سیستم بانکی ایران نرخ فروش هر دلار آمریکا را تنها ۴ روز پس از اعلام هدفگذاری نرخ ۷ هزار۵۰۰ تومانی از سوی دولت، ۸۵۰ تومان افزایش داد و به ۱۲ هزار و ۵۰ تومان رساند.
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران هفته گذشته اعلام کرده بود که نرخ مورد تائید دولت برای دلار پایین تر از ۷ هزار و ۵۰۰ تومان است.
این اظهارات آقای واعظی در واکنش به روند افزایش عرضه ارز در بازار آزاد ایران بود که از شنبه هفته گذشته آغاز شد.
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
در پی ثبت رکورد نرخ ۱۹ هزار تومانی دلار در جریان داد و ستدهای دو هفته پیش بازار آزاد ارز ایران، بازار وارد دوره اصلاح نرخ شد و این نرخ طی معاملات هفته گذشته از ۱۷ هزار تومان تا ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش یافت.
همزمان بانک مرکزی ایران به بانکها دستور داد تا از روز سهشنبه گذشته نسبت به خرید دلار در نرخ ۱۰ هزار و ۵۵۰ تومان اقدام کنند و فروش این ارز را برای مصارف خدماتی محدود با قیمت ۱۱ هزار و ۲۰۰ انجام دهند.
با این وجود، مشاهدات خبرنگار خبرگزاری مهر در تهران نشان میدهد که شعب بانکی روز شنبه با کاهش نرخ خرید دلار به ۹ هزار و ۹۵۰ تومان، نرخ فروش خود را به ۱۲ هزار و ۵۰ تومان افزایش دادهاند.
با این وجود دولت سعی دارد با توقف اطلاع رسانی نرخ آزاد ارز و با کمک ایجاد انحصار خبررسانی در این خصوص قیمت دلخواه خود را به عنوان نرخ حقیقی القاء کند.
پس از انسداد بسیاری از سایتها و صفحات و حسابهای کاربری فعال در فضای مجازی از جمله سایت اطلاعرسانی منسوب به اتحادیه طلا، جواهر و صرافان، دسترسی به سایت سنا نیز از هفته گذشته غیرممکن شده است.
سایت سنا که توسط بانک مرکزی ایران مدیریت میشد، میانگین قیمت ارز مورد معامله در شبکه صرافیهای مجاز ایران را نشان میداد.
با این وجود، مشاهدات خبرنگار روزنامه سازندگی، چاپ تهران نشان میدهد که نرخ فروش آزاد دلار در پایان هفته گذشته، همچنان ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است.
این در حالی است که بانک مرکزی ایران از صرافیها خواسته تا نرخ خرید دلار را همچنان ۱۰ هزارتومان اعلام کنند ولی مشاهدات یک کارآفرین و فعال اقتصادی نشان میدهد که این نرخ دستوری کارکرد عملی ندارد و نرخ حواله دلار حتی به بیش از ۱۴ هزارتومان نیز میرسد.