
لورا روزن، خبرنگار مستقل آمریکایی، به نقل از یک منبع ایرانی گزارش داد که ایران با شروع مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا درباره موضوع هستهای موافقت کرده است و اگر مراحل اولیه در خصوص توافق بر سر چارچوب مذاکرات پیشرفتی داشته باشد، مذاکرات را بهطور مستقیم ادامه خواهد داد.
این منبع که نخواست نامش فاش شود، افزود: «در صورت توافق آمریکا، ممکن است دور نخست گفتوگوهای غیرمستقیم طی دو تا سه هفته آینده در عمان آغاز شود.»
او پیشبینی کرده است که این دور از مذاکرات بدون حضور رسانهها و در سکوت خبر ی برگزار شود.
این منبع از حضور مجید تختروانچی، معاون سیاسی وزارت خارجه جمهوری اسلامی و کاظم غریبآبادی، معاون حقوقی این وزارتخانه در ترکیب تیم مذاکرهکننده ایران خبر داد. مجید تختروانچی سال ۲۰۱۵ در مذاکرات برجام هم حضور داشت.
لورا روزن، روزنامهنگار باسابقه سیاست بینالملل، سالها با رسانههایی چون پولیتیکو و فارینپالیسی همکاری داشته و در حال حاضر نویسنده خبرنامهای به نام دیپلماتیک در پلتفرم سابستَک است.
ترامپ و مساله مذاکره با جمهوری اسلامی
ترامپ در روزهای پایانی سال ۱۴۰۳، نامهای به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی فرستاد. احمد قرقاش، مشاور ارشد رئیس امارات متحده عربی نامه را به تهران تحویل داد. پاسخ رسمی جمهوری اسلامی نیز ۱۵ روز بعد از طریق عمان به ایالات متحده منتقل شد.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور جمهوری اسلامی، دهم فروردین در جلسه هیات دولت گفته بودگفته بود: «آینده مذاکرات به رفتار آمریکاییها بستگی دارد. ما به آنها گفتهایم اگرچه مذاکره مستقیم میان دو طرف رد شده، اما مسیر مذاکره مستقیم باز است.ایران هیچگاه از مذاکره پرهیز نداشته و بدعهدی آمریکاییها باعث بروز مشکل در این مسیر شده که باید جبران شود و اعتمادها بازسازی شوند.»
چندی پیش، نشریه دیپلماتیک گزارش داده بود که ایالات متحده تمایل دارد با مقاماتی از ایران که قدرت تصمیمگیری دارند، بهطور مستقیم گفتوگو کند.
واکنش استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه به پست وزیر خارجه ایران که روز چهارشنبه، ۱۳ فروردین در ایکس منتشر شد، همسو با نظری است که در دیپلماتیک بازتاب یافت.
عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی در پستی به زبان انگلیسی نوشت: «ایران بار دیگر تاکید میکند که هرگز، تحت هیچ شرایطی به دنبال ساخت، توسعه یا دستیابی به سلاح هستهای نخواهد بود.»
حساب شخصی ویتکاف در ایکس، در پاسخ به این پست نوشت: «عالیه!» این واکنش حدود یک ساعت بعد از انتشار، حذف شد.
همان روز، یک مقام آمریکایی به اکسیوس گفت: «پس از تبادل نامهها، در حال بررسی گامهای بعدی برای شروع گفتوگو و اعتمادسازی با طرف ایرانی هستیم.»