
اتحادیه اروپا اعلام کرد از هفتۀ آینده ۱۵ آوریل تعرفههای ۱۰ تا ۲۵ درصدی بر مجموعهای از کالاهای آمریکایی اعمال خواهد کرد.
این تعرفههای تلافیجویانه فقط در پاسخ به تعرفههای فولاد و آلومینیوم است و اروپا میگوید پاسخ به تعرفههای مربوط به خودروها و سایر کالاها همچنان در حال بررسی است.
بهگزارش رویترز در روز چهارشنبه ۲۰ فروردین، کالاهای آمریکایی هدف در این مرحله شامل ذرت، گندم، جو، برنج، موتورسیکلت، گوشت مرغ، میوه، چوب و پوشاک است که ارزش واردات آن در سال گذشته ۲۳ میلیارد دلار بوده است.
این در حالی است که ارزش صادرات فولاد و آلومینیوم اروپا به آمریکا که بهدستور دونالد ترامپ مشمول تعرفه شده، حدود ۲۹ میلیارد دلار است.
رئیسجمهور ایالات متحده، علاوه بر این تعرفهها، از ۱۳ فروردین نیز تعرفههای متقابلی را بر کشورهای سراسر جهان اعمال کرد و گفت وارادت هرگونه کالا از اتحادیه اروپا نیز با تعرفه ۲۰ درصدی روبهرو خواهد شد.
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا پیش از اعلام تعرفههای آمریکا ابراز امیدواری کرده بود که مسئله تعرفههای ایالات متحده از طریق مذاکره حل شود، اما در عین حال هشدار داده بود که «همۀ گزینهها روی میز است».
اتحادیه اروپا اقدام تلافیجویانۀ خود را «قابل تعلیق در هر زمان» اعلام کرده و شرط آن را موافقت ایالات متحده با «یک راهحل مذاکرهشده منصفانه و متعادل» اعلام کرده است.
در همین حال وزیر خزانهداری آمریکا نیز روز چهارشنبه گفت دونالد ترامپ احتمالاً میتواند با متحدان آمریکا بر سر تعرفهها به توافق برسد.
اسکات بِسِنت، وزیر خزانهداری آمریکا، گفت بهنظر او دولت ترامپ قادر است با متحدان ایالات متحده بر سر تعرفهها به توافق برسد، چرا که او خود را برای رهبری مذاکرات با بیش از ۷۰ کشور در هفتههای آینده آماده میکند.
در همین زمینه، وزیر تجارت خارجی فرانسه نیز روز چهارشنبه با تکرار اینکه جنگ تعرفهای برای همه زیانبار خواهد بود، بار دیگر خواستار گفتوگو با دولت آمریکا برای یافتن راهحلی درخصوص این تعرفههای گسترده شد.
او گفت: «تحت نظارت کمیسیون اروپا، باید کار گفتوگو و مذاکره با دولت آمریکا را ادامه دهیم تا به بهترین دستور کار ممکن دست یابیم.»
ایلان ماسک، مشاور رئیسجمهور آمریکا، نیز قبلاً گفته به جای اعمال تعرفهها، بهتر است آمریکا و اروپا به سمت حذف کامل تعرفهها و ایجاد منطقهای با تجارت آزاد حرکت کنند.پس از اعلام تعرفهها از سوی دونالد ترامپ، کشورهای متحدِ آمریکا مانند اتحادیه اروپا، ژاپن و کره جنوبی تلاش کردهاند راههایی برای حلوفصل این اختلافات بیابند، اما چین سیاست تلافیجویانۀ مستقیم در پیش گرفت و بر کالاهای آمریکایی تعرفههای مقابلهای اعمال کرد.
در تازهترین ورق از این جنگ تعرفهای، چین در واکنش به ۱۰۴ درصد شدن تعرفههای آمریکا بر کالاهای چینی، اعلام کرد تعرفههایی به میزان ۸۴ درصد بر کالاهای آمریکایی اعمال خواهد کرد.
چین یک روز پیشتر تهدید کرده بود که اگر ایالات متحده بر اعمال تعرفههای جدید پافشاری کند، «تا آخر مبارزه میکند». این اقدامات باعث تشدید تنشهای اقتصادی میان دو قدرت جهانی شد.
دونالد ترامپ معتقد است سیاستهای اقتصادی او یک «انقلاب اقتصادی» است و در بلندمدت باعث بازگشت سرمایه و اشتغال به کشور میشود.