظامی به اوکراین هستند. ما بر حمایت خود خواهیم افزود.»

آلمان: «صلح دروغین» در اوکراین امنیت به ارمغان نخواهد آورد
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان گفت‌وگوی مستقیم ترامپ با پوتین درباره مذاکرات صلح اوکراین را بدون هماهنگی قبلی با متحدان اروپایی مورد انتقاد قرار داد.

خانم بربوک در بیانیه‌ای تصریح کرد: «صلحی دروغین، بدون در نظرگرفتن اوکراینی‌ها و اروپایی‌ها، هیچ دستاوردی نخواهد داشت.

وزیر خارجه آلمان همچنین هشدار داد که چنین صلحی «امنیت پایدار را برای مردم اوکراین، اروپا و آمریکا به ارمغان نخواهد آورد.»

این اظهارات ساعاتی قبل از افتتاح رسمی کنفرانس امنیتی مونیخ مطرح شد، جایی که رهبران سیاسی، وزرای دفاع و خارجه بیش از ۶۰ کشور جهان گرد هم آمده‌اند تا در باره مهم‌ترین مسائل و چالش‌های مرتبط با امنیت بین‌المللی بحث و تبادل نظر کنندآنالنا بربوک در همین راستا یادآور شد که وزرای اروپایی در جریان دیدارهای دوجانبه و چندجانبه خود در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، سیاست واحدی را در مورد اوکراین و روابط آینده با آمریکا هماهنگ خواهند کرد.

وی افزود: «صلح تنها از طریق قدرت به دست می‌آید؛ این امر مستلزم تضمین‌های امنیتی سخت‌گیرانه و بلندمدت برای اوکراین، تقویت ناتو و پیشرفت در مذاکرات پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا است.»

قرار بود جی دی ونس، معاون رئیس جمهوری آمریکا و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین که هر دو در کنفرانس مونیخ حضور دارند، روز جمعه اولین دیدار دوجانبه خود را پس از تماس تلفنی ترامپ با پوتین در مورد مذاکرات پایان جنگ در اوکراین برگزار کنند.

پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه به همتایان اروپایی خود در بروکسل گفت که دولت ترامپ بازگشت اوکراین به مرزهای پیش از ۲۰۱۴ را «غیرواقع‌بینانه» می‌داند.

او همچنین عضویت اوکراین در ناتو را رد کرد و اظهار داشت که هرگونه تضمین امنیتی به اوکراین به عنوان بخشی از توافق صلح «باید توسط نیروهای توانمند اروپایی و غیراروپایی پشتیبانی شود.»

وزیر دفاع ایالات متحده سپس تاکید کرد که نیروهای آمریکایی در اوکراین مستقر نخواهند شد..اتحادیه اروپا: مماشات ترامپ با روسیه جواب نمی‌دهد
رهبران اروپایی نگرانند که مسکو و واشنگتن بدون مشارکت آنها توافقی برای صلح در اوکراین امضا کنند که منافع امنیتی اروپا را به چالش بکشد.

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این خصوص تأکید کرد که هر توافقی بدون مشارکت اروپا و اوکراین محکوم به شکست است.

خانم کالاس تلاش ترامپ برای حل و فصل جنگ اوکراین از طریق گفتگوی مستقیم با ولادیمیر پوتین را مماشات با روسیه خواند و تاکید کرد که چنین رویکردی جواب نمی‌دهد.

وی لزوم مشارکت مستقیم اوکراین و کشورهای اروپایی در هرگونه مذاکره صلح را یادآور شد و با اشاره به اظهارات وزیر دفاع آمریکا مبنی بر غیرواقع‌بینانه بودن بازگشت اوکراین به مرزهای پیش از سال ۲۰۱۴ از دادن امتیاز به روسیه پیش از آغاز مذاکرات به شدت انتقاد کرد.